Na internetu sem našel 2 linka kjer sem lahko videl vso ponudbo starih avtomobilov po vsej Sloveniji. Hotel sem, da je avto srednje velik s 5 vrati, tip limuzina, letnik najmanj 2000, cena največ 1 200 000 SIT.
Odlična podudba je bila v Lescah, vendar je avto že bil prodan. Naslednji najbolj ugodni sta bili v Celju in v Stopčah (Mlakar). Avto v Stopčah je bil leto mlajši 2001 kot tisti v Celju, imela pa sta oba isto opremo. Na podlagi tega sem se odpravil v Stopče. Še pred tem sem poklical po telefonu in se prepričal da še vedno imajo ta avto.
Tukaj se problemi začnejo.
Ko sem prišel v Avtohišo Mlakar tega avta tam več ni bilo. Prodajalec mi je rekel, da so ga že zdavnaj prodali, čeprav sem jih dan prej klical in so mi rekli da je še vedno tam. Potem sva s prodajalcem šla v pisarno, da sem mu ga sam pokazal na 2 internetnih straneh kjer je bil ponujen. Njegov odgovor je bil, da so moderatorji internetnih straneh pozabili odstraniti oglas.
Potem sem pol ure čakal tam dokler prodajalec ni nekoga poklical in mi nato povedal, da imajo še enega popolno istega vendar s prevoženimi 30 0000 km več od tistega katerega sem jaz hotel.
Kljub temu sem se odločil, da ga kupim. MOJ NASVET: Nikoli si ne ogleduj umazazanega ava!!! Kljub temu da je bil umazan sem videl da je barva na nekaterih mestih na odbijaču poškodovana (nisem pa opazil da je poškodovana tudi na vratih). Dogovorila sva se da mi pobarvajo oba odbijača in za 50 000 SIT spusti fiksno ceno avta. Cena naj bi znašala sedaj 1 100 000 SIT, pobarvana naj bi bila odbijača, instalirali bi mi novo zaščitno gumo na oknu pri desnih vratih in servisna knjižica naj bi bila potrjena.
To vse bi bilo narejeno v roku 5 dni (na ogled sem prišel v soboto po avto pa naj bi prišel v petek).
Tukaj stvar postane zanimiva. Tretji, četrti in peti dan sem klical, da preverim, če je avto že pripravljen. Zmeraj dobim odgovor da je že vse urejeno.
V petek sem pri nijh. Avto je še zmeraj v delavnici, zaščitne gume ni nikjer, odbijača nista pobarvana oz. je pobarvana samo desna stran prvega odbijača na zadnjem odbijaču pa so narejene samo korekcije. Mimogrede še tole. Prodajalca, ki mi je prodal avto ni bilo nikjer. Na GSM je bil nedostopen ves četrte in petek. Prodajalcu ki je v petek bil v službi sem povedal, da se tako nismo dogovorili in da naj pokliče svojega kolega. Potem se je ta začel dreti name da vsi vedno hočejo dobiti nov avto ko kupijo starega. Povedal sem mu da nočem nič drugega kot tisto kar je bilo dogovorjeno.
Z mano sta bila še oče in mati, ki pa sta začela popuščati ker se je prodajalec drl na ves glas, tako da je dosegel svoje in samo spustil ceno še za 10 000 SIT. Mi bo kdo pobarval odbijača za 10 000sit?

Avto smo plačali v gotovini računa pa nismo dobili (samo blagajniški prejemek) ker naj bi bil avto kupljen preko leasinga v Ljubljani. Račun naj bi prišel na dom čez 3 dni, dejansko pa je prišel šele čez 5 dni. Tukaj nastopi novo presenečenje. Račun je za 100 000 SIT nižji!!! Potem pokličem v Ljubljano in izvem da naj bi imela avtohiša Mlakar za 100 000 SIT stroškov pri popravilih avta, ki pa jih v resnici sploh ni opravila.
Opravila je samo korekcijo na zadnjem odbijaču in pobarvala desno stran sprednjega odbijača. To naj bi zneslo 100 000 sit?!

Še eno presenečenje. Prodajalec ne more najti homologacije za avto. NE VE KJE JE!!!
Še sedaj nimam homologacije. Pri registraciji in tehničnem ki sem ga opravil v Mariboru so mi šli na roko in pustili da ju opravim. Kljub temu so mi rekli, da mi prodajalec mora dati homologacijo.
In še eno presenečenje. Tudi servis ni bil opravljen, čeprav so rekli da je. Zadnji servis je bil opravljen pri 52 000 km, avto pa jih ima sedaj 84 000 km. TO STA 2 SERVISA ZAMUDE.
Sedaj je poteklo že več kot 2 tedna in še zmeraj nimajo zaščitne gume da bi lahko prišel k njim ponjo in da mi lahko naredijo servis.
Mimogrede sam lahko dobim to zaščitno gumo (stane 10000 sit) takoj in sicer v Mariboru. Vem pa da je ta guma na zalogi tudi v skladišču v Ljubljani in sicer že več kot 1 teden.
Ko sem jim preko telefona povedal da lahko jaz sam kupim gumo in jo dostavim če jo oni ne morejo v 14 dnevih se je šef začel dreti name da jih izsiljujem in da guma zagotovo bo v sredo... in če v sredo ne bo potem bo odpustil delavca in mi plačal 100 000 sit (to so njegove besede)
Pa še tole za konec. Rekli so mi da je avto letnik 2001 kar tudi ni res ampak je letnik 2000 kar sem šele ugotovil ko sem hotel sam naročiti zaščino gumo v Mariboru. Prodajalec v trgovini me je namreč vprašal za identifikacijsko številko avta da je lahko preveril, če je guma na zalogi in mi takrat povedal da je moj avto model 2000.
Prodali so mi torej 1 leto starejši model kot je bilo dogovorjeno.
Če bo slučajno kdo rekel, da mi model mora pisati v prometni se moti. Pri meni je ta vrstica prazna kakor tudi nekaj drugih. Verjetno zato ker nimam homologacije.
Kako že gre tista pesem od Jana Plestenjaka.
Oni laž...