Rahla zgodovina mojega saxoja.
Leto 2000 se je odvijalo ko smo se pri nasi hiši odločili da zamenjamo nas stari avto NISSAN Suny za kaj bol novejsega oz. NOVEGA. In tako smo po dolgem premisleku in dolgih pohodih po avtohišah pristali v AVTOHIŠI (mislm da je bila takrat MERKUR ) Citroen. Meni in bratu je takoj v oči padel avto, ki je stal zunaj, tista barva je kar izstopala iz njega, zlata barva SEVEDA !!!, in sva po nekaj pregovarjanjih koncno pregovorila starse da kupimo tegale nasega malčka Saxoja !!!.
Takrat se mi ni niti sanjalo kaj sele da bi pomisliu kaj lahko človek naredi iz avta ga olepša ali PREDELA. No hmalu se je storija spremenila na drugacno stran mojega razmišljanja. Avto je hitro dobil svoj NOVI avtoradijo na CD-je, en SUBWOOFER u prtljaznik ( madona za tisti cajt prava bomba ), in mislim da se je takrat pri meni ze odprla tista ZILICA norega predelovanja, samo jaz tega se nisem dojel. Kmalu sem odkorakal v vojsko, in bi skoraj na use tudi pozabil. Ampak tako ni slo. Namrec v kontejnerju ki smo ga imeli soferji ( Biu sofer u vojski za kamijone u LJ-Moste ), sem nasel en star oglasnik, ter med samim prebiranjem naletel na oglas da se prodaja neke vrste bodykit za saxoja v izvedbi TARGET. Takrat sem ze slisou kaj je to target ampak to so bile samo sanje da bi jaz kdaj imeu tak avto, tako spedenan ce lahko temu tako recem. Kmalu se je blizau prosti vikend, in jaz sem komaj cakou da poklicem tegale mozakarja ter malo povprasam ce to se obstaja. Malo sem biu u dvomih ker nisem vedel ce je oglas star, in da bi se mi sanje hitro razblinile. In tako nastopi trenutek klicanja. Meni se je samo zaiskrilo v oceh ko mi je povedal da ima to se zmeraj use doma in original zapakirano. In sledilo je naslednje. Hitro zbiranje denarja ter varcevanje, tud ven nisem hodu se kadit sm nehu za tist cajt, samo da sem zbrau dovolj denarja da sva z bratom koncno lahko sla iskat tole tezko pricakovano robo. Ne bom pisau kje pa kdo mi je tole delou ker bi trajalo predolgo ampak moram dodat se tole da pri usem kitu je manjkalo se nekaj ( fedri ter platišča). Po dolgem pregovarjanju z starsi, mi je le ratalo da sem si lahko kupu ter predelou in nastalo je nekaj takega...

No in ker tale zilica ki mi ni dala miru, ni mogla mirovat se je po dveh letih spet pojavila in me tudi zaradi karambola

prepricala da naredim naslednji korak in avto predelam malo drugace. Spet ena in ista zgodba o odrekanjih ter sparanju je nastalo tole
u fazi predelovanja ter

tole je biu nekaksen koncni izdelek

No tole je trajalo se nekaj casa da je obstal tak kot je biu ampak spet prevladuje zilica in po dolgem pacanju nastane tole

ter spet zilica napreduje in nastane tole

in spet zilica

Ce bi hotel use pisat bi trajalo kar nekaj strani tako da bom nahitro napisal kaj pa kako
-Avto je prezivel 5 zunanjih Predelav
-zamenjanih je bilo 4 sistemi akustike
- zamenjana so bila platišča iz 13 col na 14 col, na 17 col ter spet na 15 col
- izpusni sistem zamenjan 4x
ter kupcki in kupcki drugih stvari
Denarja, časa je bilo porabljenga nenormalno
Ampak za konec vam pa povem
S P L A Č A L O S E JEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!
in tole je samo del zivljenja mojega saxota
Lp Toni