Imam passata tdi 130 KM, letnik 2003, 90000 km, za katerim se precej kadi

Najlepša hvala za vsak odgovor, če pa sem slučajno spregledal že odprto temo, me prosim preusmerite nanjo.
Lep pozdrav
myster je napisal/-a:a si mogoče kurilno olje tanku...preveri če nimaš slučajn kurjača, pa kak nivo olja je...stricu se je na cliotu 1.5 dci en cajt ful kadil...pa ga je pelu nazaj na servis pa so olje menal so še pa ostružki vn padal...
msla je napisal/-a:hvala za vse te nasvete. Odločil sem se, da bom peljal avto k mehaniku na tester, pa bomo videli, kaj bo pokazalo.
Mi lahko še svetujete, kje bi se dalo to opraviti (lahko v Ljubljani) in koliko cca stane tak pregled?
Lep pozdrav
vincent je napisal/-a:nič nisi napisal koliko časa imaš avto..kdaj točno kadi...ko agresivno pospešuješ, ko normalno pospečujepš, med samo vožnjo....etc?
osebno bi na tvojem mestu najrpek skočil v trgovino po nov zračni filter (razen če ni bil menjamn odkar ga imaš...če predvidevam da ga nimaš prav dolgo)...ter ga zamenjal (rabiš 10 minut, pa en križni šravfenciger....tudi če ga še nikoli nisi zamenjal ne bo rpoblema če se tega lotiš zdaj).
potem pa počakaj še en rezervora pa natankaj nafto kje drugje (torej zamnejaj prodajalca...npr. iz Petrola pojdi na OMw oz. obratno...nikar ne natoči na isti črpalki).
ker mogoče si pokasiral slabo nafto.
...ker to so vse taki ukrepi ki praktičnoo nič ne stanejo, lahko pa ti prihranijo kako pot do mehanika, ter nepotrebne stroške..ker na uradnioh servisih bi preventivno zamenjali pol avta.
Vendar bi glede na letnik sam posumim da ima avto kakih 200.000 km premalo (Če sem malo zloben)....pa še s temi kilometri sam po sebi ne bi smel pretirano kaditi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov