Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Pokanje spredaj?

Napisal/-a imilet1 Sr jun 18, 2008 4:28 pm

LP

Med voznjo mi nekje spredaj dela nekako takole tktktktktktktktktktkt, kot bi imel npr. v gumi kamen-poskusil sem tudi z rezervno in je enako.
Kaj bi lahko po vasem mnenju slo po gobe?

PS:ko zavijam s hitrostjo v desno se ne slisi nic?v levo in naravnost pa tktktktktkt

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jun 18, 2008 4:36 pm

Homokinetični?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če jun 19, 2008 1:24 am

a ni tko da homokineticnega preveris tko da namotas volan v eno stran in pol speljes.CE poka je zglob ce ne pa lezaj?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jun 19, 2008 1:44 am

Bolj H. kot L. Lahko bi bile tudi zavore.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jun 19, 2008 7:02 am

imilet1 je napisal/-a:a ni tko da homokineticnega preveris tko da namotas volan v eno stran in pol speljes.CE poka je zglob ce ne pa lezaj?

Probi namotat v eno smer, potem pa pejd rikverc.. ce poka.. je homokinetični. Ležaj bolj 'tuli' kot glasen ventilator ( :) ).

Znajo bit zavore, kot je esem reku..

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jun 19, 2008 10:39 am

pozdravljeni da ne odpiram nove teme.. tudi meni se to dogaja rečimo 80% časa vožnje.. avto imam opel astra h (2meseca stara) res pa je da imam 19" gor.. samo to naj ne bi bil problem, vsaj po tako malem času (felne so gor 1mesec)

isto mi dela tktktktktkt, slišim pa le če imam odprto okno..

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar Če jun 19, 2008 5:21 pm

Ležaji.dvign avto pa pejt do kolesa,prim za amortizer pa zavrti kolo,če boš čutil vibracije je ležaj. LP
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Če jun 19, 2008 6:43 pm

Kaj pa če ropota samo takrat ko ni pod obremenitvijo (ko spustiš gas, al pa ko je sklopka stisnjena). Poka pa tko k bi dve frnikule se zaletele. Ma pa tud mal lufta, ko daš gas pa na hitro spustiš. Kva bi blo lohk to?

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če jun 19, 2008 6:50 pm

problem je da niti na tehnicnem niti mehankar ni ugotovil kaj bi blo narobe...Eden pravi lezaj,drugi pa homokineticni zglob, s tem da je lezaj 100 eur + in ne mislim kar nekaj kupovat u tri dni...Ima kdo idejo kako ugotoviti ali je zglob ali lezaj?

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar Če jun 19, 2008 6:53 pm

če se pelješ v desni ovinek ropota levi ležaj ker je pod obremenitvijo,čene pa obratno,levi ovinek ropota desni ležaj.lahko pa so tudi kakšni končniki?? LP
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Če jun 19, 2008 7:28 pm

Verjetno je ležaj, če se gre za opel omego nima odspredaj homokinetičnega zgloba.

LP

bojch1980
Nov uporabnik

Napisal/-a bojch1980 Pe jun 20, 2008 10:16 am

Živjo!

Naj opišem še mojo dogodivščino.

Enkrat posodim avto mojmu bratu in ko ga pripelje nazaj pravi da mi neki ropota spredaj pri kolesih.... No vi opisujete glas poka kot TK TK TK, pri meni je blo pa slišat bolj CK CK CK... HEHE ko pišem tole mi je kr mal smešn.

No potem sem šel takoj sprobat in ni bilo nič... Pa je reku, sej ni vedno, sam všasih se je nekaj slišal....

1 mesec sem redno poslušal, če bi kaj blo narobe, da grem zrihtat, nakar res enkrat zaslišim CK CK CK.... hitreje kot sem peljal kitreje je pokalo... Izkazalo se je da je bil zataknjen kamenček v profilu gume in mi ga je na enem mal bolj ostrem ovinku vrgl ven in je nehako pokat. Pr nas imamo malo makedamskega park placa in se včasih kaj takega zgodi... Res pa je da se to sliši v primeru če imaš odprto okno kar pa imam zelo redko moj brat pa velikokrat, zato je on takoj nekaj slišal :lol:

No hvala bogu da je blo sam to in mogoče bo tale post komu prišparal kak euro če bo imel podobno zadevo.

Lp,
Bojch

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe jun 20, 2008 10:51 am

men tud dela tak kokr vam samo če zapeljem v ovinek vendar poka zadaj levo...pogosteje se sliši če u desni ovinek...stranska obremenitev? pa hitreje "ropota" če se hitrej prpelem...sorazmerno z vrtenjem kolesa bi jz reku :D sem se že ulegu spodi pa pogledu...ka pa vem bi lahka to bile gumice?
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
sp33dy
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Re: Pokanje spredaj?

Napisal/-a sp33dy Po apr 08, 2013 7:46 pm

Bom tukaj napisal, da ne odpiram nove teme.

Danes mi je začelo pri speljevanju in zaviranju pokati spredaj pri motorju (za kar sumim ležaj).
Imam pa še drugi problem, ki se je v bistvu pojavil istočasno kot pokanje. Če pospešujem ali se peljem konstantno je vse ok. Ko pa spustim gas (če pritisnem sklopko ni razlike), pa začne spredaj (verjetno na istem mestu) konstantno "ružit". Zvok težko opišem, je pa tak kot da bi se nekaj drgnilo, nekaj v smislu "trtrtrtr" neprekinjeno. Če se hitreje peljem, je ta zvok glasnejši in v hitrejšem ritmu. Fora je pa v tem, da če dodam vsaj malo gasa ali pa zaviram, zvok izgine (dokler spet ne spustim gasa). Če volan obrnem v desno, potem tudi preneha "ropotat", medtem ko pa je pri obračanju volana v levo čisto odvisno (enkrat preneha, drugič ne).

Po moji logiki je en problem povezan z drugim, ker se mi je oboje pojavilo danes popoldne. Sem pa prejšnji četrtek menjal platišča (iz kovinskih 15'' na alu 16''), ampak sem pa do danes naredil približno 400 kilometrov brez problemov oz. roptanja. Še to, avto je Opel Astra H.

Lep pozdrav.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov