Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kandy
Novinec

menjava avta-lizing

Napisal/-a kandy To maj 12, 2009 6:57 pm

Pozdravljeni. Prosil bi za pomoč. Namreč doma nameravamo menjat tri leta starega chevrole avea 4 vratni polna oprema(1.4), za neki drugi avto od 8000-12000, lahko malo rabljenega ali pa novega. Kupit hočemo nekaj močnejšega..močnejši motor.
Zdaj avto bi radi prodali, da bi pač pokrilo ostanek lizinga, 6300 e. Se da avto prodat privat, tako da pač nekdo samo prevzame lizing? imajo lizing hiše spet tu kaj zraven?

Drugo vprašanje pa je, če slučajno kdo ve kje v okolici mb, ms se dobijo rabljena vozila na lizing brez pologa? kredit odpade..

hvala

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Re: menjava avta-lizing

Napisal/-a Fiat007 To maj 12, 2009 7:01 pm

kandy je napisal/-a:Pozdravljeni. Prosil bi za pomoč. Namreč doma nameravamo menjat tri leta starega chevrole avea 4 vratni polna oprema(1.4), za neki drugi avto od 8000-12000, lahko malo rabljenega ali pa novega. Kupit hočemo nekaj močnejšega..močnejši motor.
Zdaj avto bi radi prodali, da bi pač pokrilo ostanek lizinga, 6300 e. Se da avto prodat privat, tako da pač nekdo samo prevzame lizing? imajo lizing hiše spet tu kaj zraven?

Drugo vprašanje pa je, če slučajno kdo ve kje v okolici mb, ms se dobijo rabljena vozila na lizing brez pologa? kredit odpade..

hvala

Če je preostanek vrednosti leasinga, ki ostane za poplačilo, potem pozabi, da boš z vrednostjo rabljenega vozila lahko pogkril obstoječi leasing.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To maj 12, 2009 7:07 pm

če boš ti poplačal lizing v celoti, se pravi teh 6300 evro, potem je avto tvoj in ga lahko prodaš oz. daš v račun za drug avto, problem je le da ti bodo zaračunali razdor pogodbe , v kakšnem znesku, je odvisno od lizing hiše, v mojem primeru, gre za avto približno iste vrednosti ( od punce) , so razdor zaračunali 96 eur, prevzem lizinga iz strani druge osebe pa ne vem kako to deluje, če je sploh možno....avta brez poplačila lizinga ne moreš prodati ker ni tvoj! če pa se da naj me kdo popravi

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To maj 12, 2009 7:09 pm

In zakaj zdaj nebi bilo možno tega avta prodat nekomu da prevzame lizing 6300? se neda narediti samo prevzem da nekdo naprej plačuje?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To maj 12, 2009 8:09 pm

kandy je napisal/-a:In zakaj zdaj nebi bilo možno tega avta prodat nekomu da prevzame lizing 6300? se neda narediti samo prevzem da nekdo naprej plačuje?

saj ti ni treba da ti nekdo plačuje, ti nekomu prodaš avto - on ti da znesek, in ti s tem zneskom pokriješ kar cel lizing
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To maj 12, 2009 8:39 pm

Prvo moraš pokrit lizing, šele nato lahko prodaš avto in dobiš (če) dobiš denar nazaj.

Kak boš prodal avto če nisi ti lastnik? Torej prvo odplačaš lizing da postaneš uradni lastnik nato šele lahko delaš z njim kaj hočeš.

Če pa bi drug rad plačeval tvoj lizing pa gresta do avtohiše pa se dogovorita za prevzem lizinga in dobi avto ter lizing naprej.

se motim?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To maj 12, 2009 8:48 pm

koliko od vas, ki podpisujete nek dokument oz. pogodbo le-to tudi prebere?

vidim, da zelo malo ljudi...žal

* lastninsko pravico do predmeta ima leasingodajalec. leasingjemalec mora to pravico spoštovati in to mora doseči tudi pri tretjih osebah.

