Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nord
Nov uporabnik

nakup avtomobila iz tujine

Napisal/-a nord Sr jul 30, 2008 7:43 pm

Pozdravljeni,

O tej temi je bilo napisano že kar precej stvari, zato upam da me ne boste odslovil s podobnimi izjavami poglej si že opisane teme, saj je tu še vseeno kar nekaj neznank.

Npr. ogledujem si en avto na enem od nemških izkalnikov rabljenih vozil. Tam piše da je cena vozila 8.500€. Spodaj v oklepaju pa piše "MwSt. ausweisbar -19%".
Ali to pomeni da bom jaz vozilo plačal 6.885€ (8500€ -19%) ali polno ceno 8.500€?

Kako je z rezervacijo avtomobila? Lahko, kar pokličeš po telefonu in ti rezervirajo ali je potrebno poslat aro?

Ali se da komunicirat v angleškem jeziku? (ja vem da je odvisno od posamezne avto hiše, govorim kakšne izkušnje imate vi?)

Se da kaj glihat z ceno?

Hvala za enkrat, še kasneje postavim kakšno vprašanje.

Lp

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr jul 30, 2008 7:50 pm

..pa res maš že vse napisan...kljub temu:

1.mwst; davek boš plačal v vsakem primeru, ali v nemčiji ali pri nas, le da je pri nas 20%, prišej še davek na motorna vozila DMV in plačilo stroška o razgradnji, na težo avta, koliko, ne vem točno...+ prevoz ali zoll tablce
tako da plačaš celotno ceno, dobiš popust in za ta popust kupiš zoll tablce , recimo 14 dnevne, v sloveniji, ne delaš prepisa, ker si dobil račun avta na tvoje ime, greš na lpp in registriraš vozilo, prej pa moraš plačati davek na bližnjem davčnem uradu...

2.lahko rezerviraš, daš kakšno aro , načeloma imajo rezervacije do 3 dni, v mojem primeru..

3.nekateri ja drugi ne, večji hendlrji kar dobro govorijo anglesko

4. ja da se ( govorim za moje izkušnje)

nord
Nov uporabnik

Napisal/-a nord Sr jul 30, 2008 8:05 pm

se pravi če dobr razumem plačam 8.500€ pa še DMV v sloveniji? Čemu pa dvojno obdavčenje?

6.885€
+19% davka v Nemčiji ali 20% v Sloveniji (Kaj je to za en davek?)
+zoll tablce
+prispevek za razgradnjo
+dmv (kolk je pa DMV nekje piše da 5% drugje pa 13%?)
-----------------------------------------------------------------
skupna cena (sem prav izračunal?)

nord
Nov uporabnik

Napisal/-a nord Sr jul 30, 2008 8:25 pm

???

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr jul 30, 2008 9:51 pm

1. Zakon točno določa kaj se smatra rabljeno in kaj novo vozilo).

2. Če kupuješ rabljeno vozilo, potem plačaš DMV 5% od nabavne vrednosti vozila. A pazi če nakupna vrednost vozila ne ustreza realni vrednosti, potem ti lahka pri nas davčni organ določi višjo vrednost plačila. Plačilo DMV-ja urediš na davčni upravi.

2. Če kupuješ novo vozilo, potem koliko % DMV-ja boš plačal pogledaš po lestvici spodaj, je pa od 1% do 13%
Slika

3. Plačaj DDV v nemčiji ker je samo 19%. Lahko ga plačaš pri nas, a bo ta 20%. Tist 1% ki ga prišparaš, bo za začasne tablice da ga pripelješ v Slovenijo

4. Se pravi v nemčiji kupi avto, obvezno dobi potrdilo o plačilu DDV-ja, nato v Sloveniji plačaš DMV (davek na motorna vozila) kar storiš na davčni upravi. Potem te ša čaka urejanje homologacije.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr jul 30, 2008 9:56 pm

ti pačaš 8500 z davkom, potem plačaš po tej lestvici še...http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/davek_na_motorna_vozila_pojasnila/davcna_osnova/ 3,5%, v kolikor boš avto pripeljal sam rabiš zoll tablce, kar pomeni da je avto zavarovan, kot bi pri nas vzel preizkušnjo, ne vem le za koliko časa jo najmanj lahko vameš, jaz sem jo za 14 dni, bila je 150 eur, in še ekološka taksa, se pravi za razgradnjo.....včasih je bila 14 sit na kg avtomobila, sedaj je lahko več...

..sicer govorim na pamet, ampak mislim da brez davka sploh ne moreš kupiti avta v tujini če nisi pravna oseba....se pravi če bi imel sp, bi avto uvozil brez davka, na nekaterih straneh, recimo mobile .de, piše zraven samo za export..mislim da je to to..to je folk pol nekoko kombiniral z vhodnim in izhodnim davkom in šušmaril....ne vem pa ali je res to.....vsakakor boš plačal davek , dmv, eko takso, stroške tablc, potem bencin , cestnine, homologacijo....amapak meni se je več kot splačalo...

viking....sicer nisem prepričan, ampak a ni vozilo tretirano kot novo, če velja zanj 1 registacija v slo...v primeru davka mislm, ker jaz sem kupil rabljen avto, plačal ddv v nemčiji, stal z ddvjem 15000 eur, plačal 7 % davka...no sicer je blo že neki časa nazaj...

nord
Nov uporabnik

Napisal/-a nord So avg 02, 2008 6:41 pm

Bom sedaj strnil svoje ugotovitve poteka uvoza vozila iz Nemčije.

- Avto najdemo na brskalniku (npr. www.mobile.de ali www.autoscout24.com)
Pametno je preverit koliko je poti od kraja vašega bivanja do kraja nakupa vozila ( www.raziskovalec.com/isci/iscirazdalje.htm ), da si kasneje lahko preračunamo stroške. Na brskalniku najdemo telefonsko številko prodajalca, ki ga pokličamo in rezerviramo avtomobil.
- Gremo po avto ga plačamo in zahtevamo orginal račun (rechnung)
- Na upravni enoti v kraju nabave vozila kupimo (rdeče ne rumene) zoll tablice (od 100-150€)
- Avto pripeljemo domov (strošek poti 120-200€, cestnine in vinjete cca. 100€)
- na davčnem uradu plačamo DMV (lestvico za DMV je že kolega višje prilepil)
npr. če avto stane 10.000€ je dmv 3,5% vrednosti =350€)
- na AMZS ali kje drugje opravimo homologacijo (100€)

... avto zavarujemo in registriramo.

se pravi uvozni stroški avtomobila v vrednosti 10.000€ so 900€.

Pred nakupom je dobro preveriti koliko nas podobno vozilo stane v Sloveniji in če se nam uvoz vozila sploh splača. Če je prihranek npr. 500€ si ne splača delat skrbi z uvozom ...

Če sem kaj pozabil bom zelo vesel, če me kdo popravi oz. dopolni.

Lp

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So avg 02, 2008 7:53 pm

Lestvica velja za NOVO vozilo. Za RABLJENO vozilo je 5%.

Če kupiš 10.000€ novo vozilo, pogledaš lestvico.
če kupiš za 10.000€ ralbjeno vozilo je 5%.

Pri nakupih pazi, na mobile.de ali autoscout imaš prav tako fizične osebe, ki lažejo o dejansko ohranjenosti avtomobila (isto kot na avto.net), nemalokrat je slika drugega avtomobila kot se v resnici prodaja.
Svetujem da če se že odločaš o nakupu od fizične osebe, potem si v nekem radiusu prvega nagledenega avtmobila, jih najdeš še nekaj, da se ne boš razočaran vračal iz tujine ter dela brezvezno pot.

nord
Nov uporabnik

Napisal/-a nord Sr avg 06, 2008 3:10 pm

kako se določa pa osnova za plačilo dmv, a je to po evrotax-u ali po orginal računu?

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo Sr avg 27, 2008 2:33 pm

da ne odpiram nove teme bom kar tukaj dopisal.Na mobile.de sem našel primeren avto zame.Vendar se avto nahaja v avstriji.ali je ista procedura s papirji kot v nemčiji.kako je pa prevozom.ali so možne preizkušnje
LP

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če sep 25, 2008 1:42 pm

no precekiral vse kar je napisano a nisem nasel ene stvari ki mene zanima.

Rad bi kupil avto v nemciji je pa letnik 1995.
Sedaj me zanima ali se ga da pripeljati.
Predvidevam da se da ker nekateri vozijo golfe 2 iz italije.

zanima me samo glede starosti ker vsak drugace pravi.

upam na hitr odgovor ker bi avto su iskat ze drug tedn
Slika

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Če sep 25, 2008 1:59 pm

Če izpolnjuje EURO 2 norme... potem ni ovir.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Sr okt 29, 2008 3:28 pm

Kolega hoče kupit tega novega lancerja iz ZDA
avto

Poslal mu je že mail če ga lahko dostavijo v Slovenijo in je dobil tak odgovor:
Hello,

We can transport it to Slovenia for an extra cost of 500 EUR. The price of the car is 17000 EUR. Here are the details for purchasing the vehicle through shipping:

Shipping Purchase from Out of State:

1. Contact us to leave the standard information regarding you (name, address, phone no.) so we can process the shipping document.

2. When the paperwork are ready, we will send you a copy of them so you can sign it, after that you will have to send us back a copy from the paperwork signed by you.

3. Once we receive the paperwork signed by you, the payment of 25% from the total amount of the vehicle + shipping charges must be done in 24 hours through bank account.

4. We contact each other via email and/or phone to finalize the transaction and exchange information, delivery time will be between 5-7 days.

5. Transaction Complete!

Arnie Fredo
Auto Way LLC
www.autoway.com

Zanima me kaj si mislite o tem, meni se zdi da gre za nateg, ker je cena zelo nizka in tud stroški za transport avta iz ZDA v EU (500eur) se mi zdijo mal nizki.

EDIT adis: uredil sem ti kilometerski link :!:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr okt 29, 2008 3:35 pm

dragon22 je napisal/-a:Zanima me kaj si mislite o tem, meni se zdi da gre za nateg, ker je cena zelo nizka in tud stroški za transport avta iz ZDA v EU (500eur) se mi zdijo mal nizki.

več lahko zveš iz te teme:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

OFF:
še enkrat za tiste, ki neznate krajšati link
[url=tukaj vpišete link ] tukaj napišete ime po želji [/url]

a33
Novinec

uvoz

Napisal/-a a33 Ne nov 02, 2008 2:50 pm

mene zanima kolk stare avte lahk uvoziš iz eu ter kolko so minimalni fixni stroški če ga pelješ dol oz prevoz ter kolk v % do registracije.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne nov 02, 2008 3:58 pm

Tudi sam imam lastno uvožen avto iz Nemčije. V zadnjih letih se je ponudba tako zelo podražila, da se razen nekaj izjem, ne splača več kupovati rabljenih avtov.
Naši veliki dilerji se je že dlje časa izogibajo.
LP

a33
Novinec

starosta omejitev za uvoz avta?

Napisal/-a a33 Ne nov 02, 2008 4:14 pm

kolk pa je starosta omejitev za uvoz avta?

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne nov 02, 2008 4:59 pm

euro 2
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: void in 10 gostov