Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

mešanje barv

Napisal/-a ludbe Po mar 02, 2009 6:36 pm

kje v lj. ali pa njeni okolici dobr mešajo barve, da ti namešajo čimboljši približek kot je originalna barva. Namreč rad bi dal zmešat črno metalic barvo da bi dal še enkrat poštrihat odbijač, ker ko mi ga je ličar štrihov je reku da bolj natančno ne more zmešat barve. Pa na soncu potegne na rjavo ne na črno, ugl. je čist drug odtenek.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po mar 02, 2009 6:39 pm

idi na pooblaščen servis VW pa kupi barvo! mislim da bodo tam še najbljše trofli original barvo.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po mar 02, 2009 7:07 pm

mavrica črnuče? men so do zdej še vedno namešal tapravo barvo.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po mar 02, 2009 8:25 pm

Blik d.o.o., zelo dobro mešajo barve, tudi po željenih količinah, men so do zdaj do pike natančno zadeli barvo, dvakrat temno zeleno metalik, enkrat pa bordo rdečo, sedež ma firma v Stegnah in pa v Fužinah na Zaloški cesti......
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Re: mešanje barv

Napisal/-a kaWsk Po mar 02, 2009 9:55 pm

ludbe je napisal/-a: Pa na soncu potegne na rjavo ne na črno, ugl. je čist drug odtenek.

pri meni je bilo isto, sem jo dal 3x zmešat po vzorcu in je bila na soncu bolj rjava kot črna (pa mi jo je mešal Blik ter še en znan ljubljanski ličar). Nazadnje ko sem barval spoiler, pa sem dal zmešat po original kodi brez vzorca in glej ga zlomka- barva je enaka kot original. Bomo vidl, če bo naslednjič tudi tako... mogoče je mel ličar le srečo in je utrofu odtenk.

imam pa kr zakomplicirano metalik črno z zlatimi in zelenimi kristalčki.
EJ6

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po mar 02, 2009 11:10 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:idi na pooblaščen servis VW pa kupi barvo! mislim da bodo tam še najbljše trofli original barvo.

hahah ti pa pre Esmeralda nardi pravi odtenk

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash To mar 03, 2009 1:56 am

Pollo je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:idi na pooblaščen servis VW pa kupi barvo! mislim da bodo tam še najbljše trofli original barvo.

:) :) :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a T-Man To mar 03, 2009 7:55 am

xsara je napisal/-a:Blik d.o.o., zelo dobro mešajo barve, tudi po željenih količinah, men so do zdaj do pike natančno zadeli barvo, dvakrat temno zeleno metalik, enkrat pa bordo rdečo, sedež ma firma v Stegnah in pa v Fužinah na Zaloški cesti......

tudi jaz ti priporočam Blik d.o.o.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To mar 03, 2009 8:31 am

Ja v Blik d.o.o., prineseš en lakiran del avta-recimo pokrovček tanka, al pa zunanje vzvratno ogledalo, ali pa original kodo barve avtomobila, mislim, da jim nebi smela biti težava namešat oziroma ujet pravo barvo in mimogrede jim še omeni, da ti je že barval ličar in ni ujel barve oz. je barva rjava na soncu, tako bodo še lažje preizkusili barvo, ki je bodo mešali in bodo pri tem vedeli, da ne sme odtenek črne barve biti rjav na soncu.........

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab To mar 03, 2009 9:27 am

Blik je zakon. Dva tedna nazaj so meni zmešali barvo in zadeli v nulo.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To mar 03, 2009 10:05 am

Če res hočeš da bo prava barva, potem moraš prinesti kodo barve, ter nek del, ki je že pobarvan, najlažje pokorovček tanka.
Saj se barva najprej poišče po kodi, in ponavadi je pod to kodo več odtenkov, zato se rabi pokrovček da se preveri kateri odtenek je.
Seveda se da ugotoviti barvo tudi če nimaš kode, vendar potem sploh ne veš kje točno iskati, zato je več možnosti da ne bo povsem pasala.
Seveda se pa da barvo narediti samo po kodi, vendar če je več odtenkov se en izbere in je možnost da pride do manjšega odstopanja. Če imaš srečo in je pod kodo samo en odtenek, potem bo pa sigurno prava :D
Naj pa omenim še to, da lahko pride do odstopanja barve tudi zaradi proizvajalca oz. firme ki dela te barve, saj je teh dobaviteljev več in se zgodi, da kakšen nima najbolje pokrite določene znamke.

Lp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To mar 03, 2009 10:26 am

res je, da imaš več odtenkov ene barve, in zato je najbolje imeti res s sabo katerega od delov avtomobila, pa tudi zaradi tega, ker je barva v nekaj letih malenkostno zgubila na tonu, tako se mešalnica, ki meša barve lažje odloči kater odtenek je boljši in v časovno realnem odtenku trenutnega stanja oziroma tona barve.........

leon30
Novinec

Kraj: Nova Cerkev

Re: mešanje barv

Napisal/-a leon30 To mar 03, 2009 10:47 am

ludbe je napisal/-a:kje v lj. ali pa njeni okolici dobr mešajo barve, da ti namešajo čimboljši približek kot je originalna barva. Namreč rad bi dal zmešat črno metalic barvo da bi dal še enkrat poštrihat odbijač, ker ko mi ga je ličar štrihov je reku da bolj natančno ne more zmešat barve. Pa na soncu potegne na rjavo ne na črno, ugl. je čist drug odtenek.

Najbolje, da se zapelješ do enega pooblaščenega trgovca z vozili tvoje znamke, in rečeš za tako oznako barve kot ti piše na tisti nalepki v avtu. VW jo ima v prtljažniku, če se ne motim, pa ti bodo oni dali originalno barvo za tvoj avto.
lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To mar 03, 2009 12:25 pm

Pollo je napisal/-a:

sori ampak meni so trofli v nulo barvo! zato pa sem tudi priporočal....
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
emmo
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a emmo Sr mar 04, 2009 9:57 pm

sorry a je tisti BLIK?-kar jaz mislim MAX MAYER?je v stegnah v ljubljani in v fužinah mal naprej od jurmana zadaj!v stegnah na koncu blizu A neta.tam zihr dobro barvo namešajo ampak zihr je če maš na avtu original barvo ti na servisu kodo povejo.pol ne morš KIKSNT.
owner: bmw e 30
vw karmann ghia 1965
karmann ghia 1961
vw bus t3 blue star-hannover edition
porsche 914
porsche 911s (serija 0)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr mar 04, 2009 10:05 pm

Ni se treba vozit na noben servis, da ti povejo barvo, vsak avto ima barvo zapisano na karoseriji in v servisni knjigi. Najboljše se je z avtom zapeljat do mešalnice.
In sama koda še ne pomeni pravilnega odtenka :!:
Drugače je pa "blink-182" napisal popolnoma praviln postopek.

LP

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr mar 04, 2009 10:11 pm

Priporočam MAX MEYER na zaloški. Tam imajo resničn profesionalen odnos. Pustiš tam recimo pokrov goriva in ti naredijo barvo v piko.

Tiste bla bla kode ne štejejo, ker barva bledi z mnogomi dejavniki. Še posebej če je avto starejši.

Uporabniški avatar
T-Man
Novinec

Napisal/-a T-Man Sr mar 04, 2009 10:23 pm

emmo je napisal/-a:sorry a je tisti BLIK?-kar jaz mislim MAX MAYER?je v stegnah v ljubljani in v fužinah mal naprej od jurmana zadaj!v stegnah na koncu blizu A neta.tam zihr dobro barvo namešajo ampak zihr je če maš na avtu original barvo ti na servisu kodo povejo.pol ne morš KIKSNT.

mihaing je napisal/-a:Priporočam MAX MEYER na zaloški. Tam imajo resničn profesionalen odnos. Pustiš tam recimo pokrov goriva in ti naredijo barvo v piko.
Tiste bla bla kode ne štejejo, ker barva bledi z mnogomi dejavniki. Še posebej če je avto starejši.

Max meyer in Blik d.o.o. je eno in isto ja ;)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr mar 04, 2009 10:26 pm

točno, samo se nisem spomnil podjetja.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr mar 04, 2009 10:47 pm

Eden na Drenovem griču meša.