* predmet, ki je pod leasing pogodbo se lahko proda tretji osebi, katera bo pripravljena prevzeti morebitne nastale "stroške" oz. je pripravljena prevzeti obroke odplačila leasing pogodbe.

2 opciji, ki jih imaš pri leasing pogodbi, če se odločiš za prodajo:
- ali odstopiš od pogodbe leasinga z možnostjo prenosa leasinga na novega leasingojemalca ali pa se odločiš o predčasnem odkupu predmeta leasinga

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan To maj 12, 2009 8:58 pm

adis je napisal/-a:koliko od vas, ki podpisujete nek dokument oz. pogodbo le-to tudi prebere?

vidim, da zelo malo ljudi...žal

* lastninsko pravico do predmeta ima leasingodajalec. leasingjemalec mora to pravico spoštovati in to mora doseči tudi pri tretjih osebah.

* predmet, ki je pod leasing pogodbo se lahko proda tretji osebi, katera bo pripravljena prevzeti morebitne nastale "stroške" oz. je pripravljena prevzeti obroke odplačila leasing pogodbe.

2 opciji, ki jih imaš pri leasing pogodbi, če se odločiš za prodajo:
- ali odstopiš od pogodbe leasinga z možnostjo prenosa leasinga na novega leasingojemalca ali pa se odločiš o predčasnem odkupu predmeta leasinga

x2

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Sr maj 13, 2009 5:39 pm

Pa dobro, saj itaq se ne gre za moj avto, sprašujem za drugo osebo. No bolj me zanima kje bi potem dobil rabljen avto brez pologa na lizing?
če da tega naprimer not, pa četudi kaka malenkost za doplačat bo.

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Sr maj 13, 2009 7:44 pm

Živjo!
Sploh ne rabiš komplicirat oz. ta tvoj znanec. Avtomobila ne moreš prodat, ker nisi lastnik po pogodbi, temveč si njegov uporabnik do izteka poplačila leasinga. Kot so ti rekli predhodniki, ti bo leasing hiša nabila samo dodatne stroške. Glede na to, da so danes avtomobili več ali manj na kredit, položnice, avto prodajaj. Ko boš našel kupca mu predlagaj ,da lahko avto odplačuje po preostalih obrokih ali pa naj ti da tvoj zahtevan znesek za poplačilo. V primeru ,da bi se odločil plačevat te položnice leasinga uredita to z obligacijsko pogodbo pri notarju in stvar je rešena, če ne bo plačeval je ob avto.

Uspešno prodajo!

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Sr maj 13, 2009 7:51 pm

Ti lahko lepo avto prodajas in ce pride kupec gresta skupaj na tvojo lising hišo on odplača ta leasing in je stvar resena!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr maj 13, 2009 7:57 pm

Matjaz46 je napisal/-a:Ti lahko lepo avto prodajas in ce pride kupec gresta skupaj na tvojo lising hišo on odplača ta leasing in je stvar resena!

x2

ali pa narediš tak kot sem jaz: dal sem star avto v avtohišo,oni so mi odplačali lizing,kar je viška ostalo vzeli kot polog in sem odpeljal drug avto ven.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 13, 2009 8:00 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Matjaz46 je napisal/-a:Ti lahko lepo avto prodajas in ce pride kupec gresta skupaj na tvojo lising hišo on odplača ta leasing in je stvar resena!

x2

ali pa narediš tak kot sem jaz: dal sem star avto v avtohišo,oni so mi odplačali lizing,kar je viška ostalo vzeli kot polog in sem odpeljal drug avto ven.

ja samo to je dražja opcija.. če ti oni poplačajo dol je mislim, da 5% davka, tak da bolše si ki sposodit denar za odplačilo leasinga, če je le možnost.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To maj 19, 2009 12:19 am

Patrik_A3 je napisal/-a:

x2

jz ko sm kupoval avto in sm se zanimal za S3 okol 34.000e in sm ga hotu uzet na leaznig, pa mi je un možagar na porše verovškovi neki mutil tko da ga nism čist razumel, glede tega lizinga.

povedal mi je neki na tak način:
ena verjanta je tko da če maš ti avto na lizing in je vreden recimo 12.000 odplačanega imaš 6.000. pri eni avtohiši vzameš en avto vreden 20.000, svoj stari avto daš v račun za novega seprav teh 6.000e daš kot polog in ostalo razliko 14.000 poplačaš ali pa vzameš v leazing,kredit,....

sam mene zanima kva se pol zgodi od prvega avta ki leazing še ni bil poplačan, a se prenese na nov (drug avto) ali se pač izniči z kakimi dodatniki stroški kot npr. prekinitev pogodbe??

al kva je pol fora kle...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To maj 19, 2009 5:55 am

@hamzo:

6.000 je odplačanega. ostane ti še 6.000 za odplačat in ta del kolikor jaz razumem kaj si napisal se prenese na nov avto.

tebi se vedno gleda tisto, kar je tebi še ostalo za odplačat in se prenaša na nov avto, seveda z dodatnimi stroški, ki so povezani z ali prekinitvijo pogodbe ali pa z podpisom nove.

BOKI81
Novinec

Napisal/-a BOKI81 To maj 19, 2009 6:13 am

[quote="Matjaz46"]Ti lahko lepo avto prodajas in ce pride kupec gresta skupaj na tvojo lising hišo on odplača ta leasing in je stvar resena![/quo
Točno tako, najbl simpl. Če ma kupec denar seveda, če pa bo on prevzel leasing oziroma vzel novi leasing je pa postopek malo bolj zakompliciran.
Lp

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To maj 19, 2009 10:56 am

adis je napisal/-a:@hamzo:

6.000 je odplačanega. ostane ti še 6.000 za odplačat in ta del kolikor jaz razumem kaj si napisal se prenese na nov avto.

tebi se vedno gleda tisto, kar je tebi še ostalo za odplačat in se prenaša na nov avto, seveda z dodatnimi stroški, ki so povezani z ali prekinitvijo pogodbe ali pa z podpisom nove.

uh mater, ta leazing po en stran ni tok supr zadeva, če nimaš dnarja je druga sam...
eni praujo da se leazing da poplačat z kaskom :D :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To maj 19, 2009 12:10 pm

@hamzo: ali se splača ali ne je to stvar posameznika oz. njegovih finančnih zmožnostih.

je pa zanimivo, da ima summit eden izmed najnižjih obrestnih mer ( eom 7.7% ) medtem ko drugi krepko presegajo 9% oz. maksimalna obr. mera eom je 10.45%.

HaMzO je napisal/-a:eni praujo da se leazing da poplačat z kaskom :D :D

vse se danes, da urediti samo voljo in znanje je potrebno imeti ;)
kar se tiče kaska tega nebi nikomur priporočil, kajti s tem krši določbe zapisane v pogodbi in bog ne daj, da se kaj zgodi, da imaš medtem časom nesrečo...leasing hiša te bo odrla do kože.

in ti "eni", ki to pravijo verjetno samo "govorijo" a ne?

g
Nov uporabnik

Napisal/-a g Če dec 03, 2009 12:04 pm

da uporabim mal temo

namrec imam znamen kupit avto na lizing in sicer cena avta je 4600e zdej bi pa to uzel na lizing da nebi bil glih brez dnarja ob enem bi pa dobil 50% popusta na zavarovanje v casu lizinga

mi lahko kdo pove pri keri avtohisi oziroma banki se izplaca uzet lizink kaksni so kaj stroski odobritve itd..

pac zanima me kok bi avto dejansko preplacal v 2-2,5letih

lp

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če dec 03, 2009 12:30 pm

en informativni izračun, da boš meu občutek

http://www.summit-leasing.si/informativni_izracun.aspx
podpis
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten