Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Težava pri iskanju krivca

Napisal/-a SAVINJCAN Če jan 19, 2006 8:05 pm

Na dan 15.12. 2005 sem imel prometno nesrečo. Pred mano je peljal tovornjak, za njim sem bil na varnostni razdalji, nasproti pa je tudi prihajal tovornjak. Tovornjaka sta treščila z ogledali. Vso razbito steklo v prafaktorje je kot toča letelo po moj avtu. Na avtu imam popraskano havbo in oba zadnja blatnika tako da bo potrebno špricanje in pa po celem avtu nekaj malenkosti.

Na zavarovalnici je rekel, da naj obvestim policijo in poberem podatke od obeh. Policaj je prišel na kraj nesreče. Tu pa se je začela težava. Zabeležil si je samo v beležko, ni se izpolnil evro obrazec, ker jaz tega nisem vedel in tudi na zavarovalnici je rekel da ne potrebujem, vem tudi da je eden priznal krivdo, vsaj meni se zdi kdo je kriv. Potem naslednji dan pa sem klical enega in drugega in oba nista bila nič kriva. Dal sem zahtevek na obe zavarovalnici, bil na cenitvi na obeh, ampak nikjer nobenega odziva.

Kaj naj storim zdaj?V avtu pa sem imel dve priči. Jih lahko uporabim?Nevem točno kateri zavarovalnici naj zatežim ker ene je pri MB eden pri TRG., jaz sam pa imam pri MB kasko ampak ne mislim koristit iz svoje police. Kaj naj grem k odvetniku?

Upam, da bo si kdo, ki se spozna na to vzel čas in vse to prebral in mi svetoval, ker nujno rabim pomoč. Hvala že vnaprej.

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Če jan 19, 2006 8:28 pm

Če si član Študenskega servisa ti priporočam, da se za točen odgovor obrneš na ta link in napišeš težavo, če pa nisi pa se prijavi oz. naj ti kdo drug napiše.
http://www.studentski-servis.com/pravna_pomoc.html

lp;
Jernej
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če jan 19, 2006 9:04 pm

Mogoče kdo ve za kakšen link, kjer bi mi lahko svetoval odvetnik neposredno?

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jan 20, 2006 4:56 am

Kaj potem mi nobeden ne zna pomagat ali svetovat?

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe jan 20, 2006 10:05 am

Idi do kakšnega odvetnika mislim da je prvi nasvet zastojn :)
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jan 20, 2006 10:41 am

Ja, v stilu drug dealer-jev :P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jan 20, 2006 11:00 am

Ja logično gledano bi bilo naslednje:

1. Tovornjaka, sta se zaletela z ogledali, kar pomeni, da nihče od njiju ni vozil dovolj na svoji strani, kar pomeni, da ni nihče kriv in zato vsak sam krije lastno škodo.

2. Ampak ker si bil tudi ti posredno udeležen (vsa plastika in delci ogledala so popraskali tvoj avto), bi morala tvojo škodo kriti vsak tovornjakar polovico.

Ampak to je le logično razmišljanje, kar pa se zavarovalnic in prava tiče...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So jan 21, 2006 5:12 am

Pride pri men poravnava d.o.o. kaj v upoštev?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So jan 21, 2006 7:40 am

SAVINJCAN je napisal/-a:Pride pri men poravnava d.o.o. kaj v upoštev?

Če greš tja boš v minusu na konc ;)
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost