Kaj misliš "nafriziral" "stuniral"? Tuning, styling, akustika? V Feliciji je sicer čist fajn mašina in vzdržljiva, ampak nima nekega potenciala. Yugo, verjetno isto, samo da ne vem kaj dosti o vzdržljivosti mašine.
Pri Yugotu se lahko igračkaš z nižanjem glave, večimi fergazarji, poliranjem, boljšim izpuhom... Pri Feliciji več ali manj isto, samo da nima fergazarja, torej to odpade. Dobro, lahko razmišljaš o kaki turbini od Unota Turbo ali kaj podobnega ampak...
Računica... Razlike je 13 konjev v osnovi v prid Škode je pa 112 kil je Yugo lažji. No ja. Je Felicia sicer bolj udobna pomoje. Če razumem bi moral Felicio kupit, Yugota pa maš? Ne vem, če ti Yugo uredu služi bi ostal pri njem pa ne preveč denarja not zmetal. Saj se da dosti doma naredit... No ja. Homologacija je drugo.
Zdaj Felicia 1.6 je že boljš... Venomu mislim da je z njo šlo kar uredu na dragu. Resda je pusti polovico avta na štartu ampak okej...
Lahko pri obeh Škodah (verjetno tud pri Yugotu ampak ne poznam) daš tud kako drugo mašino not ampak... To je dela in jebarije še pa še + homologacija... Ne vem če bi šlo skozi.
Bottom line:
Če ti je Yugo dovolj uredu in ga imaš doma na voljo zastonj ga bi jaz na tvojem mestu obdržal. Res pa ne poznam tvoje ekonomske situacije, niti kaj si bolj želiš. Tako ali tako brez hudih posegov ne boš boš dosegel kakega večjega povečanja moči. Če bodo pa hudi posegi, pa bi se zajebaval s homologacijo. Sicer kakšen folk dela tehnične po vezah, ampak predvidevam da jih nimaš, ker si postavil za pogoj da jo mora opravit. Preden vprašaš, tud jaz jih nimam, drugače me ne bi skrbelo za nedelujočo osvetlitev v avtu.
LP,
Oskar