Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Nakup cenejših terencov

Napisal/-a Štrubelj Sr dec 28, 2005 6:26 pm

Pozdravljeni!
Zanima me nakup cenejšega terenca, okoli 400 - 600 jurjev s 4x4 pogonom. Izbiram med Jeep Cherokee l. 94, Opel Frontera l. 93, Mitsubishi Pajero l. 86, Nissan Terrano l.91. Zanima me tudi koliko pride registracija za določeno mašino, saj izbiram bolj ''švoh'' - manjša prostornina motorja. Prosim za komentarje - oblike ne komentirajte, saj so mi vsi všeč, zanima me samo poraba, okvare, cena regidtracije in moč. :twisted:
LP Štrubelj

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr dec 28, 2005 6:41 pm

Kar se registracij tiče: http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=5

Drugače je pa tako s temi starejšimi avtomobili - vsi so požrešni, vsaj kar se becina tiče. Njihova hiba je starost in kar drago vzdrževanje.
Drugače pa poglej malo na www.avto.net in srečen nakup želim.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Sr dec 28, 2005 6:59 pm

kupi Lada Niva - preizkušena "kvaliteta" za majhen denar. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Sr dec 28, 2005 7:20 pm

Lada Niva mi ni všeč :ne :ne

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr dec 28, 2005 7:51 pm

Mislim da si se nakupovanja lotil na napačen način. Kupuješ vozilo, ki ti je všeč in ne tisto kar bi bilo uporabno in vzdržljivo na cesti. Lada niva bi bila kar dober izbor. Za tak denar dobiš pravega terenca z malo elektronike. Klasika pač. ki se ne pokvari takoj, pa še vzdrževanje je poceni. Poraba izmed naštetih verjetno najmanjša...

Še enkrat premisli o kriterijih, ki si jih postavil za nakup.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr dec 28, 2005 9:46 pm

Trije moji znanci imajo Jeepa cherokee in vsi so maksimalno zadovoljni! Moraš pa vedeti ,da šparanja z bencinom tukaj ni! Za registracijo ne vem točno ampak za šest cilindrov mora biti okoli 200.000 sit vse skupaj ,polna!
Drugač pa najbolš ,da si greš pogledat čim več avtomobilov. Tudi frontero in terranota in katerekoli že še želiš imeti in se potem odloči! Upam ,da ti bo tisti .ki ga boš izbral dobro služil.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr dec 28, 2005 9:51 pm

CHEROKEE - je razmeroma ugoden nakup - pripročam izbiro motorja 4,0 in izklopljiv pogon - s to različico in "lahko" nogo lahko pričakuješ dobrih 10 l porabe - kar pa je tudi minimalna poraba - bol realna je okrog 15 l
Sicer pa gre za preizkušeno, vzdržljivo in robustno "zadevo" - po mojem prepričanju tudi rezervne dele zlahka dobiš.
Mislim, da boš s tem še najbolj "zadel" - predvsem glede na odštete denarce
Na drugi strani imaš Japonce, ki si jih naštel - osebno bi se raje odločil zanje, če sem v tvoji koži - samo je tako - dobrega boš tudi primerno plačal in bojim se, da bo tvoj "limit" premalo - so v ponudbi, samo vprašanje je v kakšnem stanju so.

Sicer pa ti svetujem, da tole kupuješ počasi oz si vzameš čas in čakaš na primernega. Pred kake pol leta sem se vsak dan vozil mimo enega CHEROKEE-ja, ki je bil za svoja leta dobro ohranjen - ampak lastnik ga ni mogel prodat, avto je "sameval" mesece - kako je zadeva "končala" ne vem - po mojem ga je moral lastnik dobesedno podarit, da ga je spravil od hiše.
Pri nakupu pa obvezno mojstra s seboj, da ti zadevo oceni - da ne kupiš "jamo brez dna" glede stroškov.

LP

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Sr dec 28, 2005 10:56 pm

priporočam suzuki samurai...smo ga testiral v vseh mogočih situacijah in se odlično obnese...stroški registracije so majhni, avto pa je kr požrešn od 10 -14l. suzuki vitara starejši letnik tud ni slaba izbira, mogoče malo bolj udobna...
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=588575
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=562703

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Če dec 29, 2005 10:56 pm

Hvala za komentarje, zdaj mi bo lažje pri nakupu.

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Pe dec 30, 2005 12:06 am

Odvisno za kaj rabis terenca. Za sminkerijo so tisti, ki si jih nastel kar primerni. Drgac pa kot terenci..... no ja.
Vem, da te Niva ne zanima, ker za delanje vtisa na deklice ga res ne bos naredil.
kot terenec se pa vsi tisti nasteti skrijejo.
Poraba je v reduktorju 14l, v normalnih prestavah je pa odvisno od teze noge, pri normalni voznji sem imela cca 8l, pri divjanju (vec kot 160 zal ni sla) pa je naraslo na 10l.
Vzdrzevanje je zelo poceni, registracija pa tudi glede na kubaturo in konje.
Najvecja hiba ji je zal pleh.

Samo kot zanimivost :)

Drgac pa uspesno iskanje, upam, da bos kaj dobil za tolk denarja, pa da ne bos moral se enkrat toliko vlozit v popravila.
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe dec 30, 2005 5:16 am

Za ta denar jst nebi nič druzga kot pa lado nivo vzel. poceni pa simpl pa dobro. sej jo daš spolirat pa se lepo sveti :) pa krom feltne gor :) spinerje seveda
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe dec 30, 2005 8:13 am

Niva13 je napisal/-a:Odvisno za kaj rabis terenca. Za sminkerijo so tisti, ki si jih nastel kar primerni. Drgac pa kot terenci..... no ja.
Vem, da te Niva ne zanima, ker za delanje vtisa na deklice ga res ne bos naredil.
kot terenec se pa vsi tisti nasteti skrijejo.
Poraba je v reduktorju 14l, v normalnih prestavah je pa odvisno od teze noge, pri normalni voznji sem imela cca 8l, pri divjanju (vec kot 160 zal ni sla) pa je naraslo na 10l.
Vzdrzevanje je zelo poceni, registracija pa tudi glede na kubaturo in konje.
Najvecja hiba ji je zal pleh.

Samo kot zanimivost :)

Drgac pa uspesno iskanje, upam, da bos kaj dobil za tolk denarja, pa da ne bos moral se enkrat toliko vlozit v popravila.

Z 15 let starim terencem bo pa predvsem lubice lovil :roll: :lol:

Odvisno zakaj rabiš terenca. Al za na off road tekme al mogoče zato, da boš v zimskih razmirah prišel lahko domov ( v primeru, da si kje na hribu). Če je odgovor 1. opcija pol izberi takega, ki je najboljši po terenu. ( učitno je to niva, čeprov je grda ko smrt). V primeru druge opcije je pa odločitev težja. Pol je pa treba gledat porabo, udobnost in pa predvsem udobnost. Z Cheerokijem najbrš ne boš nč falil sam je tipičen američan, ki je žejen.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Pe dec 30, 2005 9:01 am

Mel cherokee-ja, pa morm rečt da s tem avtom ne morš falit... Te čist razumem da ti razne Nive ipd. niso všeč - mogoč res nimajo slabih zmogljivosti, ampak avto more tud vsaj nekak zgledat... Če ti zarad tega pravjo šminker, tud prav, ampak tud "šminkerski" terenci znajo na terenu precej dolgo sledit ostalim...

Glede motorja 4.0 je vrstni 6-valjnik, povprečna poraba je tam okol 13-15L, ampak pri terencih to za moje pojme ne sme bit bistven podatek... Okol udobja nima smisla zgubljat besed, ker ponuja največ od vseh naštetih. Karoserija je pocinkana, tko da glede rje ne rabiš skrbet. Pri cherokee-ju, bodi pozoren na vrsto pogona, ker obstajata dve različici in sicer "command track" (part time 4wd) in select track (full time 4wd). Razlika na grobo je v tem, da imaš pri select tracku možnost uporabljat 4wd tud v normalnih voznih pogojih in ne samo na spolzki podlagi. Kar se vzdrževanja tiče, ti lahko iz svojih izkušenj povem, da ni tako drago kot pravijo, samo vedet morš kako in na koga se obrnit...

Pa še nekaj - glede na to da je američan, najdeš ogromno člankov kar se raznih predelav ipd. zadev tiče tud na internetu (ameriška oznaka zanj je Jeep XJ)...
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe dec 30, 2005 9:47 am

NoFEAR je napisal/-a:Mel cherokee-ja, pa morm rečt da s tem avtom ne morš falit... Te čist razumem da ti razne Nive ipd. niso všeč - mogoč res nimajo slabih zmogljivosti, ampak avto more tud vsaj nekak zgledat... Če ti zarad tega pravjo šminker, tud prav, ampak tud "šminkerski" terenci znajo na terenu precej dolgo sledit ostalim...

Glede motorja 4.0 je vrstni 6-valjnik, povprečna poraba je tam okol 13-15L, ampak pri terencih to za moje pojme ne sme bit bistven podatek... Okol udobja nima smisla zgubljat besed, ker ponuja največ od vseh naštetih. Karoserija je pocinkana, tko da glede rje ne rabiš skrbet. Pri cherokee-ju, bodi pozoren na vrsto pogona, ker obstajata dve različici in sicer "command track" (part time 4wd) in select track (full time 4wd). Razlika na grobo je v tem, da imaš pri select tracku možnost uporabljat 4wd tud v normalnih voznih pogojih in ne samo na spolzki podlagi. Kar se vzdrževanja tiče, ti lahko iz svojih izkušenj povem, da ni tako drago kot pravijo, samo vedet morš kako in na koga se obrnit...

Pa še nekaj - glede na to da je američan, najdeš ogromno člankov kar se raznih predelav ipd. zadev tiče tud na internetu (ameriška oznaka zanj je Jeep XJ)...

:tomidelej:

sicer sem imel grand cherokee-ja, samo pomoje more biti sam stil vožnje podoben :D pa nima celo cherokee od renaulta mašine not?

v eni temi sem zasledil :)

lp,

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Pe dec 30, 2005 10:01 am

DaDek je napisal/-a:sicer sem imel grand cherokee-ja, samo pomoje more biti sam stil vožnje podoben :D pa nima celo cherokee od renaulta mašine not?

V stilu vožnje bi kr znala bit razlika, ker se razlikujeta po zadnjem vzmetenju, ki je pri grand cherokee-ju precej drugače zasnovano. Osebno primerjave nism nikol delal, tko da težko rečem...

Kar se tiče pa Renaultovih motorjev je pa tko - to so bli izključno turbo dizelski motorji 2.1L, ki so jih vgrajevali mislim da do letnika '93, kasneje pa so jih zamenjali z močnejšimi (pa menda precej nekvalitetnimi) 2.5L TD motorji, ki jih je izdelovala Lancia... Bencinski motorji so pa brez izjeme ameriške izdelave...
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So dec 31, 2005 4:52 pm

aha hvala za pojasnilo. :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Aesthetics, Kukec in 5 gostov