nebivedu je napisal/-a:Se ti pozna, da ti starši vse h riti znosijo, ker drugače nebi bedarij pisal.
Koga briga koliko je navideznih dolarjev v obtoku. Mene ne, ker od tega nimam nič, večine na tem forumu tudi ne, ker je to na nivoju države in mi mali uporabniki tega ne vidimo, razen ko se cel sistem sesuje, ampak takrat je itak prepozno.
Tako da raje malo manj glej bedaste oddaje, pa raje preklopi na animal planet - se boš več naučil.
nebivedu je napisal/-a:Se ti pozna, da ti starši vse h riti znosijo, ker drugače nebi bedarij pisal.
Koga briga koliko je navideznih dolarjev v obtoku. Mene ne, ker od tega nimam nič, večine na tem forumu tudi ne, ker je to na nivoju države in mi mali uporabniki tega ne vidimo, razen ko se cel sistem sesuje.......
Koga briga koliko je navideznih dolarjev v obtoku. Mene ne, ker od tega nimam nič, večine na tem forumu tudi ne, ker je to na nivoju države in mi mali uporabniki tega ne vidimo, razen ko se cel sistem sesuje, ampak takrat je itak prepozno.
Tako da raje malo manj glej bedaste oddaje, pa raje preklopi na animal planet - se boš več naučil.
Guli je napisal/-a:dejansko je tako, da če bi vse stranke pri eni banki hotle dvign na isti trenutek vse svoj denar, ga nebi mogle dobit, ker banka sploh nima tok keša. 3/4 je tak vse v številkah, 1/4 pa je pravega denarja, ki je v obtoku in se obrača.
abcabc je napisal/-a:Guli je napisal/-a:dejansko je tako, da če bi vse stranke pri eni banki hotle dvign na isti trenutek vse svoj denar, ga nebi mogle dobit, ker banka sploh nima tok keša. 3/4 je tak vse v številkah, 1/4 pa je pravega denarja, ki je v obtoku in se obrača.
A res nisem vedel.
Torej, če bi vsi Slovenci hoteli ta teden denar, vse prihranke ga nebi dobile, ker banka sploh nima toliko.
/miha je napisal/-a:Točno tko, no pa sej to ni taka neznanka. Bolj zanimiva je fora z obrestmi in temi zadevami.
/miha je napisal/-a:Nov bančni sistem bo nadzorovala država in ne nekaj posameznikov. Država bo prav tako sebi izdajala fiktiven denar, vendar brez obresti, zato bo mnogo več denarja ostalo za državljane, ki bi drugače šel v roke bank (obresti).
/miha je napisal/-a:Nov bančni sistem bo nadzorovala država in ne nekaj posameznikov. Država bo prav tako sebi izdajala fiktiven denar, vendar brez obresti, zato bo mnogo več denarja ostalo za državljane, ki bi drugače šel v roke bank (obresti).
/miha je napisal/-a:Banke ustvarjajo denar iz nič za GLAVNICE.
Nazaj pa hočejo denar z OBRESTMI.
/miha je napisal/-a:Toliko se meni svita o teh stvareh na podlagi več člankov, časopisov, dokumentarca in lastnega razmišljanja. Verjetno zastopim samo 5% vsega, pa še to je preveč za mirno življenje.
/miha je napisal/-a:Banka USTVARJA DENAR IZ NIČ. Če ima v trezorju 10€ ona lahko posodi 100€, no kako je to mogoče?? To je mogoče na osnovi obljube, da bo kreditojemalec plačal nazaj banki. Na osnovi OBLJUBE banka USTVARI denar.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov