Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

BMW 320d,garancija in kako dalje...pomagajte in svetujte!!

Napisal/-a tdk To avg 12, 2008 4:58 pm

http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=43933

Pozdravljeni!

Imam torej zgoraj omenjen problem z avtom;upam,da se bo zadeva resila;danes sem govoril z kar nekaj osebami glede tega;svetujejo mi,da lahko zahtevam nazaj kupnino avto,zahtevam drug avto-zamenjava,ali zamenjavo motorja;variant je precej;glede na izkusnje uporabnikov foruma upam,da mi boste pravilno svetovali.
Avto bi rad obdrzal,bojim se,da ga ne spacajo skupaj,da bo sel do izteka garancije potem je pa na moji grbi....skratka,upam,da si boste vzeli cas,pregledali zgornji link...potem pa po tipkovnici:))drugace sem pa jezen kot pes,mater sem imel srecno roko...

lp tdk

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Sr avg 13, 2008 10:07 am

Sam sem imel podoben primer. Če si kupil v avtohiši in so ti dali garancijo na motor, potem ti morajo oni porihtat!!!! Zdaj pa al ti popravijo, al ti menjajo motor, da boš dobil denar nazaj je težko verjetno.. Meni so naredili generalko na motorju, torej super po eni strani, po drugi pa gre toliko živcev in vsega.
Torej, če si imel v garanciji napisano npr. garancijo na motor 3 mesece in se ti je to zgodilo v tem času, potem ti morejo vse oni porihtat!!
lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr avg 13, 2008 10:21 am

Vprašanja ne razumem. Ali gre res za 2004 letnik s 100k km in ti zahtevaš menjavo motorja, ker si natočil gorivo neznanega porekla v tuji državi? Če imaš srečo in je gorivo še v tanku, račun itd. mogoče iztržiš kaj pri dotični črpalki, ampak dvomim, da je to mogoče v omenjeni državi.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr avg 13, 2008 11:14 am

tako je...avto je 2004,prevozenih 96k km(prodajalec in servis BMW v avstriji trdijo,da so realni);garancijo na avto(razen potrosnih delov)so dali 3 mesece,avto je se v garanciji,gorivo sem dotocil(48,5l) na PETROLOVI crpalki Mosor-Jug(med Splitom in Makarsko),racun imam,je pa se okoli pol tanka goriva;nalil sem polnega,v vnjem je bilo cca.1/4 nafte natankane na OMW v SLO.
Prodajalec mi zatrjuje,da bodo avto popravili,imam pa slab obcutek,da ga bodo spacali skupaj z cim manjsimi stroski,nisem pa vec siguren v avto oz. motor.
Upam,da razumete situacijo..kaj naredit?
Avto gre sicer na pooblasceni BMW servis,kjer bodo ugotovili,kaj sploh tocno je narobe in verjetno tudi zakaj je do okvare prislo,ter ga tam tudi popravili...se pa kljub vsemu ne morem znebiti obcutka,da me bodo peljali zejnega cez vodo.

lp tdk

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr avg 13, 2008 11:24 am

Take napake se ravno ne da zaflikat za silo. Če bo uradni servis dokaj pošten, imaš srečo, da se je to zgodilo znotraj garancijskega roka.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr avg 13, 2008 11:27 am

joztom je napisal/-a:Take napake se ravno ne da zaflikat za silo. Če bo uradni servis dokaj pošten, imaš srečo, da se je to zgodilo znotraj garancijskega roka.

Upam,da bodo avto res posteno popravili,ter me tudi opozorili na morebitne probleme in okvare v prihodnosti v kolikor se bo seveda kaj dalo videti,ko razdrta masina.

lp tdk

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr avg 13, 2008 11:28 am

pa sj ce ti neki popravjo na servisu dobis na to garancijo,tko da zahtevaj garancijo na opravljeno delo
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr avg 13, 2008 11:33 am

abbe je napisal/-a:pa sj ce ti neki popravjo na servisu dobis na to garancijo,tko da zahtevaj garancijo na opravljeno delo

Garancijo bom itak zahteval in dobil(obljuba prodajalca)...ne vem,kdaj in kako se bom znebil slabega obcutka in spet verjel v ta avto.

lp tdk

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr avg 13, 2008 8:34 pm

ja avto, ti bodo popravl, mislim da moraš bit s tem zadovoljen
če maš pa slab občutek pa avto prodaj ko ti ga popravijo, mislim da ni druge..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov