hejho je napisal/-a:Preden smo nabavili ta avto z 1.4 hdi motorjem, smo bili zrelo presenečeni nad govorico o porabi (4,5-5,5 litrov), naš pa pije dejansko več. Od 6 litrov a do 6,5. Je pa res da imamo predvsem mestno. Kaj menite?
Scorp84 je napisal/-a:Zakaj pa ne? Ce ga hladnega ne tiscis po mestu, je vec kot odlicen za po mestu voziti. Prvo lahko z zelo nizkimi obrati startas, kokr pri bencinarju. Drugo poraba je se vedno dosti manjsa od bencinarja. Bencinar ti bo komot poskocil na 10l ali vec, medtem ko se dizel drzi na 8l pri dokaj tezkem avtu.
To da je dizel zdej drazji od bencinarja je pa spet uprasanje kolk se splaca.
hejho je napisal/-a:Točno tako! Če ga ne teraš v obrate je super. Bencinar 1.4 bi
mestno pil 7,5-8 litrov, ta pa pije še vedno precej manj, dva litra!
speedfreak je napisal/-a:Sej to JE relacija b****r..ne verjemi vsemu kar slišiš, čisto solidno porabo maš, razen če ti jaz povem da imam na bencinarju z 25 konji več porabo 7 po mestu, s tem da nič ne šparam preveč
( baje , da se dizli blazno splačajo
)
hejho je napisal/-a:Čudno se mi zdi, ker imajo prijatelji identični avto z identičnim motorjem, se pelje vsak dan ženska v eno smer v službo 23 kilometrov, pol avtocesta, polovica pa druge ceste, malo mestne, več vmesne, pa ji pije 4,5-5 litrov, z enim tankom naredi 1000 km. Mi pa z enim 800 km. Čudno se mi zdi
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov