kandy je napisal/-a:Pozdravljeni. Prosil bi za pomoč. Namreč doma nameravamo menjat tri leta starega chevrole avea 4 vratni polna oprema(1.4), za neki drugi avto od 8000-12000, lahko malo rabljenega ali pa novega. Kupit hočemo nekaj močnejšega..močnejši motor.
Zdaj avto bi radi prodali, da bi pač pokrilo ostanek lizinga, 6300 e. Se da avto prodat privat, tako da pač nekdo samo prevzame lizing? imajo lizing hiše spet tu kaj zraven?
Drugo vprašanje pa je, če slučajno kdo ve kje v okolici mb, ms se dobijo rabljena vozila na lizing brez pologa? kredit odpade..
hvala
adis je napisal/-a:koliko od vas, ki podpisujete nek dokument oz. pogodbo le-to tudi prebere?
vidim, da zelo malo ljudi...žal
* lastninsko pravico do predmeta ima leasingodajalec. leasingjemalec mora to pravico spoštovati in to mora doseči tudi pri tretjih osebah.
* predmet, ki je pod leasing pogodbo se lahko proda tretji osebi, katera bo pripravljena prevzeti morebitne nastale "stroške" oz. je pripravljena prevzeti obroke odplačila leasing pogodbe.
2 opciji, ki jih imaš pri leasing pogodbi, če se odločiš za prodajo:
- ali odstopiš od pogodbe leasinga z možnostjo prenosa leasinga na novega leasingojemalca ali pa se odločiš o predčasnem odkupu predmeta leasinga
Matjaz46 je napisal/-a:Ti lahko lepo avto prodajas in ce pride kupec gresta skupaj na tvojo lising hišo on odplača ta leasing in je stvar resena!
Patrik_A3 je napisal/-a:Matjaz46 je napisal/-a:Ti lahko lepo avto prodajas in ce pride kupec gresta skupaj na tvojo lising hišo on odplača ta leasing in je stvar resena!
x2
ali pa narediš tak kot sem jaz: dal sem star avto v avtohišo,oni so mi odplačali lizing,kar je viška ostalo vzeli kot polog in sem odpeljal drug avto ven.
Patrik_A3 je napisal/-a:Matjaz46 je napisal/-a:Ti lahko lepo avto prodajas in ce pride kupec gresta skupaj na tvojo lising hišo on odplača ta leasing in je stvar resena!
x2
ali pa narediš tak kot sem jaz: dal sem star avto v avtohišo,oni so mi odplačali lizing,kar je viška ostalo vzeli kot polog in sem odpeljal drug avto ven.
adis je napisal/-a:@hamzo:
6.000 je odplačanega. ostane ti še 6.000 za odplačat in ta del kolikor jaz razumem kaj si napisal se prenese na nov avto.
tebi se vedno gleda tisto, kar je tebi še ostalo za odplačat in se prenaša na nov avto, seveda z dodatnimi stroški, ki so povezani z ali prekinitvijo pogodbe ali pa z podpisom nove.
HaMzO je napisal/-a:eni praujo da se leazing da poplačat z kaskom![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov