Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Nakup avtomobila (Megane grandtour vs. Alfa 156 SW)

Napisal/-a ducky So okt 11, 2008 2:40 pm

V prihodnjih mescih (enkrat med novembrom-februarjem) nameravam kupiti rabljen avto. Sicer je bilo o teh dveh avtomobilih že velik napisanega in tudi vem, da moram sam probati oba avta in videti ker mi bolj ustreza, pa vseeno se želim za nakup čim bolj pripraviti ter slišat čim več informacij in mnenj tako o avtih kot tudi o prodajalcih itd. (raje slišim več mnenj pa tudi če se ponavljajo kot pa da na kaj pozabim oz. ne vem)
Avto bi uporabljal za bolj ali manj mestno vožnjo med tednom in ob vikendih za relacijske vožnje ca. 180 km v eno smer in sicer po AC ter tudi čez hude ovinke (in da je udoben tako za voznika kot za sovoznika). Kupil bi pa en malo večji avto. Razmišljal sem o letniku 2005? Avto bi mel vsaj par let, ne vem pa koliko.
Za avto sem pripravljen dati ca. 8000€, do 9000€.
Moja favorita sta pa MEGAN GRANDTOUR in ALFA 156 SPORTWAGON. (Laguna tudi ni švoh?, sicer mi pa zunanjost lagune ni tako všeč kot druga dva). Oba ponujata za svojo ceno relativno veliko opreme ter nista tako težko dostopna (je kar veliko ponudbe). Tako Alfa kot Renault sta približno na istem glasu glede kakovosti (letniki od 2004 naprej naj bi bili OK).
Megan je celo malo v prednosti zaradi večjega prtljažnega prostora, zraven tega pa ima tudi ca. 0,5-1 l manjšo porabo. Alfa slovi po svojih dobrih voznih lastnostih, za Megana pa ne vem kako je glede voznih lastnosti?
:?:
Torej med drugim me zanima tudi:
-kaki so stroški vzdrževanja teh dveh avtov
-kaki so stroški zavarovanja (kasko)
-kateri avto je udobnejši
-kateri ima boljše vozne lastnosti
-kateri letnik naj zberem
-kakšno število kilometrov je sprejemljivo
-kako je s sistemi ESP/ASR, a naj raje iščem avto z ali brez teh sistemov
-čemu naj dam prednost pri izbiri: letniku, številu km ali stabilizacijskim sistemom
-če mogoče kdo konkretno pozna koga oz. mi lahko svetuje kakega dobrega prodajalca
-pred nakupom se mi splača naredit en dober pregled avta npr. na AMZS-ju. A pa obstaja kaka cenejša alternativa AMZS-ju oz. kje dobit kakega mehanika ali kako potekajo te zadeve?
-še kaj pozabil?? :?:

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!
;)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So okt 11, 2008 3:29 pm

jst mam megana 1.5 dci (101km) me z vsem zadovolji, prostornost, udobje, praktičnost..
edino ko boš kupoval pazi da ni že kak nosilec motorja fuč, to se sliši pri ogretem motorju, ko npr. stojiš pri semaforju je neprijetno (men so v roku 3 dni od nakupa zamenjal pod tisto 3 dnevno garancijo.. dobrih 100€)

drugače sem zadovoljen posebej s porabo, če vozim velik po avtocesti 130km\h mam porabo 5,5 zdajle ko pa vozim 50-90km\h v koloni do službe enih 15km pa imam porabo 4,5..

svetujem ti pa testno vožnjo, da se boš lažje odloču.. pa bodi pazljiv da ima avto realne km pa da ni bil razbit.. (gledal sem 3 šele 3 je bil ok..)

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k So okt 11, 2008 3:45 pm

vsekakor z ESP, saj ta sistem lahko pomaga v kriznih situacijah, katerih pa je iz dneva v dan več

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 So okt 11, 2008 4:29 pm

Renaulta vzemi.

Alfa ni avto.

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer So okt 11, 2008 5:06 pm

Kupi alfo multijet,dober motor,1 ugodna poraba!

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer So okt 11, 2008 5:11 pm

Kupi alfo multijet,motorji so dobri,poraba je pa tut ugodna pa še lepš je k megane!

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera So okt 11, 2008 6:08 pm

Jaka156 je napisal/-a:Renaulta vzemi.

Alfa ni avto.

napiši razloge zakaj alfa ni avto?
kot da je reno nepokvarljiv ali kaj
ploh pa so alfe veliko vboljše kvalitee kot nekdaj

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc So okt 11, 2008 6:22 pm

Tu_Nera je napisal/-a:

Alfa ni avto.

Mu naberemo denar za en sarkazem detektor? :lol:

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new So okt 11, 2008 6:39 pm

Tu_Nera je napisal/-a:

Alfa ni avto.

Pričakuje razne komentarje Renault fanov pa je že v naprej se oglaso...
Če iščeš malo bolj prostoren avto je to Megane, če pa iščeš avto z dobro lego ter dobrimi ostalimi voznimi lastnostmi je to Alfa! Sam osebno bi rajš Alfo mel vendar z kakšnim močnejšim motorjem!
TIGR

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So okt 11, 2008 7:02 pm

Odprimo novo temo za RENAULT LAGUNA NEKVARLJIVE (na tem mestu se opravičujem zadovoljnim uporabnikom, ampak na forumu je nekaj idiotov, ki dobijo ošpice, ko renaultu ne daš 10-ke) avte. Jaz osebno bi raje vzel alfo, sicer ima malo nizek strop, pa vseeno. Če ti odgovarja zadnji pogon, tudi kako leto starejši BMW touring ni slaba ideja. Glede na to, da nisi napisal, zakaj potrebuješ večji prtljažnik... če nakladaš težje stvari, zna biti pol/pol zadnja "havba" zelo praktična. Tukaj je tudi focus, mazda3, toyota avensis....
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy So okt 11, 2008 7:44 pm

Si mogoče kaj razmišljal o golfu karavan. Če pa rabiš več prostora vzameš šarana/pasata ali golf+. ko se ga naveličaš, ga boš brez težav prodal. Bolj brži ceno 8) kot reno, veliko veliko manj se kvari 8) , veliko manj porabi 8) , design je modernejši 8) , bolj je udoben 8) ..
Še enkrat razmisli! :!:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So okt 11, 2008 8:43 pm

kofy je napisal/-a:Si mogoče kaj razmišljal o golfu karavan. Če pa rabiš več prostora vzameš šarana/pasata ali golf+. ko se ga naveličaš, ga boš brez težav prodal. Bolj brži ceno 8) kot reno, veliko veliko manj se kvari 8) , veliko manj porabi 8) , design je modernejši 8) , bolj je udoben 8) ..

a da se vw manj kvari ko renault, subjektivno..
več porabi!
design sigurno ni modernejši
udoben pa tudi ni bolj

res pa je da bolj drži ceno in ga prej prodaš...
vw je za tiste ki mislijo da nič druga ne obstaja.. oz je vse druga slabše, pač plačajo več:twisted:

drugače pa oba avta sta ok men je pr renaultu všeč dizel 1.5 dobrih 100 konjev pa si nižje z registracijo in zavarovanjem ter porabo..

men recimo alfa noter nekak ne dopade, zun je pa ful dobra..

torej oba avta sta ok, ti probaj pa boš videl kateri je zate..

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So okt 11, 2008 8:47 pm

kofy je napisal/-a:. Bolj brži ceno 8) kot reno, veliko veliko manj se kvari 8) , veliko manj porabi 8) , design je modernejši 8) , bolj je udoben 8) ..

ti si i****. Veš zakaj je golf dražji od renoja rabljen? ker je že v štartu dražji. Veliko manj se kvari? torej so vw servis iitak prazni vsaki dan!Po čem sklepaš da se manj kvari? Manj porabi? Dvomim. Udoben pa ni bolj. sori ampak ti si za mene en čisti i**** ki govori na pamet.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy So okt 11, 2008 9:41 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
kofy je napisal/-a:. Bolj brži ceno 8) kot reno, veliko veliko manj se kvari 8) , veliko manj porabi 8) , design je modernejši 8) , bolj je udoben 8) ..

ti si i****. Veš zakaj je golf dražji od renoja rabljen? ker je že v štartu dražji. Veliko manj se kvari? torej so vw servis iitak prazni vsaki dan!Po čem sklepaš da se manj kvari? Manj porabi? Dvomim. Udoben pa ni bolj. sori ampak ti si za mene en čisti i**** ki govori na pamet.

Večina ve, kaj pomenijo tisti" 8) " v mojih postih! Kaj res samo ti nisi dojel bistva mojega odgovora?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So okt 11, 2008 10:44 pm

in kaj pomeni 8) ?

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Ne okt 12, 2008 9:09 am

kolesar je napisal/-a:in kaj pomeni 8) ?

Pomeni sarkazem. :D
Možak se odloča med dvema modeloma, oba sta mu zgleda všeč. Pa se takoj najde eden, ter enega izmed izbranih brez argumentom popljuva!
In kako naj pri vsem tem ostanem resen.
Veliko sreče pri nakupu!

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Ne okt 12, 2008 9:26 am

Motor in udobje je bolj na vrhu pri Alfi. Megane je pa lepši.
Jaz bi vzel Alfo ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne okt 12, 2008 10:28 am

hladni je napisal/-a:Ps: Golf je pa tak za 3 razrede višji od obeh....das Auto! :lol: :lol:

hvala bogu da ste tukaj takšni,ki mi dan polepšate z obilico smeha :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer Ne okt 12, 2008 10:34 am

Ta je pa dobra,da je golf tri razrede boljši :rofl :rofl :rofl

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Ne okt 12, 2008 11:44 am

Štiri, če kupiš novo 6-ko s krom paketom ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov