Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Prometna nesreča I. kategorije in kriva izpovedba

Napisal/-a reber Če dec 20, 2007 9:16 pm

Včeraj zvečer ob 18:30 sem imel manjšo prometno nesrečo. Prilagam skico za lažje razumevanje. Moje vozilo je vozilo A, povzročitelj pa vozilo B . Skica predstavlja edino semaforizirano križišče na Bledu, dogodek pa se je zgodil v neposredni bližini hotela Krim.
Nameraval sem zapeljati levo v dovoz parkirišča hotela Krim, sem pa pred dovozom ustavil in čakal, da vozilo B odpelje iz dovoza, da bom lahko zapeljal v dovoz, saj je cesta široka komaj 3m.
Stvar je na videz jasna in enostavna, zapletlo pa se je v trenutku, ko je povzročitelj obrnil svojo zgodbo in zavračati odgovornost ... še več, začel je kriviti mene, da sem povzročil nesrečo, trdi namreč, da je on ustavil in stal na mestu, jaz pa sem se z bokom (prednja leva vrata) zaletel v njegov odbijač spredaj levo.
Dogovora ni bilo, poklical sem policijo, zapletlo pa se je, ker sem vozilo A umaknil dol z glavne ceste, ker je stalo na prometnem pasu in avtobus ni mogel mimo drugače kot po nasprotnem pasu ... ker je bila nesreča I. kategorije je treba vozilo umakniti, da ne ovira prometa.
Povzročitelj je bila 19 letna punca z očetovim avtom, z njo je bila prijateljica, ki je po besedah očeta povzročiteljice, hčerka nekega policaja in zato imajo oni veze :shock:

Veze in poznanstva pri policiji, dobra reč, ni kaj. Vse skupaj močno smrdi po grdem scenariju laganja dveh punc, ki sta se dogovorili, da bosta pričali tako, kakor da povzročiteljica ni nič kriva, prav gotovo je scenarij zakuhala njena prijateljica - hčerka policaja.

Danes zjutraj pa sem našel voznika avtobusa, saj sem se pozanimal pri agenciji za prevoz potnikov, kateri šofer je vozil progo ob tej uri, saj je bil avtobus redna proga. Pokličem šoferja in ga vprašam, če se spomni dogodka: šofer na moje veselje odgovori, da je dobro videl položaj vozila A ki je bilo na voznem pasu, tako kot priloženi skici. Šofer trčenja ni videl, saj ga takrat še ni bilo tam, lahko pa da je čakal pred semaforjem. Izjava šoferja potrjuje mojo trditev o položaju vozila.
Policija ni kaj preveč navdušena nad raziskavo in bi radi kar na hitro zaključili zadevo. Vse skupaj mi smrdi po korupciji ...

Danes zvečer sem šel na dom povzročiteljice in njenemu očetu, ki je lastnik avta, predlagal, da v primeru da prizna krivdo, ne bom ovadil njegove hčerke zaradi krive izpovedbe in povzročitve prometne nesreče. Možakar me je kar precej na hitro odpikal z besedami: "prijateljica od moje hčerke je policajeva hčerka, mi imamo veze!" :shock: in zaprl vrata ... obrnil sem se in odšel.

Jutri imam namen na policiji prijaviti in ovaditi povzročiteljico in njeno prijateljico, za krivo izpovedbo in zadevo preriniti tako daleč, da bo zadeva šla na sodišče, zahteval pa bom tudi, da bo primer prevzela ljubljanska enota MNZ, saj domnevam, da je blejska PP pristranska v tem primeru, mimogrede, 1x so mi že zafurali primer, ko je na parkirišču neka ženska butnila ženin avto, takrat smo tukaj na forumu skupaj iskali avto, po priloženih slikah in ga tudi našli, žal je primer zastaral.

Tokrat ne nameravam odnehati, poskušal bom zadevo spraviti čim dlje in dokazati, da punci lažeta in razkrinkati domnevne "veze"

Prosim za kakšno idejo ...
Priponke
prometna-nesreca-19-12-2007-skica.jpg
skica prometne nesreče
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Če dec 20, 2007 9:55 pm

Pomojem pa le nisi tako nedolžen saj bi moral počakati na glavni cesti ( odcep je), dokler ni varno zavijati. Saj se očitno ne moreta srečati dva avtomobila ti pa si oviral promet saj nisi moral zaviti iz glavne ceste in je del avta bil na glavni cesti. Nisi pa povedal gdaj se je pojavilo vozilo B če je že bilo pri dovozu ali čistu blizu na glavno cesto, ko si ti zavijal si kriv TI.

JustMuC
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a JustMuC Če dec 20, 2007 9:59 pm

Torej ona je speljala, se zaletela vate ter krivdo naprtila tebi...?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če dec 20, 2007 10:04 pm

Ne glede na to, kdo je kriv, se lahko izjave kasneje tudi spremenijo (npr voznik avtobusa pod raznimi pritiski spremeni izjavo) in ti izvisiš (+celotni stroški?). Poskusi dobit več prič. So v bližini kakšne kamere? Imaš tudi ti kakšne veze?

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Če dec 20, 2007 10:10 pm

Jaz sem zavijal v levo s pasu za levo zavijanje, v trenutku, ko je bila rdeča luč na semaforju in zato z nasprotne smeri ni bilo nikogar. Ko sem zavijal levo, je bil dovoz prazen, ko pa sem se dovozu približal, sem videl avto na dovozu, ustavil in počakal da bi avto šel mimo in zavil desno. Policaj je rekel, da nisem naredil nič narobe, še več, rekel je celo, da ne bi smel odmakniti vozila, sedaj pa, komu naj verjamem, policaju ali zakonu 135. člen ZVCP ???

problem je samo v tem, ker povzročiteljica trdi, da je bila ona pri miru, le zakaj sem se jaz ustavil na prehodu za pešce, zadnji del avta pa je bil še na cesti, potem pa se je prižgala zelena na semaforju in prišel avtobus, preprosto.

Uporabniški avatar
dzanzi
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a dzanzi Če dec 20, 2007 10:23 pm

Edino če ti bo tole kaj pomagalo:
Zakon o varnosti v cestnem prometu, 46.člen:
1) Na križišču ima prednost vozilo, ki prihaja z desne strani.
(2) Voznik, ki na križišču zavija levo, mora pustiti mimo vozila, ki prihajajo z nasprotne smeri in vozijo naravnost ali zavijajo desno.
Jaz bi se skliceval, da ti je odvzela prednost, s tem ko ni pustila zadosti prostora za srečanje dveh vozil, ter z nadaljnjo vožnjo povzročila nesrečo.
Upam da ti bo kaj pomagalo.
DZANZI

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Če dec 20, 2007 10:42 pm

dzanzi je napisal/-a:Jaz bi se skliceval, da ti je odvzela prednost, s tem ko ni pustila zadosti prostora za srečanje dveh vozil, ter z nadaljnjo vožnjo povzročila nesrečo.
Upam da ti bo kaj pomagalo.

V prvem postu je napisal, da je cesta široka 3m. Kako bi potem naj pustila dovolj prostora za srečanje dveh vozil?

Ne razumem kako si je stari sploh upal rečt, da imajo oni veze. Probaj ga še enkrat pripraviti do tega, da bo to rekel in skrivaj posnemi s kakim diktafonom... mogoče ti uspe..

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe dec 21, 2007 12:34 am

Kot sam bos tezko kaj dosegel, ce bo pa v tvojem imenu govoril odvetnik bo zadeva lazje stekla.

To so le moje izkusnje do sedaj.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe dec 21, 2007 12:43 am

Kaj a na gsm-u nimaš fotoaparata al kaj? Fotka hitro razčisti vse dvome.
Sicer pa, če bi ti zapeljal v njo bi bile poškodbe na vozilih drugačne, kajne. Tako imaš verjetno vdrto na enem mestu, drugače bi pa bil levi bok cel podrajsan. Saj imaš zato sodne izvedence, naj dokažejo s forenzičnimi dejstvi in potem naj se še tiste dve kuzli ovadi, pa je mirna bosna. Stroške advokatov in izvedencev pa naj plačata onidve.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe dec 21, 2007 12:55 am

Vse se da dokazat, samo fora je v temu da jih je treba samo mal privit, ena bo ze popustila.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe dec 21, 2007 12:56 am

sm meu podobn primer...d**** s kombijem je prehitr prpelu v ovink in se zabou v spredn del avta...že takoj mi je blo jasno da ne bo priznou krivde, ker je govoru da sm jst prepelu po sredini...čeprou bi se dal avto umaknt ga nism premaknu niti za mm dokler ni pršla policija, ker sm vedu da bo pol težji kej dokazvat...k je polcaj pršou je reku "će je kdo poškodovan in zakaj sta avta še na cesti"...k sm mu razložu,da noče priznat krivde je reku da v tem primeru je prou da nism premiku avta...v vednost..od zdj naprej dokler ni izpolnjen obrazec ga ne premaknem niti za mm...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Pe dec 21, 2007 8:15 am

Ja, to mi je jasno, avta najprej nisem imel namena premaknit, saj dobro vem, kako je težko dokazovat. No, ko je punca izjavila, da naj parkirava tja dol na parkirišče da se lepo pomeniva, sem bil prepričan, da namerava v miru skupaj z mano izpolniti evropsko poročilo, tako kot se to spodobi, zato sem avto umaknil.
Ko je bil avto še na mestu trčenja, je močno oviral promet, v trenutku, ko sem zavil s pasu za levo zavijanje, je bil vozni pas prazen, dovoz na parkirišče pa tudi, sicer se pa prav daleč ne vidi. Ko sem pripeljal do dovoza, sem videl, da je na dovozu nasproti vozeče vozilo, zato sem ustavil in mu dal prednost, čeprav vozilo iz nasprotne smeri ni imelo prednosti... v takih primerih, ko je vozilo že mimo znaka, je lepo in prav da dam prednost ane, da se promet odvija tekoče.
Največja fora pa je, da sem imel v prtljažniku torbo s fotografsko opremo, jaz pa za to v tistem trenutku sploh nisem vedel, imam namreč profi aparat in objektive ... če bi slikal v RAW formatu, bi zadeva veljala na sodišču, jpg in slike z mobitela pa ne veljajo. V tistem trenutku se nisem zavedel, da imam aparat s seboj :(
No, mobitela sploh nimam, kaj šele da bi imel takega s fotoaparatom, policijo sem poklical iz recepcije hotela, ko nisem daleč od doma nikoli ne vzamem telefona s seboj.

Ja, oče od njene (povzročiteljice) prijateljice je menda policaj, kje in kakšno funkcijo ima ne vem, na to pa se sklicuje oče povzročiteljice. Sigurno sta si punci izmislili scenarij, pa sigurno bo foter kaj pomagal in svetoval ali pa punci samo tako mislita.

V bistvu bi rad zadevo spravil k sodniku za prekrške, policija sama od sebe ne bo dala naprej, oni so v bistvu zadevo že zaključili, saj so naredili uradni zaznamek in to je za njih fertik delo. Kako in kje zahtevati, da bi šel primer naprej k sodniku, da ne bo obtičalo samo v zapisniku?

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Pe dec 21, 2007 9:09 am

demt, midva s punco imela podoben primer, zavijala desno v ovinku. Na nasprotn strani pa voznik sekal ovinek in ko sva zabremzala naju je odneslo iz ovinka naravnost v tisteka, ki je sekal ovinek. Smo pa tudi odstranili vozila in nič prej slikali k v paniki se noben niti ne zrajta. No nakar je nasproti voziče hotel dokazati da sva midva kriva, ker naju je zaneslo. Punca bi že skoraj plačala sam sem jaz vstrajal in tako smo počakali policijo. Na koncu smo dali en drugemu kupončke in dobili po vsak 100.000 sit ker smo meli vsi bolj stare avte :). Dejanske škode je bilo za cca. 30-50.000sit.

Torej v tvojmu primeru bo pomoje najboljši izid, da si izmenjate kupončke. Ali pa če greš z odvetnikom do konca in istržiš še kaj več, ker sam zelo dvomim, da ti bo ratalo, ker na sodišču veliko bolj verjamejo 1 policaju kot 2 očividcema (iz 1. roke lahko potrdim). Torej odvetnik, ki pa stane in dobro premisli če se splača, če ne drugega vsaj zato, da dokažeš da mutijo!

Od takrat naprej vem da takoj ko se zaletiš slikaj, slikaj in še 1x slikaj. Potem pa umikaj kar se umakniti da. Sej mamo skoraj vsi mobiteli s fotkiči, ker digitalca dvomim da nosimo glih takrat s sabo. Je pa tudi pametno imeti fotkiča za 1x uporabo med 1. pomočjo tako kot jaz.
k*** želim ti velik sreče....
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 21, 2007 9:56 am

Hecno križišče, še bolj hecna situacija....kolk vidim vozilo B itak lahko zavije le desno - to bi komot lahko naredilo - seveda, če ne bi vozile ženske.....pač sočasno ti zaviješ levo, ona desno in ti sprosti
pot.....če seveda ne bi bilo čeeeeee

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Pe dec 21, 2007 9:59 am

sašo5 je napisal/-a:Hecno križišče, še bolj hecna situacija....kolk vidim vozilo B itak lahko zavije le desno - to bi komot lahko naredilo - seveda, če ne bi vozile ženske.....pač sočasno ti zaviješ levo, ona desno in ti sprosti
pot.....če seveda ne bi bilo čeeeeee

OFF:
hehe, če čebela "če" nebi imela, bi čebela bila "bela" in če čebula "če" nebi imela, bi čebula bila "bula"! :pivo (malo heca)
Torej bi napisali: Priletela je bela na bulo?! :bonk

mucek
Novinec

Napisal/-a mucek Pe dec 21, 2007 10:08 am

V avtu je v prtljažniku dobro imeti fotoaparat za enkratno uporabo za 10EUR... To, da slike z mobitelov itd. ne veljajo (le RAW) vem, da ne drži; v primeru dvomov v verodostojnost obstajajo druge metode preverjanja slik. Glede audio snemanja je pa tako, da je posnetek neveljaven, če oseba, ki se jo snema za to ne ve; zatorej skrita snemanja odpadejo. Pa saj ni problem reči "Pogovor se snema" (to se mora slišati tudi na posnetku!!!) - veliko jih že po tem da rep med noge (imam osebno izkušnjo s prepotentnim policajem).
Glede same nesreče predlagam sledeče:
- če se da iz samih poškodb vozil nedvoumno (!!!) ugotoviti, kateri avto je ob nesreči stal in kateri se je premikal (vodoravne rajse), potem lahko greš na nož. Će pa vse zavisi na pričah, je problem, ker si bodo izjave nasprotovale. In tu najverjetneje policaji rečejo zadnjo. Lahko zahtevaš izvedenca, ki pa ga bo plačal tisti, ki bo zadevo izgubil.

LP, Grega

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe dec 21, 2007 10:11 am

Jao, najlažje pa rečt mi mamo veze. Pa če ti nič ne rata, povej jim gremo avto na streho obrnt :lol: :lol:

Ne pozab nas obveščat kako se bo vse skupaj odvijalo..

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Pe dec 21, 2007 10:18 am

Jutri imam namen na policiji prijaviti in ovaditi povzročiteljico in njeno prijateljico, za krivo izpovedbo in zadevo preriniti tako daleč, da bo zadeva šla na sodišče, zahteval pa bom tudi, da bo primer prevzela ljubljanska enota MNZ, saj domnevam, da je blejska PP pristranska v tem primeru, mimogrede, 1x so mi že zafurali primer, ko je na parkirišču neka ženska butnila ženin avto, takrat smo tukaj na forumu skupaj iskali avto, po priloženih slikah in ga tudi našli, žal je primer zastaral.

1.Preveč gledaš filme. Primer bo obravnavala krajevno pristojna policijska postaja oz. policijski oddelek Bled ali pa postaja prometne policije Kranj. MNZ ni Policija, Policija je organ v sestavi ministrstva. Če dvomiš v delovanje policistov, si pa plačaj zasebnega detektiva.

2. glede na skico, ki si jo narisal je zavianje levo čez polno črto prepovedano, a je mogoče pred tem postavljen tudi prometni znak, ki to prepoveduje, glede na to, da imajo tisti ki pripeljejo od športne dvorane obvezno smer desno!?

3. To kar ti govoriš ni kriva izpoved, ona je pač situacijo videla kot jo je, vsak se poskuša izmakniti krivdi. Kriva izpoved je le na sodišču, ko si pod prisego, ali pa kriva ovadba, če policiji pijaviš kaznivo dejanje katero se sploh ni zgodilo.Pa še to maro biti podano na zapisnik.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 21, 2007 10:33 am

Podaj prijavo na MNZ zato, da ne verjameš policiji iz bleda zaradi korupcije, ker se udeleženci v nesreči s tabo hvalisajo, da imajo veze na policiji. Bodo dobil preiskavo in bodo vse tiste govorice potihnile zelo hitro, potem pa bodo tudi tvoj primer obravnavali normalno brez predsodkov.
Old subarus never die, they just get faster!

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe dec 21, 2007 1:05 pm

Matevz S. je napisal/-a:
2. glede na skico, ki si jo narisal je zavianje levo čez polno črto prepovedano, a je mogoče pred tem postavljen tudi prometni znak, ki to prepoveduje, glede na to, da imajo tisti ki pripeljejo od športne dvorane obvezno smer desno!?

Na podlagi policijskih izkušenj tudi sam trdim, da je po skici sodeč predčasno zavijanje levo prepovedano, znaka za prepoved praviloma ne bi smelo biti, ker je to pas za zavijanje levo na semaforiziranem križišču, je pa zato tam polna črta, ki bi jo moral upoštevat. Verjetno si poleg prekrška tudi sekal ovinek. Največ kar lahko dosežeš je, da si delita krivdo. Bo pa zavarovalnica "slepo" upoštevala policijski zapisnik, zato vse sile usmeri na policijski zapisnik. Naslednja faza je šele sodišče.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov