Torej pred več kot pol leta sem se odločil, da potrebujem nov "hoby car". Ker je bila pač želja pred 15 leti nedosegljiva sem si jo izpolnil 15 let kasneje.

Potem pa sem se začel odločati kaj bi z avtom počel. Na misel mi je prišlo, da bi iz navadne naredil ali čim bolj približal QV izgledu, torej športnejši verziji moje Alfe. Za začetek sem 16" platišča prodal in začel z iskanjem.
Najprej sem našel notranjost 1100 km daleč na severu Nemčije.Prijatelj mi je ponudil pomoč in me vzel zraven ko je šel v Nemčijo kupovat avto. Z kupljenim avtom pa sem potem nadaljeval pot v Celle (cca. 50 km stran od Hannovra). In kaj sem našel. Usnjene sedeže in tapete, zadnji odbijač QV, stranske pragove QV. Seveda sem potem v rahli zmedi in 800 km daleč stran ugotovil, da sem pozabil vzeti tapete, ki sem jih plačal. Ampak nič hudega.
Takšna je bila notranjost pred posegom.

Takšna je bila med posegom. Potegniti je bilo treba še kable, kajti zadnji usnjeni sedeži so ogrevani (serijsko)

In tako z novimi sedeži (usnje, el. pomik, ogrevanje spredaj - zadaj).

Torej nadaljevanje zgodbe. S prodajalcem v Nemčiji sem se dogovoril še za nakup sprednjega QV odbijača in ZENDER MILANO 17" frelg. Tapete so mi tako ali tako že pripadale.
No v času ko ni ravno tako enostavno zbrati 1200 EUR za pot in rez. dele sem lokalnemu kleparju dal pošvasati edini kos rje, ki je krasil avto.

No doma sem se poskusil kot ličar in z delom sem več kot zadovoljen.

Potem pa pot v Nemčijo. No na pot sem se odpravil s svojim zvestim spremljevalcem, avtomobilom, čez katerega vsak veliko pove (slabega), zato sem se temu odločil narediti konec. Sposodil sem si še navigacijo, naredil eno tono

No še dobrih 200 km je bilo pred mano, ko sem si vzel čas za počitek in fotografiranje mojega Ponya v Magdeburgu.

Mesto Celle, kraj kjer me je čakala roba. Kot zanimivost imajo tudi tam gor tablice z CE tako kot mi v Celju.

Kaj vse sem spravil v avto? Sprednji QV odbijač, tapete, 4×platišča z gumami, manjkajoče dele QV notranjosti. Aja sovoznikovega sedeža nisem imel zraven.

Končni rezultat v številkah pa je bil takle.

Stroški so znašali 221 EUR s tem da hrana ni všteta.
Vmes so mi v ličarski delavnici že pobarvali zadnji odbijač in stranske pragove, sprednji odbijač pa še čaka. Prav tako sem obe stvari že dal na avto.

Aja pa še facelift luči

No notranjost pa sedaj izgleda takole

No v zadnjem času pa sem zbiral material za servis, ki je sedaj že opravljen, iz Nemčije sem dobil tudi paket 30/30 fedre, z lavakolom sem očistil felge, ki sedaj čakajo na barvanje.

Zadnja stvar do sedaj pa so bile zadnje luči z belimi smerniki, ki so dosti lepše od klasičnih rdečih.

Evo pa še felgice, ki bodo spomladi krasile avto.

Ko se bo pa odvijalo dalje bom pa sproti obveščal.
LP Luka