Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dazi
Novinec

Honda civic 1.6 VTi 160 KS

Napisal/-a Dazi Po jan 16, 2006 11:01 am

Kupujem hondo civic 1.6 VTi (160KS). Zanima me, če sploh obstaja kakšna "dobra", kakšne slabosti ima, pa do kdaj so jih sploh delali.
Kar sem vidu na avto-netu, majo vse ful kilometrov. Je pa zelo navita mašina zato me skrbi zanesljivost motorja.
Hvala za vse predloge.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po jan 16, 2006 11:13 am

Maš 2G: 5G 92-95 in 6G 95-2000.. Tako da ne vem kaj iščeš???

Dobro bo težko dobit, ker se ne proda brezveze :P :P Če je avto lepo vzdrževan (predvsem pomebno je mnejava in nivo olja) 160.000km ni noben problem za sam motor :D :D Za kej več pa pejt na H forum...

Dazi
Novinec

Napisal/-a Dazi Po jan 16, 2006 11:37 am

Iščem 6G, od 95 naprej...

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Po jan 16, 2006 11:44 am

jaz bi tud meu VTi motor u svoji najraj bi kr novga narouču direkt iz fabrke :lol: :o
....

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po jan 16, 2006 12:00 pm

Dazi je napisal/-a:Iščem 6G, od 95 naprej...

Jah pol morš ita sam avtomobile prečikirat ki se prodajajo. Sedank je bistevno več na voljo, tolk glej da ni bla fajn usuta, če je blo kej klepna ni pene, sam da je podvozje celo. Mašino kokr sm reku če je bla redno servsisirana na 10.000km ne bo panike..

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Po jan 16, 2006 12:33 pm

ja tako je sm da je cel avto masina ze zdrzi.ampak vsak avto in kupec mata svojo ceno.to vse pove sam ne glej na sminko.to te rado kosta

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po jan 16, 2006 1:49 pm

Tole sem včeraj na avtosejmu gledal in ko sem šel 2x mimo njejo je bilo vedno nekaj ljudi okoli, ni civic je pa accord in ko sem na hitro pogledal je avto res lepo vzdrževan ima jo gospod srednjih let, rekel je da jo je kupil od 1. lastnice ko je imel avto 35.000km, cena je pa bila naštimana na 870.000,00 SIT
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=571073#

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po jan 16, 2006 2:38 pm

u redu zadevica samo na obratih jo moraš držat pa gre...... :D ja pa pogledat moraš da je ok ohranjena predvsem motor ker kolkor jst poznam lastnike jih je večina kar raztiščanih......
Slika

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac To jan 17, 2006 8:55 am

sicer dober avto, ampak-gospod srednjih let...bla bla...kaj pa vsa akutika v avtomobilu (prtljažniku)...jst ne bi verjel, da jo je on prvenstveno vozil....bolj verjetno sin!
za ta denar je definitivno vredna podrobnega pregleda...ker, če je redno vzdrževana in lepo ohranjena, bi znala biti dober nakup.

če pa pričakuješ pospeške vtijke (civica) pa pozabi, tole gre sicer več kot zadovoljivo, ampak tko pa spet ne.

lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To jan 17, 2006 9:23 am

Ja in?? a če je model 40 let star, a more vozt 1.6 accorda pa met orginal radio notr :roll: :roll: :roll:

BTW pa ne mu Accorda ponujat je čist kontra kar Civic VTI ponuja :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To jan 17, 2006 9:50 am

CupraR je napisal/-a: Mašino kokr sm reku če je bla redno servsisirana na 10.000km ne bo panike..

Vti-jka je imal servisni interval na 10.000km? :o

Drugače pa je motor tukaj še najmanj problematičen, če je le bil zgledno vzdrževan. 200k km za ta avto ni noben problem.Sedanke so verjetno lepše ohranjene, ni pa nujno...nasplošno ni nekih posebnosti pri kupovanju, velja isto kot za vse druge avte...

Avo kot sam...kot že povedano, odličen motor, vse ostalo pa...zavore, podvozje in menjalnik mu niso popolnoma dorasle...aja, pa tudi teh 160 konjev je pod 5500 obrati v bistvu samo 120 konjev ;) ...

no, če vse skupaj sešteješ, je v bistvu precej lušten avtič...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To jan 17, 2006 10:12 am

Jp vsi Civic-i do leta 99..pol kje kao na 15.000 čeprav so isti motorji..

Podvozje je čist doraslo (btw vsi v tem razredu so mel zadaj premo, Civic ma posamične obese), predvsem pa menjalnik, ki je zelo natančen in kratki hodi, problem je edin da rikverc nima sinhrona in kdaj noče lepo v prestvao. Tako da menjalnik nedorasel motorju, ta je bosa :roll:

Zavore so pa res dost švoh, obvezno je dat vsaj boljše ploščice kot so orginal..

Jah 160 konjev in obrati. Pač ma max moč pr določenih obratih, tako da so komentarji pod 5500rpm samo 120 ps brezvezni in glupi , ker pod 3000rpm jih ma pa še manj :roll: :roll:
Ne vem a ostali avti oz motorji majo pa od štangasa pa do blokade max moč :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name To jan 17, 2006 10:41 am

Loopz je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a: Mašino kokr sm reku če je bla redno servsisirana na 10.000km ne bo panike..

Vti-jka je imal servisni interval na 10.000km? :o

Drugače pa je motor tukaj še najmanj problematičen, če je le bil zgledno vzdrževan. 200k km za ta avto ni noben problem.Sedanke so verjetno lepše ohranjene, ni pa nujno...nasplošno ni nekih posebnosti pri kupovanju, velja isto kot za vse druge avte...

Avo kot sam...kot že povedano, odličen motor, vse ostalo pa...zavore, podvozje in menjalnik mu niso popolnoma dorasle...aja, pa tudi teh 160 konjev je pod 5500 obrati v bistvu samo 120 konjev ;) ...

no, če vse skupaj sešteješ, je v bistvu precej lušten avtič...

ta je pa res bosa! :jao:
se strinjam z CupraR.

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 To jan 17, 2006 11:07 am

Biskvitek je napisal/-a:u redu zadevica samo na obratih jo moraš držat pa gre...... :D ja pa pogledat moraš da je ok ohranjena predvsem motor ker kolkor jst poznam lastnike jih je večina kar raztiščanih......

pa kje si to slišu no da so ti avti "kr raztišani" :D :D to pa ja nemore bit res.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To jan 17, 2006 11:15 am

maniac je napisal/-a:sicer dober avto, ampak-gospod srednjih let...bla bla...kaj pa vsa akutika v avtomobilu (prtljažniku)...jst ne bi verjel, da jo je on prvenstveno vozil....bolj verjetno sin!
za ta denar je definitivno vredna podrobnega pregleda...ker, če je redno vzdrževana in lepo ohranjena, bi znala biti dober nakup.

če pa pričakuješ pospeške vtijke (civica) pa pozabi, tole gre sicer več kot zadovoljivo, ampak tko pa spet ne.

lp

..mislm ene 30-35 let, ta akustika pa ni bog ve kaj :?

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To jan 17, 2006 12:12 pm

CupraR je napisal/-a:Jp vsi Civic-i do leta 99..pol kje kao na 15.000 čeprav so isti motorji..

Podvozje je čist doraslo (btw vsi v tem razredu so mel zadaj premo, Civic ma posamične obese), predvsem pa menjalnik, ki je zelo natančen in kratki hodi, problem je edin da rikverc nima sinhrona in kdaj noče lepo v prestvao. Tako da menjalnik nedorasel motorju, ta je bosa :roll:

Zavore so pa res dost švoh, obvezno je dat vsaj boljše ploščice kot so orginal..

Jah 160 konjev in obrati. Pač ma max moč pr določenih obratih, tako da so komentarji pod 5500rpm samo 120 ps brezvezni in glupi , ker pod 3000rpm jih ma pa še manj :roll: :roll:
Ne vem a ostali avti oz motorji majo pa od štangasa pa do blokade max moč :lol: :lol: :lol: :lol:

Pač stvar okusa, meni se je zdelo podvozje odločno premehko, posamične obese gor ali dol, najdejo se avti, ki se tudi s poltogo premo zadaj peljejo bolje.

Pri menjalniku nisem govoril o mehanični plati, ki je odlična, pač pa so se mi zdela prestavna razmerja malce zgrešena. Ne pravim, da je slabo, lahko pa bi bilo boljše. :)

Kar se tiče konjev in obratov, je logično, da pri določenih obratih razvije določeno moč. Hotel sem povedati, da se avto pod 5500 obrati pelje več ali manj kot navaden 1.6-litrski avto in če hočeš potegniti iz njega vse, ga je treba tiščat v obrate. Spet, stvar okusa. O navoru pa tako ali tako ni potrebno zgubljati besed, pač 1.6 kakorkoli že obrneš.

Pa ne me narobe razumeti. Mene osebno je najbolj impresioniral motor, vse ostalo pa bi lahko bilo boljše. Daleč od tega pa, da bi bilo slabo.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To jan 17, 2006 12:28 pm

Pač bistvo VTEC-a v nižjih obratih je bolj ekonomični način odpiranja ventilov, kar pomeni da ob umirjeni vožnji avto bistveno manj pije... Če ga hočš pat ornk tišat, prestavo nižje in je rešena zdeva...

Prestvna razmerja so čist normalna, sploh če gledaš kakšne hitrosti doseže v posameznih prestvah ob določenih obratih... 97 km/h (oz cca 110 po števcu) v 2-gi pr 8200.. :?

Pač morte razumet da ta avto ni pač en športnik, folk mislm da je zarad navitga motorja... Tut ne gre ne vem kaj, pač čist solidno, ne morš pa pričakovat da se bo tak Civic peljal kot ena Integra :? Recimo že en Accord je dost bolj avtu podobn kot tak civic (udobje, oprema itd...)...

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To jan 17, 2006 12:57 pm

No, meni se avto kot celota zelo dopade, konec koncev je bil pri nakupu avta v ožjem izboru...

Avto je drugače vsekakor hiter...zmogljiv je bolj, kot je večina ljudi zmožna izkoristiti. Ampak ima svoje slabosti, jaz sem si o njem pač ustvaril tak vtis in povem svoje mnenje, mene zanima debata o avtu, ne pa poveličevanje ali poniževanje neke znamke. Tudi za svoj avto lahko kadarkoli napišem, kaj me na njem moti in zakaj. Treba pa je vedeti, da je precej stvari pogojenih z osebnim okusom. ;)

Civic v osnovni res ni nek dirkalnik, kot je npr. Integra. Tudi o njej bi lahko zapisal stavek ali dva. Sploh pa lahko v civica vložiš nekaj šuškov, pa ne bo več velike razlike. :-P

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To jan 17, 2006 2:24 pm

Itak ma tudi slabosti, minusov oz takih malekosti :P Dost slabe luči, bolj taki sedeži (no VTI ima še za silo), čudna trobla :P švoh za akustiko :lol:

Aja pozabu sm mu rečt: če bo kej rjav pr zadnjem desnem blatniku ne pričakovat da je blo kej zbit. Enostavno problem ki se lahko pojavi...

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA To jan 17, 2006 2:53 pm

Dazi, predlagam ti da še malo razmisliš o nakupu avta. Te Honde so absolutno predrage glede na to kaj ponujajo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov