Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Alfa 164 V6

Napisal/-a CAB DRIVER To feb 05, 2008 1:16 pm

Že dolgo na A.com nisem odprl nobene teme, no pa jo bom sedaj. Nekateri boste predstavljeni projekt prepoznali iz drugih forumov drugi si ga boste pač ogledali tu, če vam bo seveda zanimiv.
Torej pred več kot pol leta sem se odločil, da potrebujem nov "hoby car". Ker je bila pač želja pred 15 leti nedosegljiva sem si jo izpolnil 15 let kasneje.
Slika
Slika
Slika

Potem pa sem se začel odločati kaj bi z avtom počel. Na misel mi je prišlo, da bi iz navadne naredil ali čim bolj približal QV izgledu, torej športnejši verziji moje Alfe. Za začetek sem 16" platišča prodal in začel z iskanjem.
Najprej sem našel notranjost 1100 km daleč na severu Nemčije.Prijatelj mi je ponudil pomoč in me vzel zraven ko je šel v Nemčijo kupovat avto. Z kupljenim avtom pa sem potem nadaljeval pot v Celle (cca. 50 km stran od Hannovra). In kaj sem našel. Usnjene sedeže in tapete, zadnji odbijač QV, stranske pragove QV. Seveda sem potem v rahli zmedi in 800 km daleč stran ugotovil, da sem pozabil vzeti tapete, ki sem jih plačal. Ampak nič hudega.
Takšna je bila notranjost pred posegom.
Slika
Takšna je bila med posegom. Potegniti je bilo treba še kable, kajti zadnji usnjeni sedeži so ogrevani (serijsko)
Slika
In tako z novimi sedeži (usnje, el. pomik, ogrevanje spredaj - zadaj).
Slika
Slika
Torej nadaljevanje zgodbe. S prodajalcem v Nemčiji sem se dogovoril še za nakup sprednjega QV odbijača in ZENDER MILANO 17" frelg. Tapete so mi tako ali tako že pripadale.
No v času ko ni ravno tako enostavno zbrati 1200 EUR za pot in rez. dele sem lokalnemu kleparju dal pošvasati edini kos rje, ki je krasil avto.
Slika
Slika
Slika
No doma sem se poskusil kot ličar in z delom sem več kot zadovoljen.
Slika
Potem pa pot v Nemčijo. No na pot sem se odpravil s svojim zvestim spremljevalcem, avtomobilom, čez katerega vsak veliko pove (slabega), zato sem se temu odločil narediti konec. Sposodil sem si še navigacijo, naredil eno tono :lol: sendvičev in gremo gasa, predvsem po nemških avtocestah (se vidi na navigaciji)
Slika
No še dobrih 200 km je bilo pred mano, ko sem si vzel čas za počitek in fotografiranje mojega Ponya v Magdeburgu.
Slika
Mesto Celle, kraj kjer me je čakala roba. Kot zanimivost imajo tudi tam gor tablice z CE tako kot mi v Celju.
Slika
Kaj vse sem spravil v avto? Sprednji QV odbijač, tapete, 4×platišča z gumami, manjkajoče dele QV notranjosti. Aja sovoznikovega sedeža nisem imel zraven.
Slika
Slika
Končni rezultat v številkah pa je bil takle.
Slika
Stroški so znašali 221 EUR s tem da hrana ni všteta.
Vmes so mi v ličarski delavnici že pobarvali zadnji odbijač in stranske pragove, sprednji odbijač pa še čaka. Prav tako sem obe stvari že dal na avto.
Slika
Aja pa še facelift luči
Slika
No notranjost pa sedaj izgleda takole
Slika
Slika
Slika
No v zadnjem času pa sem zbiral material za servis, ki je sedaj že opravljen, iz Nemčije sem dobil tudi paket 30/30 fedre, z lavakolom sem očistil felge, ki sedaj čakajo na barvanje.
Slika
Zadnja stvar do sedaj pa so bile zadnje luči z belimi smerniki, ki so dosti lepše od klasičnih rdečih.
Slika
Evo pa še felgice, ki bodo spomladi krasile avto.
Slika

Ko se bo pa odvijalo dalje bom pa sproti obveščal.

LP Luka

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad To feb 05, 2008 1:43 pm

Lepo kr naprej tak:D

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To feb 05, 2008 2:00 pm

Že v štartu lepo ohranjena, zdej pa z novo notranjostjo zgleda še lepše.
Kolk pa si dal za njo in kje si jo sploh našel, ker večina, ki se jih prodaja je slabo ohranjenih
Pa pohvale tut za to da si se s Ponyem odpravil v Nemčijo. Z alfo si nisi upal al še ni registrirana?? :)
LP Rok

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To feb 05, 2008 2:02 pm

Zakon ladja!
Sem skoraj kupil eno TD, odvrnilo me je le dejstvo da je ene 2 minutke verglala preden je kresnila (sredi pomladi, kakšnih 20 stopinj) :D
Sicer pa super zadeva za vozit!
Zadnjič spremenil Matjazy, dne To feb 05, 2008 2:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka To feb 05, 2008 2:44 pm

Zanimiv projekt, moram rect. Notranjost se mi pa noro dopade :shock: Kok ma pa tale strojcina kej opreme?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To feb 05, 2008 2:58 pm

cab driver, svaka čast za wagn, čeprav je nepremičnina :)

kot dodatna oprema šteje seznam serviserjev sortiran po območnih enotah?
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To feb 05, 2008 3:58 pm

kok ma to konjev, končno, pospešek ?

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo To feb 05, 2008 4:30 pm

Priznam, da globoko v seb sem še vedn nor na alfe :P Zelo lepa je, predvsem barva...pa mislim, da bodo tudi felge hudo pasale, kakšne pa so dimenzije?
Pa zvok malo posnem :EE

CAB DRIVER
Novinec

Napisal/-a CAB DRIVER To feb 05, 2008 4:51 pm

burka je napisal/-a:Zanimiv projekt, moram rect. Notranjost se mi pa noro dopade :shock: Kok ma pa tale strojcina kej opreme?

Kaj ima? 4× el. stekla, el. in ogrevana ogledala, avt. klimo, ABS, po višini nastavljiv volan, el. sedeže, ogrevane sedeže (spredaj zadaj), usnjene sedeže, 15 osvetlitvenih luči, servo, centralno, meglenke,....Začuda vse deluje.
Pri teh letnikih si lahko dobil še šibedah, el. zložljiva ogledala, QV je imel el. nastavljivo podvozje, Q4 je imela pogon na vsa štiri kolesa in 6-stopenjski ročni menjalnik, kasnejši modeli pa še memory sedeže.

CAB DRIVER
Novinec

Napisal/-a CAB DRIVER To feb 05, 2008 4:53 pm

croma_man je napisal/-a:cab driver, svaka čast za wagn, čeprav je nepremičnina :)

kot dodatna oprema šteje seznam serviserjev sortiran po območnih enotah?

Mah saj ni važno če je nepremičnina, se pa precej dobro premika kot nepremičnina. :lol: :lol: :lol: :lol:
Seznam serviserjev je pa zelo ozek. Definitivno je g. Enciklopedija najboljša pa čeprav najdražja izbira. To je Stepančič v Arclinu.

CAB DRIVER
Novinec

Napisal/-a CAB DRIVER To feb 05, 2008 4:55 pm

snikerson je napisal/-a:kok ma to konjev, končno, pospešek ?

184 KM, 230 km/h, 8.0 s do 100. Ampak te številke so iz leta 92 pri max. 20000 km. Tale vagon je pa dal čez 315000 km, ampak pali vsako jutro ko mina.

CAB DRIVER
Novinec

Napisal/-a CAB DRIVER To feb 05, 2008 4:56 pm

Drocky je napisal/-a:Pa pohvale tut za to da si se s Ponyem odpravil v Nemčijo. Z alfo si nisi upal al še ni registrirana?? :)

Z Alfo rabim 1000 EUR za bencin......... :lol: :lol: :lol: , pa tudi registrirana še ni.

Uporabniški avatar
royko
Novinec

Napisal/-a royko To feb 05, 2008 5:11 pm

Zelo lepa je s temi novimi stvarmi. Ne razumem pa zakaj nisi že v štartu kupil alfo z vso opremo? Kolega je 2 leti nazaj kupil za slabih 400000sit letnik 97 z vso opremo ki ima v odbijačih še krom letvice in drugačen je odbijač, airbage ima in drugačne števce. Tvoji novi sedeži se mi zdijo enaki kot v njegovi alfi
Slika

CAB DRIVER
Novinec

Napisal/-a CAB DRIVER To feb 05, 2008 5:15 pm

royko je napisal/-a:Zelo lepa je s temi novimi stvarmi. Ne razumem pa zakaj nisi že v štartu kupil alfo z vso opremo? Kolega je 2 leti nazaj kupil za slabih 400000sit letnik 97 z vso opremo ki ima v odbijačih še krom letvice in drugačen je odbijač, airbage ima in drugačne števce. Tvoji novi sedeži se mi zdijo enaki kot v njegovi alfi

Že od konca 92 leta naprej so začeli prodajati model Super. To je model ki ga ima tvoj kolega in ta meni ni všeč. Zakaj sem kupil to alfo? Zaradi znane servisne zgodovine. redno servisirana na Alfa servisu, kasneje pri Alfa mehaniku na domu. Sedeži in notranjost pa se pri navadni in kasneje pri Super modelu razlikujejo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 05, 2008 5:20 pm

zelo lepa, čuvaj je ker je redek primer v slo ;)

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany To feb 05, 2008 7:16 pm

zelo lepi avto ni kaj sem ze zasledil na drugem forumu malo.
Bil bi vesel da predstavis se na tem forumu mas PM link. le tako naprej.
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To feb 05, 2008 7:56 pm

Jaaaa tudi meni manjka ena AR 164 bo pa Super model mi je lepša samo 2.0ie , samo ni še čas za kar tak imet en voz hmmm. Thema je bila zakon , Croma bolj tak tak samo še Ar 164 mi manjka :D mogoče pa v mes še enega Saaba 9000 CS kupim :idea: tam do 1000€ se razume samo za gušt in sanje izpolniti :shock: ;) 8)

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 To feb 05, 2008 7:58 pm

dobro si se tole lotu. Kr tako naprej, pa čim več slik.

Uporabniški avatar
martin e36
Nov uporabnik

Napisal/-a martin e36 To feb 05, 2008 8:52 pm

dobra makina 8) dobr zgleda

še vprašanje glede motorja, kaj tale šestak je nameščen v obliki v-ja? mislim 3/3 cilindre, ali je vrstni 6 v vrsto(kot BMW)

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To feb 05, 2008 8:59 pm

martin e36 je napisal/-a:dobra makina 8) dobr zgleda

še vprašanje glede motorja, kaj tale šestak je nameščen v obliki v-ja? mislim 3/3 cilindre, ali je vrstni 6 v vrsto(kot BMW)

Ne tole je V6 se pravi 3-3, ni vrstni šestak, kot majo benfe...
BMW E46
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost