Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

brukki
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

popraskan avto

Napisal/-a brukki Po nov 10, 2008 9:13 pm

Zdravo!
Imam en velik problem in sicer se mi je en (da ne rečem kaj, ker nimam besed )spravil na moj avto in nanj narisal (opraskal) okrog dvajset črt od sprednje luči do zadnje po celi strani avta in še na sprednji havbi, barvati bo potrebno cca 3,5 kvadrata avta.
Sedaj me pa zanima, glede na to da imam osnovno zavarovanje in AO+ in Splošni kasko na zavarovalnici Triglav z 1% odbitno franšizo ali jaz pri popravilu avtomobila to odbitno franšizo plačam ali ne, ker gre za neznano osebo, ki mi je to poškodovala, se pravi da jaz nisem kriv? Ta kasko pa vsebuje vandalizem tretjih oseb.

Hvala za odgovore
LP

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po nov 10, 2008 9:39 pm

Ja franšizo plačaš ti.
Ampak tega ne pride ne vem kak dosti!

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Po nov 10, 2008 10:17 pm

a lahk kdo pove kj vec o tej odbitni franšizi

chevy
Poznavalec foruma

Re: popraskan avto

Napisal/-a chevy Po nov 10, 2008 10:21 pm

brukki je napisal/-a:Zdravo!
Imam en velik problem in sicer se mi je en (da ne rečem kaj, ker nimam besed )spravil na moj avto in nanj narisal (opraskal) okrog dvajset črt od sprednje luči do zadnje po celi strani avta in še na sprednji havbi, barvati bo potrebno cca 3,5 kvadrata avta.
Sedaj me pa zanima, glede na to da imam osnovno zavarovanje in AO+ in Splošni kasko na zavarovalnici Triglav z 1% odbitno franšizo ali jaz pri popravilu avtomobila to odbitno franšizo plačam ali ne, ker gre za neznano osebo, ki mi je to poškodovala, se pravi da jaz nisem kriv? Ta kasko pa vsebuje vandalizem tretjih oseb.

Hvala za odgovore
LP

Jaz bi mu vse kosti polomil :evil: Srečno v reševanju problema.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po nov 10, 2008 10:25 pm

jamie je napisal/-a:a lahk kdo pove kj vec o tej odbitni franšizi

Zanimivo in detailno razlago imas tu le pretvori si iz SIT -> €
http://www.zavarovanje.net/avtomobilska ... RANSIZA111
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Mare2
Nov uporabnik

Napisal/-a Mare2 To nov 11, 2008 11:05 pm

Na kratko.

Pri zlonamernih dejanjih ni odbitne franšize. Torej škodo ti povrnejo v celoti.

Je pa pri Triglavu en drug problem. Izgubiš 3 premijske razrede, namesto da bi napredoval za enega. Torej razlika 4 premijske razrede. Ta razlika te finančno bremeni več let. Enako je pri GENERALI, Grawe, in pogojno tudi AS.
popust

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr nov 12, 2008 10:32 am

Mare2 je napisal/-a:Na kratko.

Pri zlonamernih dejanjih ni odbitne franšize. Torej škodo ti povrnejo v celoti.

Je pa pri Triglavu en drug problem. Izgubiš 3 premijske razrede, namesto da bi napredoval za enega. Torej razlika 4 premijske razrede. Ta razlika te finančno bremeni več let. Enako je pri GENERALI, Grawe, in pogojno tudi AS.

Ni čisto res. Jaz imam iskušnje s Triglavom in vem da ti (če imaš polni kasko) pri uveljavljanju vandalizma zaračunajo tudi odbitno franšizo in ti vzamejo 3 premijske razrede (pri kasku seveda, ne pri obveznem zavarovanju). Tako je bilo pred enim letom, če je zdaj drugače se iskreno opravičujem. Rešitev je edino v kateri od delnih kasko kombinacij, kjer ni odbitne franšize, niti ni kaznovanja s premijskimi razredi. To v tem primeru odpade, ker je napisal da ima splošni kasko.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov