Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Born 4speed
Nov uporabnik

Kraj: Blagovica

Peugeot 406 l. 96-odstranitev števca!?

Napisal/-a Born 4speed Če sep 14, 2006 1:59 pm

Zanima me če je že kdo jemal vn števec pr omenjenem avtu, ker jz sm najdu sam 3 šraufke naprej pa nimam pojma kako bi šlo!?Kje preveč vlečt pa pajsat pa ne upam da neb kej odtrgu 8)

Lp

ziban
Nov uporabnik

Kraj: žižki, prekmurje

Napisal/-a ziban Če sep 14, 2006 2:40 pm

Odstrani plastiko ki ti pokriva števec in zračnike. Lahko tudi prej zračnike odstraniš, saj boš tako lažje odstranil plastiko.Vse skupaj z dobro mero občutka. Potem pa še štirje šfraufki in stvar imaš narazen. Števec pa ima na zadnji strani dva konektorja.

Še eno vprašanje za ostale, a mogoče kdo zna kako bi stestiral impulzgeber, ki je montiran na polosi, ali pa če ima kdo pinout tega senzorja. Problem je namreč ta da mi števec ne kaže htrosti in ne meri prevoženih kilometrov. Gre pa isto za peugeota 406 let.96 1.8/16v.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če sep 14, 2006 3:14 pm

Do zdaj sem mislil, da je ta senzor običajno na menjalniku, vsaj na mojem je tako ML5T, motor ES9JR. Na menjalniku BE3 je tudi tako in to v obliki polža za zajlo, ne elektronika. Impulzgeber na polosi je pa ABS senzor. Povej kateri menjalnik imaš, mogoče najdem opis.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če sep 14, 2006 6:29 pm

Volana sploh ni treba dol šraufat. Dovolj je, če ga spustiš dol in potegneš k sebi kolikor gre. Števce pa boš dobil lažje ven po levi strani. Tisto z merilnikom hitrosti smo mi imeli enake probleme, vendar smo avto potem prodali, tak da nevem kje je tisti senzor. Problem smo imeli tudi z merilnikom goriva, ker včasih ni nič kazal, včasih pa ga je zabilo preko. Vzrok so bili slabi loti, kjer so kontaktne palčke prilotane na vezje. Na tiste palčke je potem nataknjena številčnika s kazalcem. V premislek: če bi imel števec in abs elektronika skupen senzor, potem bi se morala posvetiti tudi abs lučka, ali ne?

In še ena malenkost glede prve generacije 406: Ko sem imel števce doli in sem jih obrnil proti svetlobi sem videl kontrolne lučke. Med njimi seveda dosti takih neizkoriščenih. Pa sem vzel dve podnožji z žarnicama iz Renaulta 5 (isti francoski deli - podnožja žarnic so imela spodaj odtisnjen S) in jih vtaknil not. Tako sem imel po novem kontrolno lučko za slabo zaprta vrata, in še eno dodatno za ročno zavoro z napisom "brake" 8)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če sep 14, 2006 6:49 pm

... senzor hitrosti je na menjalniku z zadnje strani na spodnjem delu, vtaknjen od zgoraj navzdol... konektor na 3 kable, km žice nima...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Če sep 14, 2006 8:40 pm

Res je senzor signala števca je na menjalniku,če ti števec ne dela,oziroma dela le občasno je sigurno on kriv.Vsaka druga 406 je imela to težavo,serijska napaka.

Born 4speed
Nov uporabnik

Napisal/-a Born 4speed Sr sep 27, 2006 12:42 pm

No evo zdej sem si vzel mal časa in po vaših navodilih vzel vn števc, sam zdej je pa spet pršlo do problema kako števc narazen dobit, odšraufu sm vse šraufke okoli števca(8) probu dat narazen pa ne gre lih preveč na lahko tko da sm raj pustu- je še kje kšna zanka???Hvala za prejšnje odgovore!!!
Lp

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Sr sep 27, 2006 4:54 pm

Vijaki so zunaj, razpni tiste plastične sponke, pa mora iti narazen. Druge finte ni. Razen če je kaka nalepka gor, pod njo pa kak vijak? To še poglej.

Uporabniški avatar
aniscar
Novinec

Napisal/-a aniscar Sr okt 04, 2006 9:29 pm

No mene zanima ce je komu ze ratalo popravit to zadevo..k men se isto zdej dogaja..stevec poskakuje..ali pa samo na miru stoji..a mogoce kdo ve kje bi lahko bila napaka..lp

Uporabniški avatar
ZX BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a ZX BOY Če okt 05, 2006 10:58 am

aniscar je napisal/-a:No mene zanima ce je komu ze ratalo popravit to zadevo..k men se isto zdej dogaja..stevec poskakuje..ali pa samo na miru stoji..a mogoce kdo ve kje bi lahko bila napaka..lp

če ti kazalci na instrumentni plošči občasno prekinjajo je napaka na vezju - sem že odpravil nekaj takih napak
:oops:

Uporabniški avatar
ZX BOY
Nov uporabnik

Napisal/-a ZX BOY Če okt 05, 2006 11:00 am

aniscar je napisal/-a:No mene zanima ce je komu ze ratalo popravit to zadevo..k men se isto zdej dogaja..stevec poskakuje..ali pa samo na miru stoji..a mogoce kdo ve kje bi lahko bila napaka..lp

če ti kazalci na instrumentni plošči občasno prekinjajo je napaka na vezju - sem že odpravil nekaj takih napak
:oops:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če okt 05, 2006 12:23 pm

saj pa je malo zgoraj napisano, da je to serijska napaka senzorja hitrosti. :roll:

Born 4speed
Nov uporabnik

Napisal/-a Born 4speed Če okt 05, 2006 12:45 pm

Men pa skačejo vsi cagarji razn temperaturnega... za hitrost je pr men zihr kej z cagarjem narobe k če ga mal kr čez plastiko notr prtisneš skoč nazaj tja k bi mogu bit...tko da z senzorjem pomojm ni nč narobe
Sam števca mi pa še zmer ni ratal narazen dobit-bom dons probu še 1x :D

ziban
Nov uporabnik

Kraj: žižki, prekmurje

Napisal/-a ziban Če okt 05, 2006 3:28 pm

Na tem forumu imaš eno dokaj dobro navodilo kako popravit tvoj števec:
http://www.peugeotforum.de

na forumu poišči Bastelecke, potem klikni na 406 nato pa še Ausbau und Reparatur Tachoeinheit Serie 1

če ne razumeš nemško ni panike , ker je ogromno slik ;)

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Če okt 05, 2006 5:03 pm

To je men tud delal pa mi je DrMr zrihtal kataloško in sem stvar zamenjal sedaj pa že pol leta dela brez problemov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 17 gostov