Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

drejc
Novinec

Kraj: Ljubljana

Uvoz avtomobila iz Anglije

Napisal/-a drejc Po jan 02, 2006 1:15 pm

Namreč, na mobile.de, sem našel nek avto, ki me zelo interesera, vendar je v Angliji.
Cena je taprava, zdej me pa zanima, kako bi to kupil. Ali je morda kdo na forumu, ki vozi avtomobile od tam?

Lastnik, mi je napisal, da naj nakažem znesek 1500 EUR na račun Wetern Union, na svoj ime, da bo on vedel, da sem resen kupec in ko naj bi prišel tja, če mi je pač avto všeč, denar prenakažem na njegov račun in fizično plačam razliko. Nekako tako sem razumel.

Ali ima kdo kaj več izskušenj s tem?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po jan 02, 2006 1:17 pm

da ne boš pozabil da bo imel avto po vsej verjetnosti volan na desni strani. :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 02, 2006 1:30 pm

to je NATEG dej ti men 1500 eur pa ti zrihtam avto halo!! pol ga pa kličeš po telefonu pa se ne jav ker je model kao gluh pa samo po mailih odgovarja ko pa rečeš da boš jutr v angliji pa se zgubi in ne obstaja več je blo že velikokrat govora o tem drugje

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po jan 02, 2006 1:51 pm

če bi dobr prebral bi vidal da piše na svoj ime ;) To je sam dokaz da si resn kupec....Sicer pa resno...da ni volan na desni...Iz kje iz GB je?

drejc
Novinec

Napisal/-a drejc Po jan 02, 2006 1:56 pm

Ne avto ima na levi strani volan, ker je tudi registriran v nemčiji. To mi je res mal sumljiv da se hoče po mailu pogovarjat. Mi je pa poslov skenirano njegovo osebno in brief od avta.
Ne nakazilo je na moje ime. Napisal sem mu, da je edini možen nakup tako, da pridem tja z denarjem in plačam. Saj men se tko zdi.

Pa v Londonu je.

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Po jan 02, 2006 1:58 pm

Joj poznam te finte ja, ker je hotla punca neki kupit, in je dobila mail da mora najprej nevem kok nakazat, da ji avto prpeljejo, potem pa če ti je všeč plačaš še preostalo in je tvoj.

Kot so že rekl, lari fari, ti denar nakažeš, potem pa izginejo vse sledi za tistim človekom, eni se pač tko preživljajo, jeebat ga
Slika

Uporabniški avatar
elieforpp
Nov uporabnik

Napisal/-a elieforpp Po jan 02, 2006 2:25 pm

tak ne kupuj avtomobila, raje se zapelji na izlet v nemčijo, da vidiš kakšen avto sploh je....jaz ne bi upal kar na pamet nekaj kupovat ;)

Uporabniški avatar
Quiksilver
Novinec

Napisal/-a Quiksilver Po jan 02, 2006 2:57 pm

krt206 je napisal/-a:Joj poznam te finte ja, ker je hotla punca neki kupit, in je dobila mail da mora najprej nevem kok nakazat, da ji avto prpeljejo, potem pa če ti je všeč plačaš še preostalo in je tvoj.

Kot so že rekl, lari fari, ti denar nakažeš, potem pa izginejo vse sledi za tistim človekom, eni se pač tko preživljajo, jeebat ga

Če sm js prov razumu bi nakazu na svoj račun in ne prodajalcu avtomobila! Tako da bi prodajalc sam vidu da je resn kupc... :!:

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po jan 02, 2006 3:03 pm

kak pa zgleda nakazovanje na svoje ime?

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po jan 02, 2006 3:14 pm

jao ste spet vsi pametni tle. lastnik ne bo rezerviral avta za nekoga iz vukojebine ce ni siguren da se ta oseba resno zanima za avto. prek western uniona nakazes denar komur koli hoces po svetu (lahko polozis denar tudi na svoje ime in ga dvignes na katerokoli poslovalnici wes. un. po svetu). torej lastnik verjetno hoce videt a si resen kupec in te avto res zanima al ne.

je pa ponavadi tko da ce bo nekdo drug prisel do njega pred tabo in mu pomolil cekine pod nos se ti za avto kar pod nosom obrisi... tako da ti vprasaj modela ce ima avto preden se odpravis na pot pa pozabi na neke w.u. transakcije al pa neke druge garancije...

lp

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po jan 02, 2006 5:42 pm

Če moraš komurkoli vnaprej nakazovati denar je to nateg. Na autoscout je tega ogromno.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po jan 02, 2006 5:51 pm

milankregar je napisal/-a:Če moraš komurkoli vnaprej nakazovati denar je to nateg. Na autoscout je tega ogromno.

sej tle bi ga sam seb
dvignu na bankomatu, pa prek western uniona nazaj nakazu
pač dokažeš da maš usaj 1500€

jah lahk pa nardiš en fajn izlet u london, lahk te un prefuka, k že lih ve kolk maš keša pr seb pa tko
be carefull, sej pr nakazvanju sammu seb izgubiš sam tiste 3000 al kolk te pride transakcija, tko da to je mau
ne pa nakazvat njenu, posredniški firmi, nekim ljudem k ti bojo dostavl auto in nevem kaj
podpis

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 02, 2006 7:59 pm

poznam modela ki je hotu prejšn tedn kupt audija iz anglije in sicer 3 leta starga za 5500 eur no in ista fora nakaž denar da vidm če si resn no in ker model pač dela na brniku je reku da drug dan pride u london in od takrat ne duhe ne sluha o prodajalcu a zdej verjamete da je nateg sicer pa naroči ga al pa kr dva sam ne pol jokat da si popušil denar

jranzi
Nov uporabnik

Napisal/-a jranzi To jan 03, 2006 12:03 pm

Ja, itak je nateg. Saj je bilo že po TV.
Nakažeš na svoje ime in kako bo tipo vedel, da si nakazal? Poslati mu moraš kopijo nakazila. Tam pa dobi vse potrebne podatke, da se s ponarejenim dokumentom oglasi v banki in dvigne preden ti prideš do Londona. Ker baš bo ena za šalterjem v Londonu vedla, kako izgleda kak slovenski dokument za identifikacijo.
Pa tip je v Londonu, avto je pa registriran v Nemčiji. HALOOO?!

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To jan 03, 2006 12:24 pm

jao folk, ne se j...t s takimi nategi

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To jan 03, 2006 12:37 pm

jranzi je napisal/-a:Ja, itak je nateg. Saj je bilo že po TV.
Nakažeš na svoje ime in kako bo tipo vedel, da si nakazal? Poslati mu moraš kopijo nakazila. Tam pa dobi vse potrebne podatke, da se s ponarejenim dokumentom oglasi v banki in dvigne preden ti prideš do Londona. Ker baš bo ena za šalterjem v Londonu vedla, kako izgleda kak slovenski dokument za identifikacijo.
Pa tip je v Londonu, avto je pa registriran v Nemčiji. HALOOO?!

ma dej ne s***. razen imena in priimka ter stevilke racuna nimas nic drugega. za dvig denarja pa rabis bancno kartico. ce znas to ponaredit pol se ti ni treba zajebavat z nategovanjem tko kot zgoraj pise. tko da v banki to ne pali. western union in razna postna nakazila je pa drugace. npr. postno nakazilo na svoje ime recimo v maribor. zglasis se na mariborski posti, pokazes ponarejeno osebno in dobis denar. isto z western unionom kjer rabis za dvig osebni dokument. je pa tko da bi w.u. naredijo kopijo osebne pri visjih zneskih dviga tako da verjamem da dobis denar z veliko komplikacijami in dokazovanjem da ti pac nisi dvignil denarja, nazaj.

lp

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To jan 03, 2006 12:52 pm

Pa kaj več nobeden ne bere časopisov in ne gleda TV???? Vsake 14 dno na veliko tulijo da je to nateg, pa še zmeraj se najde vsake 14 dni en pametnjakovič ki bi nakazoval denar nekomu ki ga ne pozna in še huje, potem se najdejo modeli, ki trdijo, da je to popolnoma varno.

NI VARNO, TO JE NATEG!!!!! Ti nakažeš po WU denar, njemu pošlješ identifikacijsko cifro, z njo pa on flegma dvigne tvoj denar in pobriše.

Pošlji mu sken evrov, če ne verjame da denar imaš :D . Drugače pa pomislite malo in delajte bedarij!!!

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

darky
Novinec

Napisal/-a darky To jan 03, 2006 1:02 pm

Torej...pametne buče, ki ne veste o čem govorite. Pa naj vam jaz povem, kako to zgleda.

Ko sem šel v Berlin kupovat avto, mi je tistega dne mama preko western uniona nakazala denar. Za 5000€ me je to mimogrede stalo skoraj 50.000 sit. Tja pa prideš samo z osebno izkaznico in moraš imeti kodo, preko katere je bilo nakazilo nakazano. Neke vrste PIN.

Ko je to v sloveniji moja mama to rihtala, so ji 10x povedali, da za nič ne želijo odgovarjati in da naj najkasneje v nekaj minutah ta denar dvignem, ker se baje dogajajo takšne kraje, da si še misliti ne znamo. So ji dali celo podpisati neke papirje, da za nič ne odgovarjajo v primeru, da bo denar dvignil nekdo pred mano. In to sta ji razlagali uslužbenka in celo vodja na Ljubljanski banki.
Fantje, ne se hecat s temi stvarmi.

Uporabniški avatar
elieforpp
Nov uporabnik

Napisal/-a elieforpp To jan 03, 2006 5:38 pm

darky je napisal/-a:Torej...pametne buče, ki ne veste o čem govorite. Pa naj vam jaz povem, kako to zgleda.

Ko sem šel v Berlin kupovat avto, mi je tistega dne mama preko western uniona nakazala denar. Za 5000€ me je to mimogrede stalo skoraj 50.000 sit. Tja pa prideš samo z osebno izkaznico in moraš imeti kodo, preko katere je bilo nakazilo nakazano. Neke vrste PIN.

Ko je to v sloveniji moja mama to rihtala, so ji 10x povedali, da za nič ne želijo odgovarjati in da naj najkasneje v nekaj minutah ta denar dvignem, ker se baje dogajajo takšne kraje, da si še misliti ne znamo. So ji dali celo podpisati neke papirje, da za nič ne odgovarjajo v primeru, da bo denar dvignil nekdo pred mano. In to sta ji razlagali uslužbenka in celo vodja na Ljubljanski banki.
Fantje, ne se hecat s temi stvarmi.

:bow

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jan 03, 2006 5:48 pm

Zakaj bi model v Angliji hotu met evre in ne funte ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov