Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Gustav123
Nov uporabnik

Avto Cesar & Finnova

Napisal/-a Gustav123 Pe sep 28, 2007 12:04 pm

Kakšne imate kaj izkušnje s tema dvema prodajalcema rabljenih avtomobilov v Ljubljani. Ali so fer do strank, al gre za nategovanje.

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Pe sep 28, 2007 5:28 pm

Za Finnovo je leto nazaj veljalo, da imajo avti(no, vsaj večina) precej več km kot jih kaže števec ne glede na obrabljenost volana, prestavne ročice in pedalk. Preverjeno preko kolega, ki je delal v sosednji firmi.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe sep 28, 2007 7:51 pm

Ti kar lepo kupi kar rabiš samo ne glej vozil , ki imajo pod 130000 km nad to cifro so vredu pod ne verjemi ni možno ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe sep 28, 2007 11:18 pm

Gobavc je napisal/-a:Za Finnovo je leto nazaj veljalo, da imajo avti(no, vsaj večina) precej več km kot jih kaže števec ne glede na obrabljenost volana, prestavne ročice in pedalk. Preverjeno preko kolega, ki je delal v sosednji firmi.
uni pri kolegu so meli pa vsi realne kilometre a ne? Kakor vem oba data garancijo na avtomobile ki jih prodajatatko da se zmeniš za pisno garancijo pa čao

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc So sep 29, 2007 8:09 pm

Kolega je delal v pralnici, a ne....

turbofičo
Nov uporabnik

Napisal/-a turbofičo Pe mar 28, 2008 2:04 pm

Gobavc je napisal/-a:Kolega je delal v pralnici, a ne....

da se ni tvoj kolega pol u rikverc vozu z njimi?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe mar 28, 2008 2:14 pm

am kupo tam že avto. zadovoljen,le z njihovim "servisom" za 300€ nisem... ker se je ugotovilo da ni blo nič menjano..ne olje,ne filter itd...
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Pe mar 28, 2008 2:55 pm

Po mojih info. so več ali manj avtomobili pri Finnovi iz Italije, tok da so tko ali tko kilometri vprašljivi. 8)
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
Tinč
Novinec

Napisal/-a Tinč Pe mar 28, 2008 4:45 pm

Imam izkušnje z Finnovo in niso ravno najboljše.
Največ uporabljajo finto z aro. Daš aro potem se napiše papir,da je bil avto zaaran zraven pa še spretno napišejo končno ceno. Tako da potem ko prideš čez par dni po avto vmes najdeš še kakšno napako na avtu ne moreš več barantat za ceno,ker si podpisal,da boš plačal ceno ki so jo oni napisali pri ari. Are pa seveda ne vračajao. Potem ko se sprijazniš s tem pa ti na končnem računu "pomotoma" napišejo 2000 eur manjšo ceno od dejanske.
Če je že avto ok svetujem previdnost pri papirjih.

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo So mar 29, 2008 11:24 am

FINNOVA največji nategatorji u lj sem kupil Bmw pr njih in po enmu mescu mi je avto crknu kilometri še zdaleč niso verodostojni aja pa še rezervnih ključev nisem imel pravih tko da :?: :?: :?: TI ODSVETUJEM RES :evil: LOPOVI
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo So mar 29, 2008 11:57 am

Jaz pa mam z njimi zelo dobre izkušnje, bli so fer pa vse se je dalo zmenit, avto dela ko urca! Mogoče sem res mel samo srečo, ampak vseeno...

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle So mar 29, 2008 3:45 pm

Po mojih informacijah, ki pa niso prav zanesljive, Finnova v Italiji kupuje samo od leasing hiš, kjer morajo bit (kakor jaz vem) avti po zakonu servisirani na pooblaščencu, a kdo kej ve o tem, je to res?

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko So mar 29, 2008 3:50 pm

V Finnovo sm šu pogledat en avto pred 2h letih, pradajalec vredu, avto katastrofa....
'Ko voli nek' izvoli...

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne mar 30, 2008 7:22 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:Po mojih informacijah, ki pa niso prav zanesljive, Finnova v Italiji kupuje samo od leasing hiš, kjer morajo bit (kakor jaz vem) avti po zakonu servisirani na pooblaščencu, a kdo kej ve o tem, je to res?

Je res ;)

Ales111
Nov uporabnik

Finnova = 1A

Napisal/-a Ales111 Ne apr 06, 2008 10:02 pm

Zanima me, če je Finnova spremenila ime v 1A in kaj menite na ta avtomobil: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1916041 , sam sem šel namreč tja in ugotvil, da imajo še deset takih meganov, kateri imajo vsi prevoženoh nekje 20000km. Sklepam da so od nekega rentacarja. Kako se da ugotovit da so kilometri prevrteni?

dunah
Nov uporabnik

Re: Finnova = 1A

Napisal/-a dunah Po apr 07, 2008 4:04 pm

Ales111 je napisal/-a:Zanima me, če je Finnova spremenila ime v 1A in kaj menite na ta avtomobil: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1916041 , sam sem šel namreč tja in ugotvil, da imajo še deset takih meganov, kateri imajo vsi prevoženoh nekje 20000km. Sklepam da so od nekega rentacarja. Kako se da ugotovit da so kilometri prevrteni?

finnova & 1a avto so mel ucas skupi na parkingu v siski, pol je finnova odprla se eno lokacijo (btc letaliska), tko da se je 1a preselu iz siske v btc, finnova ma pa 2 lokaciji.

tele megancke so pa kupil v paketu 20 komadov, prevert kilometre pa pomoje da skor ne bos mogu, majo jih pa še 8, sm biu dons tm.

lp

montblanc
Nov uporabnik

Napisal/-a montblanc Po apr 07, 2008 5:24 pm

lansko leto sem šel pri njih pogledat megana coupe, se vozil z njim, ga pogledal komplet a očitno ne dovolj, avto naj ne bi bil poškodovan ali karamboliran mi je zatrjeval prodajalec velik nategator, dal aro, servisno knjigo in rezervno kartico naj bi dostavili kasneje, in naslednji dan šel po avto. Pridem po avto, ga še enkrat pogledam in opazim, da so pozabili zadaj snet zaščitne trakove od ponovnega lakiranja. Vprašam prodajalca kako to pa je našel 1000 in eno razlago, nakar pove, da pa je bil od zadaj "malenkost" poškodovan a da so njegovi fantje stvar "zrihtali". Povem, da avta ne bom vzel, so rekli mirno dušno "prav, are pa tudi ne dobite nazaj!" Pravijo da za vsako rit palca raste in za njihovo raste prekleto velika. Avti so iz Italije, sumjivega porekla, brez papirjev, ki jih kao dostavijo kasneje in noben nima realnih km. Tace stran od njih!!! Mene je ta šola kar precej stala, žal.

dunah
Nov uporabnik

Napisal/-a dunah Po apr 07, 2008 10:16 pm

montblanc je napisal/-a:lansko leto sem šel pri njih pogledat megana coupe, se vozil z njim, ga pogledal komplet a očitno ne dovolj, avto naj ne bi bil poškodovan ali karamboliran mi je zatrjeval prodajalec velik nategator, dal aro, servisno knjigo in rezervno kartico naj bi dostavili kasneje, in naslednji dan šel po avto. Pridem po avto, ga še enkrat pogledam in opazim, da so pozabili zadaj snet zaščitne trakove od ponovnega lakiranja. Vprašam prodajalca kako to pa je našel 1000 in eno razlago, nakar pove, da pa je bil od zadaj "malenkost" poškodovan a da so njegovi fantje stvar "zrihtali". Povem, da avta ne bom vzel, so rekli mirno dušno "prav, are pa tudi ne dobite nazaj!" Pravijo da za vsako rit palca raste in za njihovo raste prekleto velika. Avti so iz Italije, sumjivega porekla, brez papirjev, ki jih kao dostavijo kasneje in noben nima realnih km. Tace stran od njih!!! Mene je ta šola kar precej stala, žal.

jah, ce bi usak k kupuje rablen avto gledu na to ce je biu zadn al pa spredn odbijac menjan/strihan/karkol, bi bil trg z rablenimi avti zelo slab.

poreklo avta lahko pa zelo preprosto ugotovis, cloveku ki ti avto prodaja reces da ti pokaze original racun ki mu ga je izstavilo podjetja k mu je avto prodalo, ce je to lizing hisa, bo na original racunu jasno razvidno kera lizing hisa je bla, za kok so mu avto prodal (ta cena je doskrat odvisna od celotnega paketa avtomobilov, eni kupujejo po 20 avtov naenkrat in se dobi kksn avto po ugodni ceni). tko da poreklo lah ugotovis takoj.
je pa tko, da ko te lizing hise avto od stranke uzamejo nazaj, spraznejo use iz avta in pustijo not samo navodila in kljuc, v redkem primeru se servisno knjigo ki naj bi jo vodila stranka(ki je dostikat prazna), rezerven kljuc, servisno od hise (ki more bit stemplana po pogodbi ki jo ma stranka z lizing hiso) poberejo iz avta in poslejo po posti v roku 1nga mesca(pa tut to dostkrat ne nardijo).

pa ja, sm delu z rablenimi avti kksne 3 leta, sam ni to posel zame, prevec folka je v tej sloveniji ki kupuje rablen avto pa misl a bo dobu novga.

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle To apr 08, 2008 8:15 am

dunah je napisal/-a:
montblanc je napisal/-a:lansko leto sem šel pri njih pogledat megana coupe, se vozil z njim, ga pogledal komplet a očitno ne dovolj, avto naj ne bi bil poškodovan ali karamboliran mi je zatrjeval prodajalec velik nategator, dal aro, servisno knjigo in rezervno kartico naj bi dostavili kasneje, in naslednji dan šel po avto. Pridem po avto, ga še enkrat pogledam in opazim, da so pozabili zadaj snet zaščitne trakove od ponovnega lakiranja. Vprašam prodajalca kako to pa je našel 1000 in eno razlago, nakar pove, da pa je bil od zadaj "malenkost" poškodovan a da so njegovi fantje stvar "zrihtali". Povem, da avta ne bom vzel, so rekli mirno dušno "prav, are pa tudi ne dobite nazaj!" Pravijo da za vsako rit palca raste in za njihovo raste prekleto velika. Avti so iz Italije, sumjivega porekla, brez papirjev, ki jih kao dostavijo kasneje in noben nima realnih km. Tace stran od njih!!! Mene je ta šola kar precej stala, žal.

jah, ce bi usak k kupuje rablen avto gledu na to ce je biu zadn al pa spredn odbijac menjan/strihan/karkol, bi bil trg z rablenimi avti zelo slab.

poreklo avta lahko pa zelo preprosto ugotovis, cloveku ki ti avto prodaja reces da ti pokaze original racun ki mu ga je izstavilo podjetja k mu je avto prodalo, ce je to lizing hisa, bo na original racunu jasno razvidno kera lizing hisa je bla, za kok so mu avto prodal (ta cena je doskrat odvisna od celotnega paketa avtomobilov, eni kupujejo po 20 avtov naenkrat in se dobi kksn avto po ugodni ceni). tko da poreklo lah ugotovis takoj.
je pa tko, da ko te lizing hise avto od stranke uzamejo nazaj, spraznejo use iz avta in pustijo not samo navodila in kljuc, v redkem primeru se servisno knjigo ki naj bi jo vodila stranka(ki je dostikat prazna), rezerven kljuc, servisno od hise (ki more bit stemplana po pogodbi ki jo ma stranka z lizing hiso) poberejo iz avta in poslejo po posti v roku 1nga mesca(pa tut to dostkrat ne nardijo).

pa ja, sm delu z rablenimi avti kksne 3 leta, sam ni to posel zame, prevec folka je v tej sloveniji ki kupuje rablen avto pa misl a bo dobu novga.

Ja sam je tud ogromno dilerjev k mislejo, da bodo rabljen avto prodal kot za ceno novega, u glavnem pretiravajo s cenami.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Steinkauz in 9 gostov