Zavarovalnice, kasko, cene, nasveti, registracija, tehnični pregledi...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Prepis,registracija,sin-oče........

Napisal/-a sonček Ne feb 05, 2006 8:59 am

Pozdravljeni

V mislih imam od očeta prenest bonifikacojo to bonifikacijo ne morem prenest, zato sem se odloču da bi kar na očeta prepisal avto in ga prek njega reg. ter potem bi lahko dobil bonifikacojo s 50% popusta,ker se ni imel nikoli v življenju karambola,
Pa me zanima če imate kakšne ideje kako to naj najlažje speljem,ker imam tudi zdaj reg.čez par tednov. Ker je avto napisan name je nujno potrebno kupoprodajno pogodbo sestavt ali mi jo ni treba.....................kaj pa mladi voznik ali bom moral doplačat 20 procentov še poleg 50%.......................imate kakšne nasvete...........hvala vsem za odg.........................tako mi bo lažje da ne bom po nepotrebnem imel veliko potov....................................lp.....................Hvala

lp

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Ne feb 05, 2006 9:07 am

Nism prav dobro zastopu, ma...
1)bonifikacijo se da prenest, naj govorijo kar hočejo ;) čene rečeš pa da greš k drugi in je...
2)če misliš kaj prepisavat ne naredit kupoprodajne pogodbe k se ne splača, vendar je bolše če greš do kakšnega prodajalca in ti on to naredi za 5000sit in potem oviriš na občini za 200 sit...
3)ja če si mlad voznik je bolše da plačaš 20%, ker če narediš komu škodo in si ti kriv... zavarovalnica mu plača 80% škode in ti 20% ;)

Upam da sm ti kaj pomagu, LP 8)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne feb 05, 2006 10:24 pm

Kaj pa če bi šel moj oče na zavarovalnico in sklenu za eno leto zavarovanje sam to zavarovanje bi bilo na njega napisano. Jest pa bi reg. in bi se prometna glasila name....je to izvedljivo............................kaj naj še naredim ker se splača sam merkat morš da se ne zaletiš......lp

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po feb 06, 2006 10:00 am

ne moreš met ti registracije -50% s fotrovimi kupončki, prometna pa da je pisana na tebe. Zdej sicer ne vem za kak avto gre, ampak lahko napišeta tudi darilno pogodbo, če ti kupoprodajna ne diši. Je pa še tretja varianta in to je da kupiš kupončke s 50% od nekoga, kar pa sicer ne vem če se še da sploh.Če imaš koga na zavarovalnici bi blo še najbolj njega vprašat.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Po feb 06, 2006 10:20 am

Imaš dve možnosti: Prva je ta, da z očetom naredita darilno pogodbo, kar je cenejše kot kupoprodajna (napišeta da je avto vreden 99000SIT in plačaš davek mislim da 1500SIT). Pri tem pa moraš vedeti, da če ima oče že avto registriran na sebe, ne more za drugi avto uveljaviti -50% bonifikacije!!!
Druga možnost je pa ta da avto ostane pisan na tebe, samo registracijo plača oče na njegovo bonifikacijo (to se da narediti), seveda samo, če oče že nima na sebe registriranega vozila.
Bonifikacija se z očeta na sina da prenesti!
Obe variante sem že izkusil...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po feb 06, 2006 3:17 pm

Pepo25 je napisal/-a:Imaš dve možnosti: Prva je ta, da z očetom naredita darilno pogodbo, kar je cenejše kot kupoprodajna (napišeta da je avto vreden 99000SIT in plačaš davek mislim da 1500SIT). Pri tem pa moraš vedeti, da če ima oče že avto registriran na sebe, ne more za drugi avto uveljaviti -50% bonifikacije!!!
Druga možnost je pa ta da avto ostane pisan na tebe, samo registracijo plača oče na njegovo bonifikacijo (to se da narediti), seveda samo, če oče že nima na sebe registriranega vozila.

Ne avta nima več.
Da bi on plačal zavarovanje in na mene prometna ne gre,ker sem bil na zav.....pač tam so mi dali svojga zastopnika,ker imamo doma poslopja zavarovana......in mi je reku da bo treba sam izjavo sam če je to res po je to zlo dobr-50% ......sam moram bit previdn ker lahko kaj hitro grem gor.............lp

piblo
Nov uporabnik

Napisal/-a piblo Po feb 06, 2006 3:22 pm

Zivjo!
Ko je moj oce prepisoval avto na mene, sva naredila darilno pogodbo, z njo sem sel na davcni urad, kjer so zadevo postamplali, potem pa sem sel kar na tehnicni, ker je bil tudi cas zanj.
Takrat sem pri svojem agentu uredil tudi zavarovanje, celoten bonus se je prenesel name, brez problema.
Prej je oce imel dva avta in pri obeh poln bonus!

Prenosi z oceta na sina in verjetno tudi obratni pa niso obdavceni. Isto velja tudi za nepremicnine.Iz lastnih izkusenj!

LP!
Dobro, da piha!Ni megle!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr feb 15, 2006 6:05 pm

Pozdravljeni
Prenesel sem bonifikacojo, hura zdej imam 50% kar je dobro zame da mi nov treba plačevat 100 %

lp

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Sr mar 15, 2006 12:16 pm

pri katerih zavarovalnicah ste to zrihtali,.. kr men agent od ZM pravi, da ne gre, pa gor pa dol... je reko, da bo napisal nekaj pa poslal dalje tam eni, ki se z tem bavi,.. sam ona baje na bolniški, jaz pa lahk čakam,...

kje se da naret brez pogodbe,. sam izjavo za prenos naret pa je...

stari avto sem prodal, na njem sem imel 30% od fotra,.. zdaj pa mi že en tedn doma stoji drug avto, kr čakam toto ku... zavarovalnico, da se zjasni,..
Slika

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Sr mar 15, 2006 12:25 pm

Js sm to uredil pri GENERALI-ju.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr mar 15, 2006 12:32 pm

Pepo25 je napisal/-a:Imaš dve možnosti: Prva je ta, da z očetom naredita darilno pogodbo, kar je cenejše kot kupoprodajna (napišeta da je avto vreden 99000SIT in plačaš davek mislim da 1500SIT). Pri tem pa moraš vedeti, da če ima oče že avto registriran na sebe, ne more za drugi avto uveljaviti -50% bonifikacije!!!

Darilne pogodbe ne moreš izvest otrok - starš ampak gre samo starš - otrok. Beda ampak tko je. Ti staršem ne morš podarit avta.

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Napisal/-a neyc Sr mar 15, 2006 1:10 pm

ne rabim jaz starši, sam da on na mene prepiše bonus, pa je,... grem zdaj v mesto, pa da vidimo kira zava. bo rekla ja,..

mojga agenta pa lahk še sam pošlem nekam,.. je reko, da naj mu plačam pač puno (208k), pa da pol pa mi vrne, ko bodo oni dorekli,... ja to pa bo glih ja, zavarovalnice, ko ne dajo tolara od sebe,...
Slika

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Napisal/-a neyc Sr mar 15, 2006 4:42 pm

evo stanje tako,...

generali so rekli, da ne gre, to je šlo lani do junija al julija,.. gre pa zdaj naret SIn -> oče, ne pa kontra,... :roll:

grawe, tud nič,...

ZM tud neresni, čakam na odgov. že celo večnost,..

pri sloveniki, je rekla gospa naj napišem nekaj na papir, pa da bo pol nesla do šefa,.. sam ne more pa oblubit da bo kaj,.... tak da bomo vidli, če bo kaj,..
Slika

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Napisal/-a neyc So mar 18, 2006 12:56 pm

no pa je ratalo, pri ZM so rekli ja,... :twisted: :twisted: :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po mar 20, 2006 10:47 pm

neyc je napisal/-a:no pa je ratalo, pri ZM so rekli ja,... :twisted: :twisted: :twisted:

Zdej pa se zavedaj kaj boš delov po cest kajti ne izgubi te priložnosti in obdrži -50% popusta če boš naredil prometno +15 gor ob vsakem izgubu kopončka.
Jest v glavnem v dveh letih nisem mel prometne sam zdej to poletje je pa tud en velk šmarn k je treb vozt natačn ko hodiča..., če ne se ti prec kakšn prlima, eh mene nč ne skrbi jest se ne bom tovku po glav ker mam itak golf in če ga razbijem grem druzga iskat za 200 čukov un k bo pa rasu avto za 2 milijona brez kaska se bo pa tolku,oz novi majo kasko tako da nima kej zgobit.

lp

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To apr 04, 2006 10:42 am

ej eno vprašanje oče ima na sebi 2 avtomobila.... men bi pa rad enga dal...

kako to zdej najceneje narest.....

rabm pa nujno ker je tehnični že narjen...
gre se za fiat tipo....

tko da bom pol jest bil lastnik avta....
kaj je treba vse poštimat :?:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To apr 04, 2006 11:07 am

dj_em je napisal/-a:ej eno vprašanje oče ima na sebi 2 avtomobila.... men bi pa rad enga dal...

kako to zdej najceneje narest.....

rabm pa nujno ker je tehnični že narjen...
gre se za fiat tipo....

tko da bom pol jest bil lastnik avta....
kaj je treba vse poštimat :?:

najcenej je, da pustiš tko kot je

drugače pa nardiš kupoprodajno pogodbo pri posredniku pride ene 5000
overiš podpise na občini 300
na novo registriraš, tehnični pač ostane, pa tablce, plačaš pa novo prometno

če bi rd meu pa še bonus od očeta, je treba it pa na zavarovalnico in ti bojo tm uredil
podpis

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em To apr 04, 2006 11:23 am

baje da se plača davek pri kupoprodajni pogodbi...

tko da bi jest naredu darilo pogodbo ker se davka ne plača... nove tablce bi mel itd...
pač vse na novo kot da bi kupil nov avto sam da mi ga oče podari pač...

drugač je to to več al manj :?:

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To apr 04, 2006 11:29 am

dj_em je napisal/-a:baje da se plača davek pri kupoprodajni pogodbi...

tko da bi jest naredu darilo pogodbo ker se davka ne plača... nove tablce bi mel itd...
pač vse na novo kot da bi kupil nov avto sam da mi ga oče podari pač...

drugač je to to več al manj :?:

če delaš pri posredniku se plača davek na pogodbo, ker se davka ne sme obračunat 2x

torej za avto ki stane 300000, se napiše pogodba pri posredniku za 5000
plača se 20% davek od 5000, torej skupaj 6000 SIT

če pa sam narediš kupoprodajno pogodbo, pa plačaš davek od 300000, kolk % je pa ne vem

tud pri darilnih pogodbah je treba plačat nek davek
podpis

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em To apr 04, 2006 11:33 am

CP iz strani informator.si

2. Pogodba se dostavi na Davčni urad v kraju stalnega prebivališča obdarjenca, ki potrdi, da plačilo davka na motorna vozila (DMV) ni potrebno.

tko da bi jest tko naredu....
Vrni se na Zavarovanje in registracija vozil

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov