Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Sin
Nov uporabnik

Voznik začetnik

Napisal/-a Sin Ne mar 16, 2008 3:27 pm

Pozdravljeni evo še eno vprašanje,ki m idela zmedo po glavi.

Namreč nekje sem pobral da je status voznika začetnika spremenjen z 2 na 3 leta.
Čeprav kjerkoli na internetu sem pogledal povsod piše da je 2 leti,tako da nisem nikjer našel dokaza da bi bil 3.
A ve kdo kej konkretnega o tem povedat?

Zdaj pa se ena zadeva.
Junija bo 2 leti od kadar imam vozniski izpit in v primeru da avro registriram prej,a je potrebno v registraciji zavest da bo avto vozil voznik začetnik in plačat 25% več?

lp

Sin

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Ne mar 16, 2008 3:30 pm

Moraš ločiti med mladim voznikom in voznikom začetnikom, mladi voznik si 3 leta, ne glede na to pri koliko letih narediš izpit in ta mladi voznik je pomemben pri zavarovanju.
Voznik začetnik si pa 2 leti (če narediš izpit med 18 in 19 letom pa do 21 leta starosti), to je pa pomembno pri policajih.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne mar 16, 2008 3:54 pm

pr men bo aprila 2 leti odkar mam izpit in mam na izpitu tut označen eno šifro da sm mladi voznik. izpit mi poteče januarja 2009 ko mam 21. rojstni dan, tko da za policaje sm do takrat voznik začetnik. a za zavarovalnico si pa pol neglede na starost 3 leta mladi voznik, torej pri men 21 let ne igra vloge ampak mi to "poteče" šele aprila 2009, kar se zavarovalnice tiče?

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Ne mar 16, 2008 4:07 pm

Aha, za zavarovalnico si 3 leta, v tvojem primeru do aprila 2009.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Ne mar 16, 2008 4:08 pm

c.o.b. je napisal/-a:pr men bo aprila 2 leti odkar mam izpit in mam na izpitu tut označen eno šifro da sm mladi voznik. izpit mi poteče januarja 2009 ko mam 21. rojstni dan, tko da za policaje sm do takrat voznik začetnik. a za zavarovalnico si pa pol neglede na starost 3 leta mladi voznik, torej pri men 21 let ne igra vloge ampak mi to "poteče" šele aprila 2009, kar se zavarovalnice tiče?

ma tota faking zavarovalnica vse zajebe......pa najbolj na živce pa mi gre ko nesmem vseh avtov vozit.....bedarija od bedarije.......ata ima kombija in ima včasih kaj za peljat, pa jaz ne morem ker sem faking mladi voznik...naj se jebejo.....pa teh 25% se zelo pozna pri kombiju ko ima nasploh drago zavarovanje proti osebnemu avtu.......smotanci...čudno da še ne uvedejo da bi mladi vozniki plačevali bencin dražje ...pa so zmagali...LOL.....oni dedeki ko so pa dobesedno ovira na cesti in nesreče ker ne poznajo tabel, onim pa nihče ne dvigne zavarovanj....

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Ne mar 16, 2008 4:13 pm

Sej ti lahko brez problema voziš avto, ki ni zavarovan za mladega voznika, ni nobene prepovedi, ki bi ti to preprečevala.
Edino če imaš prometno nosiš 20% stroškov (če se ne motim...).

matia
Novinec

Napisal/-a matia Ne mar 16, 2008 4:16 pm

to še pa nism slišu da nebi smel vozit kombija, če si mladi voznik :?: :!:

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Ne mar 16, 2008 4:26 pm

to še pa nism slišu da nebi smel vozit kombija, če si mladi voznik

Mislo je kombija ki ni zavarovan za mladega voznika. Lahko voziš ampak če se zabiješ pač plačaš 25% škode. V Bugati Vejrona totalko pa lahk vsaj js cel živleje delam za 25% njegove vrednosti... :lol:
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy Ne mar 16, 2008 4:33 pm

Ja se vozim ga lahko, samo kaj pa veš kaj se zgodi na cesti....kaj pa veš, lahko da je minuta nepozornosti pa se zaletim recimo v tovornjaka polnega tovora,...... :? :? jaz nimam toliko denarja da bi pol plačo 25% škode ali celo 30% se meni zdi da potem moraš plačat + popravilo mojega vozila..........sej nesreča se lahko zgodi tudi najbolj izkušenim in pozornim voznikom.......

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne mar 16, 2008 4:39 pm

vugy je napisal/-a:Ja se vozim ga lahko, samo kaj pa veš kaj se zgodi na cesti....kaj pa veš, lahko da je minuta nepozornosti pa se zaletim recimo v tovornjaka polnega tovora,...... :? :? jaz nimam toliko denarja da bi pol plačo 25% škode ali celo 30% se meni zdi da potem moraš plačat + popravilo mojega vozila..........sej nesreča se lahko zgodi tudi najbolj izkušenim in pozornim voznikom.......

Če si taki optimist pol je boljše da sploh ne voziš, ker lahko se ubiješ, nikoli ne veš :lol: . Jaz sem se kr precej prevozu brez tega zavarovanja, nekaj skrbi že maš ampak če voziš kolkor tolkor po predpisih in si pozoren na cesto, se ti nima skoraj kaj zgodit (vsaj tak da si ti kriv, da bi bil kdo drugi, tisto je pa že druga zgodba).
Zadnjič spremenil Sportivo, dne Ne mar 16, 2008 4:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne mar 16, 2008 4:42 pm

a ni doplačila za mlade voznike 20%? škodo na svojem avtu morš pa v vsakem primeru sam poravnat, razn če maš kasko... vela pa to sam če si ti kriv za nesrečo.

Lp

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Ne mar 16, 2008 5:01 pm

Ker smo mladi vozniki lani povzročili veliko škode zavarovalnicam so sedaj frajerke dvignile iz +20% na +25% doplačila. :evil:
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

vugy
Stalni uporabnik

Napisal/-a vugy Ne mar 16, 2008 5:09 pm

Sportivo je napisal/-a:
vugy je napisal/-a:Ja se vozim ga lahko, samo kaj pa veš kaj se zgodi na cesti....kaj pa veš, lahko da je minuta nepozornosti pa se zaletim recimo v tovornjaka polnega tovora,...... :? :? jaz nimam toliko denarja da bi pol plačo 25% škode ali celo 30% se meni zdi da potem moraš plačat + popravilo mojega vozila..........sej nesreča se lahko zgodi tudi najbolj izkušenim in pozornim voznikom.......

Če si taki optimist pol je boljše da sploh ne voziš, ker lahko se ubiješ, nikoli ne veš :lol: . Jaz sem se kr precej prevozu brez tega zavarovanja, nekaj skrbi že maš ampak če voziš kolkor tolkor po predpisih in si pozoren na cesto, se ti nima skoraj kaj zgodit (vsaj tak da si ti kriv, da bi bil kdo drugi, tisto je pa že druga zgodba).

pa sej ga pelam če je res potrebno...če nemore noben drug.......samo vseeno te je malo strah da nebi blo kaj slučajno.............pa kolko jaz vem bi naj celo 30% moral vračat če si ti kriv, če pa je oni kriv te pa itq verjetno ti ne rabiš nič plačat...

Sin
Nov uporabnik

Napisal/-a Sin Ne mar 16, 2008 6:50 pm

Potem se kar splača doplačat tisto pri zavarovanju.
Jebiga res je da je nekaj vec ampak si vsaj ziher.

Fantje hvala za odgovor.

lp

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne mar 16, 2008 7:02 pm

Bezi je napisal/-a:to še pa nism slišu da nebi smel vozit kombija, če si mladi voznik

Mislo je kombija ki ni zavarovan za mladega voznika. Lahko voziš ampak če se zabiješ pač plačaš 25% škode. V Bugati Vejrona totalko pa lahk vsaj js cel živleje delam za 25% njegove vrednosti... :lol:

mah, jst nisem nikol plačou unih 25% več zavarovanja, furou sem vse kar je blo pri bajti, avte in kombije in ni blo sranja. ne moreš zdj skus študirat kdaj bo šlo kej narobe, pač delaš po pameti
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne mar 16, 2008 7:06 pm

od kdaj je pa +25? še dobro da sem zdej zadnje leto mladi za policaje in zavarovalnico in nebo več treba doplačat zavarovanja več.
Aja pa nisem vedo da je zavarovanje za kombija dražje. Kaj mate tak velko nosilnost na kombiju??
LP Rok

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Ne mar 16, 2008 7:10 pm

jaz še mam tudi majn kot eno leto do 21 leta, pa mam zavarovanje julija. Verjetno bom dal do rojstnega dne zavarovat z dodatkom, potem pa po 21 letu pa na novo brez.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Ne mar 16, 2008 7:13 pm

Drocky je napisal/-a:od kdaj je pa +25? še dobro da sem zdej zadnje leto mladi za policaje in zavarovalnico in nebo več treba doplačat zavarovanja več.
Aja pa nisem vedo da je zavarovanje za kombija dražje. Kaj mate tak velko nosilnost na kombiju??

sj kombi je isto kot avto, tut nosilnost je ista (skupno do 3500kg). če je pa 25% pa ne vem, to sem prepisal od uporabnika Sin, k zame je že neki časa nazaj kar sem bil mladi voznik
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Ne mar 16, 2008 7:16 pm

a mmislš,da se je to kr edn zjutri zbudu, pa HEUREKAA!!!, dejmo en zakon nardit. To je posledica dolgoletnih izkušenj,ogromno statističnih raziskav,en kup enga pisrniškega dela in tudi rezultati se že poznajo. Tako,da če hočeš vozit plačej, če ne pa doma namoč noge u kamilce, da boš lažje drug dan peš hodu.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Ne mar 16, 2008 7:28 pm

Seveda se poznajo, zavarovalnice imajo vsako leto večji dobiček.

Glede na AMZSjevo stran o informativnem izračunu zavarovanja se ni nič spremenilo, doplačilo ostaja 20% (ravno tako krije mladi voznik v primeru da povzroči nesrečo 20% škode).
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost