Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bsheep
Novinec

Rosenje sprednih luči

Napisal/-a bsheep To dec 25, 2007 9:47 pm

Mam angel eyes ter xenon kit , dons so se tok močnio zarosile luči se posebi desna skor do konca , prov notr je kondenz da že kr kaplce tečeje...Kwa narest????

To se mi ni še nikol zgodil če se zarosi se minimum na začetku pa hitr zgine ampak to pa extrem!

Help me ...
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To dec 25, 2007 9:49 pm

hm...nekje imaš verjetno slabo tesnilo - poglej najprej to

ali pa nekje "luknjo"

ne preostane ti nič drugega kot pregled luči ( desne) in ustrezno "zakrpati" ali pa celo menjava na nove

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO To dec 25, 2007 9:53 pm

...Če je problem lukna in k jo boš najdu...najprej luč fajn posuš! ne kr takoj zatesnit! Dj jo na sonce za ene 2h ali še več in šele potem zasilikonej...
Zadnjič spremenil MANDZO, dne To dec 25, 2007 9:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep To dec 25, 2007 9:53 pm

Ko sm gor monteru xenon kit morš tm nekak dobit notr une kable sam da jaz nimam tm plastike da bi vrtu ampak mam gumo tko da sm samo mal gumo zarezi in spravu čez kable tko da mogoče je tm zrak prhaja notr bi blo lahko to to?

P.S.
Jaz rabm avto vsak dan da uzeme dol luči more jt cev odbijač sušit nimam kje je zima probu bom z fenom jutr notr razpihat...sam z avtom se morm vozt jutr mam službo...a je lhk kj narobe??
Zadnjič spremenil bsheep, dne To dec 25, 2007 9:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO To dec 25, 2007 9:56 pm

ja seveda da je mozno...probej zasilikonat ane ;)

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep To dec 25, 2007 10:01 pm

P.S.
Jaz rabm avto vsak dan da uzeme dol luči more jt cev odbijač sušit nimam kje je zima probu bom z fenom jutr notr razpihat...sam z avtom se morm vozt jutr mam službo...a je lhk kj narobe??

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO To dec 25, 2007 10:05 pm

en dan si bos pa ze cajt uzeu :D alpa pejt brez luci pa brez odbijaca na siht...ce mas siht bliz mislm da nebi smelo bit nic narobe... 8)

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep To dec 25, 2007 10:07 pm

Šiht mam 20km stran , tko da jutr po šihtu po 15H bom z fenom probu šušit druzga ni da probam sam mal pa tm bom zasilikoneru!

A je med tem časom lahko kj narobe z lučmi al pa se lahko zgudi kj?

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO Sr dec 26, 2007 12:47 am

a to mislis med sušenjem?

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr dec 26, 2007 1:11 am

Po mojem ti lahko uhaja tudi pri žarnici; sam imam (original xenon) 3 vijake ki šponajo vsako žarnico noter, seveda je vse skupaj zadihtano z gumi tesnilom. Kako je pa s kvaliteto pri aftermarket pa ne vem...

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Sr dec 26, 2007 11:01 am

dons zjutri k sm sov je rabl ene 40min da se je zacel rusit, drugac pa tm k je tesnilo okroglo od xenon zarnic nej bi tesnil k v plasticn pokrovck navrtas lukno in kle das ta tesnilo k ma notr kable od xenon kita ja ze sam jest pa mam gumjaste pokrovcke tko da sm sam mal zarezu da sm kable cez spravu in kle zgleda zrak pusca kle bom zasilikuneru pa z fenom pofenu notranjost luci ce bo treba.,

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr dec 26, 2007 11:02 am

Posušiš lahko tudi v pečici od štedilnka na približno 40-50 stopinj, malo odprta pečica. Pri malo večji temperaturi (60C, več ne) pa lahko tudi ločiš steklo od fokusa in na novo zatesniš s silikonom brezkislinskim z oznako sanitar.
lp

Kyuss
Nov uporabnik

Re: Rosenje sprednih luči

Napisal/-a Kyuss Sr dec 26, 2007 11:51 am

bsheep je napisal/-a:Mam angel eyes ter xenon kit , dons so se tok močnio zarosile luči se posebi desna skor do konca , prov notr je kondenz da že kr kaplce tečeje...Kwa narest????

To se mi ni še nikol zgodil če se zarosi se minimum na začetku pa hitr zgine ampak to pa extrem!

Help me ...

Ko boš prišel s prvega tehničnega, boš ta pametni xenon kit veselo demontiral. Taki brezobzirni lastniki avtov so take sorte ljudje, da bi jih klofutal vse povprek. A se sploh zavedaš, da H4/H1+H7 parabola ni nikakor primerna za HID-luči? Ni treba filozofirat, kako to dela. Dela že, ker dobi zadosten tok, ampak gre na živce tistim, ki se ti vozijo nasproti.
Takih luči ne moreš homologirati, niti jih ne smeš imeti.

Logično, da se ti bolj rosijo, ker imajo HID-luči večjo svetilnost in oddajajo več toplote. Zakoni termične ekspanzije so ti najbrž znani, da se različni materiali toplotnim razlikam različno odzivajo. Pobriši luči in probaj še enkrat. Če ne bo šlo, daj nazaj H4 oziroma prejšnji set luči, bo bolj zdravo za vse.

Eni bi dali vse na svoj avto, kar stane manj kot 50 EUR in v trgovini zgleda lepo zapakirano.

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Sr dec 26, 2007 11:51 am

luci nimam nikjer dol dajat ker sm iz bloka tko da sm umejen kok lhk nardim... Tko da podalsk pa fen pa gas!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr dec 26, 2007 12:25 pm

Kyuss: Hid luči ali na kratko Xenon oddajajo manj toplote, kot halogenke.

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Sr dec 26, 2007 1:51 pm

hehe,poleti sovsi veselo devali gor ta xenon kit,zaj ko je zima pa ko se bodo začele težave z njimi,ko bodo luči zmrzovale bojo pa vsi jokcal pa jih dol metal.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

javi
Nov uporabnik

Napisal/-a javi Sr dec 26, 2007 2:51 pm

Ma jst mam tut xenon angel eyes pa se mi je samo prvic zarosilo ko sem jih montiral na 24 stopinjah v garazi in sem potem zapeljal na -5 ,zarosijo se tudi a ko perem avto z toplo vodo drugace pa ni problemov . Drugac pa sm tut js prerezal tist gumjast "baloncek" pa se mi ne rosijo. Pa nekje sem slisal da se da kupit neko prsilo s katerim se lahko poskropi steklo, da se potem manj rosijo, vendar nevem kako je s tem.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Sr dec 26, 2007 4:03 pm

Vsak žaromet (beri prednja luč) ima zračnike in ena dodatna luknjica, ki ni ravno na steklu, ne bo povzročila rošenja. Problem pri vseh žarometih (enih manj enih bolj) je kadar je zunaj vlažno. Voziš s prižganimi, zrak v žarometu se segreje, raztegne in gre skozi zračnike ven. Ti žaromete vgasneš, zrak v žarometu se ohladi, skrči in vlažen zunanji zrak vdre v žaromet. Ko naslednjiž žaromete prižgeš se segrejejo, vlaga upari in žarometi se počasi sušijo zrak itak vedno rahlo kroži skozi žaromet)
Kot je že nakdo napisal, xenon oddaja bistveno manj toplote kot halogen in zato se tudi taki žarometi bistveno slabše odrosijo.
Posuši s fenom pa bo.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr dec 26, 2007 10:30 pm

Ok, še ene par besed. Vroč zrak v luči pač vsebuje tak in tak odstotek vlage in ko se ohladi, ne more več obdržati take vlage v sebi, zato jo odda na steklo.
Pa še to: ko ti pereš avto, je v luči topel zrak in s špricanjem pač pride del vlage v luč in kmalu zatem kot posledica pranja, se luč ohladi in zrak odda vlago na steklo.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Sr dec 26, 2007 10:41 pm

Kdo bo jokcal zarad xenona? Nč ne zmrzujejo xenonke, to nima veze z rosenjem, vezo ma sam ohišje luči al pa steklo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov