Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Divja voznica belega Subaru legacy

Napisal/-a asfalt Sr okt 08, 2008 3:46 pm

Lp povedal bom samo tole kaj se mi je danes zgodilo na cesti od Trzina proti Mengšu in kako predrzni so nekateri vozniki oz. voznice.
Ko sem se ravno vračal iz dela domov prispem na križišče v Trzinu,kjer se zavije v smeri Mengša in Kranja.Seveda dva pasova za levo smer.Že pred tem se nek bel Subaru Legacy ne more odločiti na kater pas se naj postavi in nekaj cinca sem ter tja in se končno postavi na desnega .Jaz se postavim na levega.Nato se prižge zelena luč in naša vrsta štarta lepo normalno čez križišče,kjer se dva pasova strita v enega in jasno desni hočejo na levi pas.Jaz lepo vozim po PREDNOSTNEM PASU !!!! in meni nič tebi nič se mi nalepem hoče vsiliti neka smrklja s tem Subarujem,jasno brez žmigavca brez zaviranja,kar lepo po domače je začela rinit na moj pas in me je na koncu dobesedno izrinila iz pasu na nasprotni pas(še sreča da ni bilo tam nikogar drugače nevem kaj bi bilo) 100% sem,da bi podrgnila moj avto,če se ji nebi umaknil.Jasno da mi je narasel pritisk in jebal sem ji mater sredi ceste,kar je tudi slišala in ne boste verjeli kaj je bilo potem:smrklja mi je začela sikat nazaj in nekaj motovilit z svojimi rokami.Moram rečt,da sem bil zelo presenečen in porodila se mi je ideja da vam jo tukaj predstavim.Po pravici povedano me je imelo,da bi jo ustavil nekje in jo pošlatal po njenem gobčku iz eno zidarsko pa me prav malo briga če je ženska.Ne rečem,da se kera zmoti, ampak to se prav vidi kdo se zmoti in kdo sili namerno.Skratka pazite se belega Subaruja Legacy z LJ reg. ki je razvidna s slike,baba je psiho.Bogi njen dec,če ga ma :(

Slika
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr okt 08, 2008 3:50 pm

zadrga?
podpis

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Sr okt 08, 2008 3:54 pm

lublancan je napisal/-a:zadrga?

Ma kakšna zadrga :) ženska me je dobesedno izrinla z voznega pasu ker sva bila že vzporedno.Če bi dala žmigavc pa se vključila že prej bi jo seveda spustil še vsakega sem,ampak to,da se ti vrine in to zadnji moment,ker ne more več naprej to je pa višek :)
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr okt 08, 2008 4:02 pm

pazite se voznikov ki ne poznajo principa zadrge. ponavadi jih spoznate po tem da se 3 kilometre pred zozanjem postavijo na PREDNOSTI pas in nikogar ne spustijo na svoj PREDNOSTI pas.

lp

ps: stavm jurja da se bo tole sprevrgl v kreganje dolgo 13 strani :)

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr okt 08, 2008 4:11 pm

juhica je napisal/-a:pazite se voznikov ki ne poznajo principa zadrge. ponavadi jih spoznate po tem da se 3 kilometre pred zozanjem postavijo na PREDNOSTI pas in nikogar ne spustijo na svoj PREDNOSTI pas.

lp

Če nekdo brez smernikov in nenapovedano začne rinit vate, ker ve, da bo izsilil svoje, ker to počne vedno in povsod, potem ne vem, kdo je tukaj budala in agresivni voznik. Najbrž tisti, ki ima enega pred sabo, drugega meter za ritjo, pa se "noče umaknit" nekomu ki je "ups" prepozno opazil, da ni na pravem pasu. Najlepše se je budalo narest, pa tiščat vsevprek, saj se bodo drugi umaknili. Tukaj bomo zdaj zdaj Italijane ujeli. Izpite pobrat, porkaduš.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Sr okt 08, 2008 4:13 pm

Pri zmanjšanju števila prometnih pasov upoštevajte prometne predpise. Če je predpisano vključevanje po načelu zadrge, ostanite na svojem prometnem pasu, nadzorujte promet za seboj v vzvratnem ogledalu in se vključite v zmanjšano število prometnih pasov po načelu zadrge. Če ni predpisano vključevanje po sistemu zadrge – to večinoma velja na slovenskih cestah – se ravnajte po prometnih oznakah in prometnih predpisih.

