V prvem ali drugem mesecu drugo leto bom po vsej verjetnosti kupil nov avtomobil.
Najprej splošno: Budget je nekje 9000€, vzel bi ga na obroke (za poroka mi gre oče, obroki bi se shodli s štipendijo ter študentskim delom). Vzel bi pa NOV avto, ker sem imel slabe izkušnje z nakupom rabljenega. Če lahko dobim nov majhen avto za takšen denar, zakaj bi kupoval nekaj rabljenega z ne vem kakšno opremo.
-Ne potrebujem velikega avtomobila, saj se po večini vozim sam, se pa zgodi da se nas pelje kdaj več. Nekako bi rajši imel 5 vratni avto kot takšnega s tremi vrati.
-Ne potrebujem 100kw ter več, če sem lepo se 3 let vozil s polotom 37kw, mislim da ne bo problema sedaj s kakšnim 1.2 mlinčkom se vozit naprej.
-Od opreme potrebujem: v bistvu nič kaj dodatnega kar novi avti sedaj ponujajo že v serisjki opremi
-Poraba: ni zdj nujno da pijejo po 4L, saj je to nerealno za pričakovat, tam nekje 7 litrov povprečja pa se še da preživet (bodmo realni, na polotu 50KM mi ga tut ni uspel spravit pod 7 če nisem hotel imeti kolone za sabo)
Sedaj pa kandidati:
Najboljši kandidat se mi zdi Ford Fiesta, ki se jo sedaj v akciji da dobiti za 8990€, s tem da ima vse kar potrebujem. 1.4 motor s 80KM. Zanimiva je tudi ponudba 5 letne garancije za 250€ doplačila, vsekakor za doplačat! Primer:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2253840
Tale je še posebej lepe barve

Drugi kandidat je Chevrolet Aveo. 1.2 motor s 85KM. Cena 9160€. Primer:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2286572
Od ostalih pa na hitro, kaj je še v tem rangu: Hyundai Getz, Kia Rio (mamljiva ponudba), Renault Clio Storia (nekak zadnja izbira, ker sem že vozil Cliota, pa mi ni všeč v vožnji niti malo).
Kandidati, ki pa mi jih ni treba predstaviti pa so: Nisan Micra (da se jo dobiti za ta denar, vendar se mi avto sploh ne dopade), Citroen C1 ter druga tretjina trojčka Peugeot (niti pod razno) Aygo je tak dražji. Tudi Citroen C3 je sedaj v akciji, pa vseeno, ne hvala sem ga že tudi vozil na malo daljšo razdaljo, katastrofa kar se tiče vodljivosti (volan, nagibanje).
Torej kaj me zanima? Ali ima kdo mogoče izkušnje z zgoraj omenjenimi kandidati? Najraje bi kupil Forda, kaj se vam zdi? Je ta motor zanesljiv? Kaj pa Aveotov motor. 1.2 pa ima 5KM več kot pri fiesti 1.4?
Če ima še kdo kakšen predlog naj ga pove, bom vesel, lahko kritizrate vse je dovoljeno