svadreb je napisal/-a:marko01 je napisal/-a:preveri ce imas dovol hladilne tekocine
Hladilne tekočine je dovolj in ne izginja. Nivo ostaja nespremenjen.
Glede "vlečenja zraka" je mehanik rekel, da mešanica goriva in zraka ni optimalna, da ima preveč zraka. Od tod izraz "vleče zrak".
xyxyxy je napisal/-a:Motor ima senzor, ki meri količino zraka, ki gre v motor. Če sesalni sistem pušča, v motor pride več zraka, kot ga zazna senzor in temu se reče da vleče zrak.
Bosko001 je napisal/-a:xyxyxy je napisal/-a:Motor ima senzor, ki meri količino zraka, ki gre v motor. Če sesalni sistem pušča, v motor pride več zraka, kot ga zazna senzor in temu se reče da vleče zrak.
Samo pol bi motor zgubu moč! Pa še elektronika ne more zaznat te napake. Sem skoraj prepričan, da je napaka nekje drugje!
svadreb je napisal/-a:Problem je rešen, reševanje pa se je odvijalo takole.
Lučka se je spet prižgala. Šel sem na pooblaščen servis. Dogovoril sem se, da me pred zamenjavo kakršnegakoli dela obvestijo. Čez en dan me je mehanik poklical. Ugotovil je, da je merilec pretoka zraka zanič in ga zamenjal, brez da bi me kljub dogovoru predhodno obvestil. Popravilo stane 135K SIT. Zahtevam montažo starega merilca, ker nimam toliko denarja za servis. Mehanik mi je res dal star merilec nazaj noter. Hotel sem plačat delo, merilc pa pač ne, ker sem bil prepričan, da bi lahko kje dobil cenejšega ali rabljenega. Nato je bil mehanik užaljen, češ, da ga nategujem ipd. Pa saj sva se dogovorila, da me bo poklical. Hotel sem plačati delo on pa užaljeno ni hotel nič. "Kaj pa naj računam?!" je rekel in dodal "Dva dni sem se jebal!" Ponovno sem mu ponudil plačilo dela, pa še vedno ni hotel nič. Če noče pa nič. Vljudno sem se zahvalil in odšel. Ta me ne bo več videl. Škoda, pa se mi je zdel čist v redu.
No, po tem tretmaju lučka ne sveti več in avto dela BP. Torej očitno merilec pretoka zraka sploh ni bil zanič. Predvidevam, da je bil le slab kontakt na konektorju. Ko je mehanik menjal star in nov merilec so se očitno kontakti mal premigali in predrgnili in spet vse dela OK.
V trgovini z avtodeli stane nov Boschev merilec cca. 90K SIT. Rabljenega mi ponujajo za 50K SIT. A se da merilec pretoka zraka kje ugodneje dobiti?
Pozdrav!
Svadreb
leoCar je napisal/-a:Senzor pa je bil pritrjen na sesalni kanal, malo pod loputo plina, taka crna ploscica, ki je pritrjena s tremi sraufi.Vsaj tako je imel 1,6 motor, Mislim da tvoj nima nevem kako drugace. Ce pa ma ze senzor(merilec pretoka zraka) Pred kisto za filter pa ne vem.
Po forumu brska: AssKicker, Google Adsense [Bot] in 7 gostov