Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rrobic
Nov uporabnik

Honda accord 2004 dalje 2.0 bencin ali 2.2 dizel

Napisal/-a rrobic Po maj 12, 2008 8:56 am

Odločil sem se za nakup honde.
Sedaj se pa ne morem odločiti med bencinarjem in dizlom.
kaj mi svetujete glede na vzdržljivost strošek servisov, porabo.
letno delam 25000km
hvala

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po maj 12, 2008 10:27 am

Mislim, da ne z enim ne z drugim agregatom ne boš brcnil v temo ;) Tudi honda ni več tista znamka, ko so bile to "gajbice" ki so stresle marsikaj dražjega... Predvidevam pa da Accorda ne kupuješ za divjanje. Znamka je precej pridobila na prefinjenosti in notri se voziš res udobno in gosposko. 8)

Sicer bi na tvojem mestu vzel 2.0 bencinarja, ker če se voziš kot človek poraba načeloma ne preseže 9ih litrov 8)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po maj 12, 2008 2:12 pm

Če delaš tolko kilometrov kokr si napisou rajši vzami dizla. Se ti bo bolj splačalo. Usaj jaz bi tko naredu.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po maj 12, 2008 2:16 pm

jaz bi se tudi raje za dizla odločil,pač razlika pri porabi je cca 3-4 litre na 100 km,odvisno od načina vožnje

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po maj 12, 2008 5:22 pm

točno za ta dva motorja je tle že bla debata,dej mal poišči :tomidelej:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po maj 12, 2008 9:14 pm

Prijatelj ima 2.0, 155 KM. Vse kar rečem je, da je ta avto Ž I V A L. Kak pa to gre... Ima pa povprečno porabo okol 8.5l/100km (pa še skrivnost ti izdam: niti on niti njegov oče ne znata šparat avta). Dizel verjetno ne more bit veliko bolj len (tudi ne porabi verjetno 5l), ampak glede na današnje cene bi jaz vzel 2.0 pa ga predelal na plin. Voziš se ceneje ko z dizlom, gre pa avto ko zmešan... Voziš se kot gospod in to precej poceni... Avto je pa sposoben res divjaške vožnje (bil prisotn, upam da nikol več) kot tudi udobne.

P.S. Z odgovorom nisem želel spodbuditi nove debate LPG vs. dizel, sem samo povedal moje mnenje. Če se vname debata (upam da ne, ampak vseen), se opravičujem vnaprej. Ne me tepst. :/:o:/

Uporabniški avatar
Vido85
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Vido85 Po maj 12, 2008 10:06 pm

Predlagam ti dizla, jest ga mam in sm ful zadovoln, kar se vsega tice. Uredu limuzina, dobr potegne, mejhna poraba... Bencinar je mal hitrejsi, ampak se skor ne opaz. Glede na tvoje kilometre bi dost prsparu prot bencinu. Ce te pa se kej zanima glede te honde pa kr pis, lp.
Honda=stroj !!! I love to drive her ...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To maj 13, 2008 5:21 am

rnisan je napisal/-a:Prijatelj ima 2.0, 155 KM. Vse kar rečem je, da je ta avto Ž I V A L. Kak pa to gre... Ima pa povprečno porabo okol 8.5l/100km (pa še skrivnost ti izdam: niti on niti njegov oče ne znata šparat avta). Dizel verjetno ne more bit veliko bolj len (tudi ne porabi verjetno 5l)

Zanima me če obstaja podatek o povprečni hitrosti pri tej porabi

Pred kratkim sem imel »v rokah« VOLVO V 50 D5 (2,4 l – 132 Kw oz 180 »konjev«) in je bila poraba na B.C. izpisana pri intervalu 23.000 (po domače : zadnjih 23.000 km) 8 l/100 km pri povprečni hitrosti 70 km/h.

Namreč: navkljub tehnični dovršenosti HONDE dvomim, da bi pri takšnem hitrostnem povprečju porabila 8,5 l/100 km

Glede teme : ACCORD dizel ali bencin – preprosto se odpelji na testno vožnjo in ugotovi kaj je zate bolje. Oba sta namreč med sebi enakimi med najboljšimi.

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To maj 13, 2008 5:33 am

Psepi je napisal/-a: Tudi honda ni več tista znamka, ko so bile to "gajbice" ki so stresle marsikaj dražjega... Predvidevam pa da Accorda ne kupuješ za divjanje. Znamka je precej pridobila na prefinjenosti in notri se voziš res udobno in gosposko. 8)

Zanima me ali si sploh vozil ACCORD-a ?

To kar pišeš bi prej veljalo za recimo AVENSIS-a.

LP

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan To maj 13, 2008 1:52 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
rnisan je napisal/-a:Prijatelj ima 2.0, 155 KM. Vse kar rečem je, da je ta avto Ž I V A L. Kak pa to gre... Ima pa povprečno porabo okol 8.5l/100km (pa še skrivnost ti izdam: niti on niti njegov oče ne znata šparat avta). Dizel verjetno ne more bit veliko bolj len (tudi ne porabi verjetno 5l)

Zanima me če obstaja podatek o povprečni hitrosti pri tej porabi

Pred kratkim sem imel »v rokah« VOLVO V 50 D5 (2,4 l – 132 Kw oz 180 »konjev«) in je bila poraba na B.C. izpisana pri intervalu 23.000 (po domače : zadnjih 23.000 km) 8 l/100 km pri povprečni hitrosti 70 km/h.

Namreč: navkljub tehnični dovršenosti HONDE dvomim, da bi pri takšnem hitrostnem povprečju porabila 8,5 l/100 km

Glede teme : ACCORD dizel ali bencin – preprosto se odpelji na testno vožnjo in ugotovi kaj je zate bolje. Oba sta namreč med sebi enakimi med najboljšimi.

LP

Ne gledam jim v računalnik tak podrobno, vem da imajo okol 45000 prevoženih in povprečna okol 8,5l/100km (par deci včasih gor včasih dol). Vozijo ga štirje člani, ko ga vozi oče ali sin, ne gledata na porabo, mama pa hčerka pa vozita po pravilih.

Nism reku da ni drugega avta, ki manj porabi. Volvo je DIZEL, tud Accord DIZEL ima verjetno tako porabo kot ta Volvo (poudarek na verjetno, ne trdim). Sam pravim da se mi zdi to dobr kompromis med močjo in porabo. Če pa hoče še dodatno ušparat, ga predela na plin (okol 1700 evrov, se mi zdi, za tako mašino) in ima porabo okol 10l plina/100km (če hoče obdržat isto moč, je baje poraba večja za kakih 10% plina kot bencina), torej porabi za 100 km 6,8 evra (tanka pri najdražjem ponudniku plina v SLO). Glede na razliko v ceni med dizlom in bencinarjem, razliko v registraciji in razliko v ceni plina in dizla (dizl bo 100% še šou fejst gor v prihodnje, plin VERJETNO ne tolk) se men zdi to dobra izbira.

Je pa človek rekel, da gleda med Hondo Accord 2.0 bencinarjem ali pa dizlom, ni omenjal drugega avta. Zato sem se omejil sam na ta avto.

OFF: Sm se pa tud že vozu z Volvom v70 D5 s 140KM (mislim da letnik 02) in je res imel minimalno porabo (trenutna poraba na avtocesti pri 130km/h neki čez 3l, pri 180km/h pa med 8 in 9l). Oboje v 6. prestavi.

ON: Sicer pa je testna vožnja najboljša možnost. Vidiš kateri tebi najbolj odgovarja in se odločiš.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov