Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

ROSENJE STEKEL

Napisal/-a Mr_Jingles Če avg 24, 2006 2:52 am

L.P
Imam avtomobil seat toledo L 2000, in imam majhno težavo, ki pa je zelo neprijetna.
Ko se zunaj spusti temparatura pod 13 stopinj (ponoči), mi se seveda zdi "butasto" da bi imel klimo (avtomatska) prižgano oz kompresor in ko jaz ta kompresor izključim se mi začno rositi stekla, ko pa vklopim kompresor nazaj pa se odrosijo. (to je nad temparaturo 5 stopinj možno. Ampak pozimi pa nastane še večji problem saj ne morem prižgati kompresorja in se le s težavo bojujem proti temu da imam na fuul prižgan ventilato da mi vsaj vetrobransko steklo odrosi, stranska zadja stekla pa ostanje dokaj zarosena.
HVALA ZA POMOČ!!!
Andrej

Uporabniški avatar
rokko
Nov uporabnik

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a rokko Če avg 24, 2006 4:08 am

nisi edini

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Re: ROSENJE STEKEL

Napisal/-a no_name Če avg 24, 2006 5:34 am

polly1 je napisal/-a:L.P
Imam avtomobil seat toledo L 2000, in imam majhno težavo, ki pa je zelo neprijetna.
Ko se zunaj spusti temparatura pod 13 stopinj (ponoči), mi se seveda zdi "butasto" da bi imel klimo (avtomatska) prižgano oz kompresor in ko jaz ta kompresor izključim se mi začno rositi stekla, ko pa vklopim kompresor nazaj pa se odrosijo. (to je nad temparaturo 5 stopinj možno. Ampak pozimi pa nastane še večji problem saj ne morem prižgati kompresorja in se le s težavo bojujem proti temu da imam na fuul prižgan ventilato da mi vsaj vetrobransko steklo odrosi, stranska zadja stekla pa ostanje dokaj zarosena.
HVALA ZA POMOČ!!!
Andrej

In zakaj se ti zdi butasto met prižgano klimo? Sej zato je klima, da jo uporabljaš. To, da pod 5 stopinj zunanje temperature ne dela klima pa ne verjamem, bi mogla delat. Drugače pa šipe spuci u nulo pa z unmu proti rošenju pošprici, pa bo.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če avg 24, 2006 7:34 am

Probaj zamenjat mikro filter. Ponavadi je to vzrok za rošenje stekel ko ugasneš klimo.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če avg 24, 2006 7:42 am

Bor je napisal/-a:Probaj zamenjat mikro filter. Ponavadi je to vzrok za rošenje stekel ko ugasneš klimo.

Men to dela pri novem avtu....Sicer pa ko veš da klime ne boš uporabljal avto dobro prezrači (odpri vsa vrata in jih pusti odprta ene pol ure) ugasni klimo in je ne uporabljaj celo zimo pa bo ok.....

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Če avg 24, 2006 7:50 am

yurchek je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:Probaj zamenjat mikro filter. Ponavadi je to vzrok za rošenje stekel ko ugasneš klimo.

Men to dela pri novem avtu....Sicer pa ko veš da klime ne boš uporabljal avto dobro prezrači (odpri vsa vrata in jih pusti odprta ene pol ure) ugasni klimo in je ne uporabljaj celo zimo pa bo ok.....

Zanimivo.

Men ko se začnejo šipe rosit zamenjam mikro filter in je spet dober.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Če avg 24, 2006 8:17 am

No sej odvisno je tud od vremena, ponavad če je zuni velik vlage v zraku...oziroma če je dež

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Re: ROSENJE STEKEL

Napisal/-a Mr_Jingles Če avg 24, 2006 8:52 am

no_name je napisal/-a:
polly1 je napisal/-a:L.P
HVALA ZA POMOČ!!!
Andrej

In zakaj se ti zdi butasto met prižgano klimo? Sej zato je klima, da jo uporabljaš. To, da pod 5 stopinj zunanje temperature ne dela klima pa ne verjamem, bi mogla delat. Drugače pa šipe spuci u nulo pa z unmu proti rošenju pošprici, pa bo.

Sej ubistvo zračenje pa vse imam pržgan da samo uravnava temparaturo, samo kompresor klime se izključi pri določeno temparaturi in ga niti ročno ne moreš vklopiti, mislim da je to pri vseh avtomobilih z avtomatsko klimo ko se temparatura približa 0 stopinj..
...............Mikro filter-a to je ta filter ki prepričuje da bi v sistem za prezračevnje prišlo kej nesnage (prahu, ipd...)? Ali je še kje kakšen filter za prezračevanje???

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če avg 24, 2006 9:06 am

yurchek je napisal/-a:

Wrong. Klimo vklopi vsaj enkrat na mesec, če nočeš kasneje imeti težav z delovanjem klime. Namreč dihtunge na kompresorju ti bodo spoščale, če klime ne boš vse parkrat čez zimo vklopu. Drugače pa po moji preosji vklopljena klima, nastavleno na 21-23 stopinj, pa predn se usedeš v avto ga prezrači, in bi mogl bit vredu. Vsaj tak v fotrovem avtu delam in se zaenkrat ni rosil, razn v primeru, da se ful pregret usedeš v avto.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če avg 24, 2006 9:23 am

Glede rosenja stekel imam sledeče izkušnje. Nimam klime, uporabljam pa malo gretja. Namreč če hudo dežuje, ali sneži, vklopim malo gretja in doprem okno na moji, se pravi voznikovi strani za slabega 0.5 cm. Obrnem izpih zraka v prednje steklo in to je to. Ne rosi se niti malo.
Malo fizikalne razlage: Zrak pri nižji temperaturi prične oddlagati vlago na okolico, ker je ni sposoben več nostiti. Kar lahko narediš sta dve stvari, ali ga pred izpustom v kabino še bolj ohladiš, da predhodno odda vlago (zato tudi kaplja kondenz pod avtomobilom, če imaš vklopljeno klimo) in jo potem ko pride v kabino veže nase, ali pa ga segreješ in s tem povečaš recimo temu nosilnost vlage zraka. Topel zrak lahko nosi večji procent vlage kot mrzel. Zato tudi komaj živimo, ko se poleti segreje zrak na +30C in ima v sebi toliko več vlage. :idea:
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Če avg 24, 2006 9:46 am

Ja serviser za klimo mi je reku saj 1h na teden naj bi bla prižgana klima.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če avg 24, 2006 9:46 am

zvečer se ti šipe zato rosijo ker maš čez cel dan prižgano klimo in je pod armaturo pol precej vlažn ko pa ti klimo u gasneš ti pa tisto vlago spiha ne šipo lahko pa da maš tud odtok kondenza klime zamašen pa se ti skoz kondenz zadržuje spodaj pa mikro filter je pametnoi enkrat letno zamenjat

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Napisal/-a Mr_Jingles Če avg 24, 2006 1:42 pm

Torej priporočate da zamenjam mikro filter???
No to bom tudi naredil.
HVALA

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če avg 24, 2006 1:46 pm

lenivec je napisal/-a:wrong
TDI-ji novejši z avtomtsko klimo ne izklopijo kompresorja nikoli. najmajn kaj delaje 5% kernimajo več kuplonge na tak način kot stari sistemi, to palih zaradi tega da se kompresor skos maže

Prvič slišim da se kompresor nebi dau ugasnit! :?
Se vozim z vw jetto (ne svojo) in je tdi pa se je še zmeraj izklopu če ga izklopiš!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion Če avg 24, 2006 1:59 pm

Pozimi imej na tople zrak, saj ko se steklo zagreje na neko temperaturo in ko piha gor topel zrak se rosa ne more več usesti, prvič ko to narediš se bo še malo potem pa ne več in še prijetno toplo bo v avtu :P (to je meni pomagalo pri različnih avtih)-samo za zimo mišljeno!
Cuore Sportivo

THE FISH
Nov uporabnik

Kraj: Šentjanž

Napisal/-a THE FISH Po avg 13, 2007 1:21 pm

Tut jaz mam problem z rosenjem šip, v bistvu samo prednjega. Ampak men se šipe ne rosijo znotraj ampak zunaj :?: Se pa mi to dogaje v jurtanjih urah, tam nekje do 8ih in pa proti večeru oz. ponoči. Ima kdo kakše podobne probleme? Ali je slučajno to čist normalen pojav.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 13, 2007 1:34 pm

Očitno te v šoli še niso naučili, kaj je to kondenz in zakaj se pojavlja.

"Ej, men se pa per zarosi k ga dam iz hladilnika, a je to normalno?" :roll:

Bog ti pomagaj.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

THE FISH
Nov uporabnik

Kraj: Šentjanž

Napisal/-a THE FISH Po avg 13, 2007 1:36 pm

Sori ker nism tako inteligenten, samo men bi bilo to čist jasno če bi se to dogajal znotraj. Ne pa zunaj kot se to dogaja men!!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 22 gostov