Povzeto iz nekega članka iz Moto revije

PS:Za tem križiščem ni znaka za zadrgo,zato so pravila tukaj jasna:)
Zadnjič spremenil asfalt, dne Sr okt 08, 2008 4:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr okt 08, 2008 4:19 pm

Jaz, ko opazim voznika, ki nekaj cinca in se vidi, da ne ve kam točno bi se rad postavil, mi je jasno da je malo zgubljen ali pa so mu pravila tuja. Takšnega posebej spremljam in mu raje dam prednost oz. ga spustim naprej. Škoda živcev na cestah, sploh ker so že vsi skoraj na robu in ker je kultura res nizka. Ravno v takem trenutku je dobro da ostanemo trezni in mirni.
Sicer pa, če je to cesta kjer se dva pasa zožita v enega, potem velja pravilo zadrge. To pomeni, da noben pas ni prednosten, ampak se avti zlagajo 1:1 - eden z leve eden z desne.
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr okt 08, 2008 4:19 pm

Odvisno koliko imaš pardon izrazu - "j**c", malce pa tudi kakšno vozilo imaš.

Osebno res ne vem kako bi ravnal ; običajno/največkrat se pri takih najraje umakem, če me slučajno "prime" kot rečemo "peta minuta" pa bi se ne umaknil, pa tudi če bi imel "samo" PANDO ali kakšnega podobnega "malčka".

p.s. zanima me, kakšen avto oz vozilo si imel, ker običajno takšni "psiho" vozniki "reagirajo" zgolj na težo vozila - po mojih izkušnjh bi se na kakšen tovornjak ne "spravila".

LP

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr okt 08, 2008 4:29 pm

uros_p je napisal/-a:...potem velja pravilo zadrge. To pomeni, da noben pas ni prednosten, ampak se avti zlagajo 1:1 - eden z leve eden z desne.

Ja ampak to ne pomeni, da ti pri vključevanju iz pasa, ki se vključuje na pas, s katerim se konča zadrga, ni treba s smernikom nakazat, kaj nameravaš. Črta, ki ločuje vozišča je tudi svojevrsten prometni znak, ki ga je treba upoštevat, sploh pri prečkanju (ne glede na to, da se 2 pasa združita v 1). In namerno izrivanje nakoga samo zato, ker se ti ne da par sekund počakat, je prekršek.
LP
Martin
bl leti bl se zdi

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr okt 08, 2008 4:39 pm

Vedno spustim voznika naprej, če se hoče iz desnega pasa uvrtist v levega, lepo da žmigavec in jaz ga spustim pred mano, bilo kje to delam. Mene tud včasih kdo spusti pa sem mu zelo hvaležen, jest pa dejansko tud to počnem, prav tako se odmikam, če nasprotno vozilo prehteva kolesarja se jaz pomaknem čisto na desni konc cestišča.
Vedno dajem prednost drugim, če je potrebno.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr okt 08, 2008 4:45 pm

juhica je napisal/-a:

no potem si ga izgubil, ker grem stavit da se bo tema prej zaklenila ;) malo šale pa mora biti :lol:

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr okt 08, 2008 4:46 pm

adis je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:

no potem si ga izgubil, ker grem stavit da se bo tema prej zaklenila ;) malo šale pa mora biti :lol:

A adis je pa moderator ;)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr okt 08, 2008 4:47 pm

ustavš, pa sklaftaš...

3x jo bodo, pa bo bolj kulturna...

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr okt 08, 2008 4:49 pm

asfalt je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:zadrga?

Ma kakšna zadrga :) ženska me je dobesedno izrinla z voznega pasu ker sva bila že vzporedno.Če bi dala žmigavc pa se vključila že prej bi jo seveda spustil še vsakega sem,ampak to,da se ti vrine in to zadnji moment,ker ne more več naprej to je pa višek :)

Potolčt k psa s pajsarjem... :EE

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Sr okt 08, 2008 4:55 pm

pa dobro vsake pizdarije pa ni treba dat na forum :?
Renault 5 Campus 1.1/1.4 1992 - prodano
Renault Laguna 1.8 16V 2000 Fairway - prodano
Volvo S80 D5 2003 - prodano
Volvo S60 D5 2010 Summum avt.
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr okt 08, 2008 4:57 pm

dobr poznam ta del in tukaj ni nobene table z zadrgo. Z desnega morš it potem za križiščem na levega.

Sam zelo sovražim ta križišče, ker to, kar počne folk tuki, je pa res škoda zgubljat živce. Se mi je tud že nekajkrat zgodilo, da me je tisti na desni kr hotu zrint, čeprov sva bla v isti liniji. Še bolj pa sovražm to, da se potem od križišča pa skor do konca trzina peljem 30km/h (kko se jim rata tako počasi voziti, ne vem).
Slika

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Sr okt 08, 2008 5:02 pm

eh ma ne ne nisem hotel,da bi se kdo kregal,ker je situacija čist jasna in nedvoumna pač ženska ni dobila sexat pa se je hotla kresnt vame al kaj? :lol:Pač tkole je in nimamo kej,morm pa še povedat da sm drugač poklicni voznik tovornega vozila in marsikej vidm na cestah, se mi zdi,da so vozniki čedalje bolj agresivni in si čedalje več upajo.Dostikrat se mi zgodi,ko me kdo prehiteva v nepregledni ovinek :shock: tega ne razumem in pomoje da tak človek ,ki to dela ne more biti zdrav v svojem duhu.Da ne bi govoril o uporabi žmigovcev pomoje jih polovica ne zna uporabljat,čudno kaj učijo avtošole kandidate pred izpiti.Zanimivo se mi zdi, da so najpredrznejši tisti z audiji
(AUDI = Another Ugly Deutche Invention,hecam se ;) ) takoj za njimi pa vozniki z terenci po mojih izkušnjah sodeč.Če mene prašate bi uvedel omejevalnike hitrosti za osebna vozila in max hitrost bi bila 130 kmh toliko kolikor je tudi največja dovoljena hitrost.To mislim,da bi prispevalo k bisveno večji varnosti v prometu.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Sr okt 08, 2008 5:04 pm

martk je napisal/-a:... In namerno izrivanje nakoga samo zato, ker se ti ne da par sekund počakat, je prekršek.
LP
Martin

Kakor je tudi prekršek namerno ne-spuščanje iz sosednjega pasa na tvojega, če velja zadrga.
Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr okt 08, 2008 5:11 pm

uros_p je napisal/-a:
martk je napisal/-a:... In namerno izrivanje nakoga samo zato, ker se ti ne da par sekund počakat, je prekršek.
LP
Martin

Kakor je tudi prekršek namerno ne-spuščanje iz sosednjega pasa na tvojega, če velja zadrga.

Dajva še enkrat skupaj: če ne daš žmigavca, nimaš kaj skakat levo-desno. Saj ni težko. Ali pač :roll:
Če boš spustil ali ne nekoga, ki svojega namena ni nakazal, je stvar tvoje dobre volje. To, kar je ta baba naredila, ni prav. Če ne si pa še enkrat učbenik za CPP ali pa zakon preberi.
Ne zagovarjaj neumnosti, lepo te prosim.

EDIT: če sem vsaj malo pismen, sem zgoraj prebral, da tam NI znaka za zadrgo, torej...

EDIT 2: http://cpp.avtosole.com/findex.php?nStr ... na&id=prva
-> vožnja z vozilom
->vožnja po večpasovnem smernem vozišču
->2. stran, pa tam desno klikni na flash, je zelo lepo prikazano, kako in kaj.

LP
Martin[/b]
bl leti bl se zdi

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Napisal/-a uros_p Sr okt 08, 2008 5:27 pm

martk je napisal/-a:Dajva še enkrat skupaj: če ne daš žmigavca, nimaš kaj skakat levo-desno. Saj ni težko. Ali pač :roll:

Če ne daš smernika in zamenjaš pas si kriv neuporabe smernika. Tudi za to obstaja kazen.

martk je napisal/-a:Če boš spustil ali ne nekoga, ki svojega namena ni nakazal, je stvar tvoje dobre volje. To, kar je ta baba naredila, ni prav. Če ne si pa še enkrat učbenik za CPP ali pa zakon preberi.

To nikakor ni stvar dobre volje nekoga. To je stvar zakona, ki pravi:

5.odstavek 26. člena ZVCP:
Če je na smernem vozišču iz prvega odstavka tega člena na enem od prometnih pasov onemogočen promet vozil zaradi ovire ali se pas konča, so vozniki, ki vozijo po sosednjem prometnem pasu dolžni omogočiti vključevanje na ta prometni pas tako, da vozijo s primerno hitrostjo in na takšni razdalji do vozila pred seboj, da se lahko izmenoma vključi v promet še po eno vozilo (sistem zadrge).

martk je napisal/-a:Ne zagovarjaj neumnosti, lepo te prosim.

Še enkrat premsili.

martk je napisal/-a:EDIT: če sem vsaj malo pismen, sem zgoraj prebral, da tam NI znaka za zadrgo, torej...
LP
Martin

Če si pismen, boš tudi znal prebrati da tudi v ZVCP ta znak ni omenjen ampak je zadrga pogojena vedno, kadar se eden izmed pasov konča ali pa je tam ovira. Znak gor ali dol.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov