Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

peri
Nov uporabnik

Voznik začetnik

Napisal/-a peri To maj 20, 2008 9:56 am

Mene zanima če sem še vedno voznik začetnik, klub temu da imam sedaj maja že 2 leti vozniški ispit in sem star že 24 let.
zlasti me zanima če sem glede alkohola smatran kot voznik začetnik tudi po drugem letu ispita vključno do 3 leta ali kako.
še moram vedno napihat 0,0 ali si že lahko privoščim kako pivo oz. lahko napiham 0,5 ali 0.25 po novi enoti.
Ni važno kako se ponašaš z svojim avtom važno je kako ga voziš

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 20, 2008 9:59 am

2 leti si zacetnik. 3 leta si samo za zavarovalnico.

peri
Nov uporabnik

Napisal/-a peri To maj 20, 2008 10:04 am

Ja tako sem si jast tudi razlagal ta zakon samo baje so ga spremenili

Uporabniški avatar
Fireblade
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a Fireblade To maj 20, 2008 10:16 am

Če si naredil vozniški izpit po 1.8.2005, si 3 leta mladi voznik v očeh policije in zavarovalnice. Če si izpit delal po 21 letu ali z 21-leti, si voznik začetnik v očeh policije 2 leti, v očeh zavarovalnice pa 3 leta. ;)
Clean...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 20, 2008 10:31 am

mater so zakompliciral tole.
lahk bi dal se, da ce je babici ime micka, si zacetnik 2 leti 6 mesecev 4 dni 9ur 19minut in 56 sekund.

kako nej bi povprecn voznik vedu vse te fore tega zakona.. se ce si doktor prometa ti kej uide pomoje.

kdor pr ns te zakone ureja bi mogu it za 30 let na goli otok kamne iz enga kupa na drug kup nost pa pol spet nazaj. pa umes bi mu dal semafor z utripajoco zeleno.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To maj 20, 2008 10:38 am

Voith je napisal/-a:mater so zakompliciral tole.
lahk bi dal se, da ce je babici ime micka, si zacetnik 2 leti 6 mesecev 4 dni 9ur 19minut in 56 sekund.

kako nej bi povprecn voznik vedu vse te fore tega zakona.. se ce si doktor prometa ti kej uide pomoje.

kdor pr ns te zakone ureja bi mogu it za 30 let na goli otok kamne iz enga kupa na drug kup nost pa pol spet nazaj. pa umes bi mu dal semafor z utripajoco zeleno.

:bow :woohoo :bow

Prav vedel, sem da se bom nasmejal ko sem videl ta naslov zadnji post pa od Voitha... Voith bravo :) 8)

Drugače pa je tako, kot je napisal nekdo gor... Za zavarovalnico si 3 leta pa kakorkoli obrneš... V dvoletnem intervalu ti ne vzamejo dosti, zato plačaš še 3ič :P

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain To maj 20, 2008 10:50 am

mladi voznik si 2 leti oziroma najmanj do 21 leta starosti (torej si slabe 3 leta ce si naredil izpit z 18 letom - status mladega voznika ti potece na 21. rojstni dan)
- ce si ga delal pri 20ih, si mladi voznik do 22ga leta - torej dve leti)

za zavarovalnico si pa 3 leta.

nevem kva je kle tezko zastopit.
Slika

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To maj 20, 2008 11:40 am

Fireblade je napisal/-a:Če si naredil vozniški izpit po 1.8.2005, si 3 leta mladi voznik v očeh policije in zavarovalnice. Če si izpit delal po 21 letu ali z 21-leti, si voznik začetnik v očeh policije 2 leti, v očeh zavarovalnice pa 3 leta. ;)

tak so tudi meni razložili,ko sem lani ponovno delal izpit

Uporabniški avatar
_BlisteR_
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a _BlisteR_ To maj 20, 2008 2:16 pm

ne me basat. kok je pa to kej zihr. Jest ne vem komu verjet. Jest še policaju ne verjamem ker še oni ne vejo točn.Sm jih šou osebno uprašat okol tega začetnika in so rekl da nimajo pojma da si nej na netu najdem.. Ja hvala kurcu!!! Kreteni!

Jest tko vem kokr je povedu Rain:
mladi voznik si 2 leti oziroma najmanj do 21 leta starosti (torej si slabe 3 leta ce si naredil izpit z 18 letom - status mladega voznika ti potece na 21. rojstni dan)

Če je pa zdej kaka sprememba pršla pa ne vem. Zdej bi jest rad kle tut zvedu točno kako je ker moram na žalost it zdej ponovno delat izpit :evil: in me res zanima, hvala.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To maj 20, 2008 3:58 pm

...zlasti me zanima če sem glede alkohola smatran kot voznik začetnik tudi po drugem letu ispita vključno do 3 leta ali kako.
še moram vedno napihat 0,0 ali si že lahko privoščim kako pivo oz. lahko napiham 0,5 ali 0.25 po novi enoti.

Js si na tvojem mestu rajši nebi nič privoščil glede alkohola tudi če bi bil star 40 let.
Če bi se zgodila kakršnakoli piz****** in bi napihal, bi naje*** za cel lajf, tudi glede zavarovalnice. Pa še visoke kazni so :S

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Sr maj 21, 2008 10:32 am

Zadeva je zelo,zelo simpl....
- če narediš izpit pri 18-tih letih pol si za policijo in za zavarovalnico voznik začetnik 3 leta
- če narediš izpit pri 18+ pol si pa začetnik za policijo 2 leti in za zavarovalnico pa 3 leta

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks Sr maj 21, 2008 11:10 am

smuky je napisal/-a:Zadeva je zelo,zelo simpl....
- če narediš izpit pri 18-tih letih pol si za policijo in za zavarovalnico voznik začetnik 3 leta
- če narediš izpit pri 18+ pol si pa začetnik za policijo 2 leti in za zavarovalnico pa 3 leta

ni točno... če imaš manj kot 21 let in imaš izpit manj kot 3 leta, oz. imaš 21 ali več let in izpit manj kot 2 leti, si voznik začetnik

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks Sr maj 21, 2008 11:12 am

_BlisteR_ je napisal/-a:ne me basat. kok je pa to kej zihr. Jest ne vem komu verjet. Jest še policaju ne verjamem ker še oni ne vejo točn.Sm jih šou osebno uprašat okol tega začetnika in so rekl da nimajo pojma da si nej na netu najdem.. Ja hvala kurcu!!! Kreteni!

Jest tko vem kokr je povedu Rain:

Če je pa zdej kaka sprememba pršla pa ne vem. Zdej bi jest rad kle tut zvedu točno kako je ker moram na žalost it zdej ponovno delat izpit :evil: in me res zanima, hvala.

točno tako. sam sem pred kakšnim letom za to poklical na prometni urad v novo gorico, tam ti to, neverjetno, celo znajo povedat :shock:

peri
Nov uporabnik

Napisal/-a peri Sr maj 21, 2008 6:51 pm

Hvala folk za potrditev kar sem si tudi sam predstavljal da je tako, sam me je en kelnar hotu prepričat da po letu 2005 je nov zakon da si voznik začetnik 3 leta, kar je sicer res
če narediš ispit z 18 letom in si začetnik do 21 leta.
jas ki sem pa ispit naredil ko sem bil star približno 22 let sem torej začetnik samo dve leti
kar mi je zdaj maja tudi to preteklo in si lahko privoščim mogoče kakšno pivce.

Zanimivo pa je tudi to da sem imel vozniško dovoljenje veljavno samo dve leti in mi je zdaj tudi poteklo, tako da sem si zdaj moral delati novega z novejšo sliko, ki pa mi zdaj velja nekje do 80 leta starosti. Na upravni enoti kjer sem si veljavnost vozniškega dovoljenja podalšal mi je zaupal oslužbenec, da pa se ustanavlja itak nov zakon nov dokument, ki bo verjetno združeval vozniško dovoljenje, zdravstveno izkaznico z čipom in pa osebni dokument, skratka tri v enem. Sicer pa še to ni 100% potrjeno in še ne vedo kako bo, rekel pa mi je da si bomo v nekem določenem obdobju mogli priskrbet ta dokument v recimo taki obliki.
Ja naša zakonodaja je pa res zakomplicirana, dokumenti gor in dol pa še ne vemo če bomo meli mir, kaj čemo.

gosser
Nov uporabnik

zadrega

Napisal/-a gosser So jun 21, 2008 6:18 pm

lp!

kot nov član na tem forumu vas bom vprašal:

ko sem tole danes bral, sem se čisto zmedel in še zdaj ne vem točno, ali sem ali nisem mladi voznik!

torej: rojstni datum 24.4.1988, izpit sem naredil 5.6. 2006, seveda sprašujem za B kategorijo!

povejte mi prosim, sem voznik začetnik ali ne, ker ko greš kam s frendi pa ti težijo spij nekaj, pa spiješ vsaj eno pivo brez skrbi, da te pol policaj ne f*** u glavo! lahko torej spijem vsaj eno pivo brez da bi jo odnesel s kaznijo?

zelo bi bil hvaležen za hiter odgovor!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Re: zadrega

Napisal/-a seat So jun 21, 2008 6:42 pm

gosser je napisal/-a:lp!

kot nov član na tem forumu vas bom vprašal:

ko sem tole danes bral, sem se čisto zmedel in še zdaj ne vem točno, ali sem ali nisem mladi voznik!

torej: rojstni datum 24.4.1988, izpit sem naredil 5.6. 2006, seveda sprašujem za B kategorijo!

povejte mi prosim, sem voznik začetnik ali ne, ker ko greš kam s frendi pa ti težijo spij nekaj, pa spiješ vsaj eno pivo brez skrbi, da te pol policaj ne f*** u glavo! lahko torej spijem vsaj eno pivo brez da bi jo odnesel s kaznijo?

zelo bi bil hvaležen za hiter odgovor!

Do starosti 21 let si voznik začetnik v očeh policije torej še do 24.4.2009 v očeh zavarovalnice pa si voznik začetnik do 5.6.2009 vsaj upam,da sm prow tole zračunal :)
Glede tvojih prijateljev pa tkole tist,ki te sili z alkoholom pa čeprav je to samo eno pivo in ta oseba ve,da boš kasneje vozu avtomobil zame to ni lih frend,ker po moje tut sam nima pospravljeno na podstrešju.Tudi,če si stari voznik ti zna včasih pivo ali dve zmanjšat reflekse.Tko,da tistmu svojmu frendu kr lepo povej,da maš ti več v glavi kot on in naj potlej on vozi,če je tako sposoben.
Sicer ne to razumet kot osebni napad ampak tko je.Če se frend zaveda,da si začetnik bi lahko bil toliko obziren do tebe in konc koncev tudi nas ostalih udeležencev v prometu,da bi ti moral prej odsvetovat kot ponujat pijačo.Sicer pa odločitev je tvoja in še vedno sem mnenja,da tudi tistih 0.25 oz. starih 0.50 za nas starejše voznike ni priporočljivo.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun So jun 21, 2008 7:22 pm

chevy je napisal/-a:
...zlasti me zanima če sem glede alkohola smatran kot voznik začetnik tudi po drugem letu ispita vključno do 3 leta ali kako.

Js si na tvojem mestu rajši nebi nič privoščil glede alkohola tudi če bi bil star 40 let.

x2
alkohol nobenmu ni prinesu srece,je tolk tezko ne piti ko vozis?? :roll:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov