Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

NinikaS
Nov uporabnik

Dilema za nakup ...Multivan vs. Viano

Napisal/-a NinikaS Sr maj 20, 2009 12:30 pm

Živjo!
Kupujemo kombija za družino.
Zakaj kombija? 3 mali otroci, dva vozička, dve penosni posteljici itd...
Ni ga karavana, da bi vso to robo spravil vanj. Enoprostorci odpadejo... je treba otroke nahranit...premalo prostora. Skratka edina rešitev KOMBI!

Na testu smo imeli VW Multivan T5 2.5 tdi (128kW) tdi avt. in se je odrezal solidno. Vse je bilo super, razen nekoliko trše vzmetenje mu ne leži, tako da če bi se odločili zanj, bi vzeli normalno standardno podvozne in vzmetenje.
Potem je tu še MB Viano 2.2 4 matic. Tega še nismo testirali in ga bomo v kratkem.

Pa če vas vprašam, [b]katerega bi vi izbrali, če bi izbirali med tema dvema[/b].
Oprema je sledeča:
VW T5 2.5 tdi 96kW (130KM) Highline avtomatik
oz.
MB Viano 2.2 CDI 150KM 4matic avtomatik
4-matic zato, ker ne maramo pogona na zadnji kolesi.
Cena je tam tam... cca 55.000-60.000 brez popustov.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr maj 20, 2009 3:48 pm

60 000 € :o :roll:
Jaz osebno bi pogledal za Hyundai H-1. Novega dobiš za 26 000€.
Pa to nisem predlagal zaradi tega, da imam kaj proti VW ali MB ampak zaradi tega, ker za ceno enega H-1 z vso opremo in boljšim/močnejšim motorjem dobiš dva VW oz. dva MB.

Test: http://www.siol.net/Avtomoto/Testi/Avto ... _CRDi.aspx

Če bi izbiral med temi dvemi, ki si jih podal bi izbral MB zaradi pogona in agregata.

Lp.
Zadnjič spremenil chevy, dne Sr maj 20, 2009 4:53 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Sr maj 20, 2009 3:53 pm

uf ne dolgo nazaj sem se peljal za 4matic -om... huuud!!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr maj 20, 2009 3:59 pm

Pri tej ceni bi gledal že Mercedesa R in mislim, da je dovolj velik :shock: (če ne pa strešni kovček). Mislim da se da rešiti s strešnim kovčkom marsikateri problem pri velikoprostorcih tipa Ford Galaxy, Renault Espace,...

Multivan je sicer odličen kombi, posebej na daljših poteh (meni nikdar ni bil pretrd, pa sem bil z njim in istim motorjem, vendar ne avtomatikom, v enem dnevu 13 ur za volanom na poti iz tujine) - vendar ne za takšno ceno!!! Posebej še s starim Pumpe Duse TDI motorjem.Je pa res, da je "svinjsko" drag in s primerljivo opremo celo dražji od Touarega!!! Preveč denarja za zastarelo tehnologijo. Konec koncev je štirikolesni pogon res potreben?

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr maj 20, 2009 4:24 pm

Velikokrat tovorim 3 otroke + 2 (ali tudi 3 ali 4) odrasle v enoprostorcu - galaxy, pa
ni kakšnega hudega pomanjkanja prostora. Če gre za 2 odrasla + 3 otroke, pa sploh ne, ker imaš v kuferanu morje placa...
Nima sicer nič proti kombijem, resda so bolj prostorni, vendar cena je pa tud :shock:
Če denar ni ovira, potem pač kupi tisto kar ti najbolj odgovarja, če ti pa prišparanih 25 ali 30 jurčkov nekaj pomeni, pa vseeno predlagam da pogledaš še po kakšnem "velikoprostorcu" - novi galaxy, grand espace in podobno, v končni fazi pa obstajajo še kakšen renault traffic ali opel vivaro, ki so verjetno s podobno opremo precej cenejši od vw/mb...
Lep dan!

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr maj 20, 2009 4:30 pm

tolk odgovorov pa tud eden ni v pomoč :roll:

pa kaj ne vidte da sprašuje katerga bi izbral izmed teh dveh??

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr maj 20, 2009 4:52 pm

Če se boš odločil za VWja, ne boš naredil napake. MB sicer ne poznam, sem pa Multivana že ogromno krat vozil, pa v službi imamo Transporterje, s katerimi se ravna vsakakor razn normalno in služijo brez nikakršnih problemov. Je pa res, da je nesramno drag, če ga primerjaš s H-1 in mu dodaš vso opremo ki jo ima H-1 serijsko, cena x2+(križajenje) H-1 ni nič slabši od Transporterja. Ima pa zadnji pogon, kar je nekaterim v veselje :twisted: , drugim pa ne.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr maj 20, 2009 5:21 pm

pri nas doma imamo MB vianota sicer no 4x4 ampak vseeno moj glas je za MB. notranjost je lepse oblikovana, motor zaenkrat deluje bp (75k km) edino kar je bil en opoklic zaradi air begov, pa so popravili. sedaj jaz osebno nebi jemal 4x4 ker je poraba očutno višja beri 2-3l :!:
sicer pa ima avto dovolj elektronike (saj naš) da se da tudi pozimi z zimskimi ( ne letnimi brez profila) imas pa tudi moznost izklopa esp vendar ga ob prevelikem nagibu takoj uklopi nazaj. pa speljevanje v hrib z avtomatskimi zavormi je tudi nekaj posebnega.
poglej ce imas moznost testiraj in kateri ti bo bolj odgovarjal.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
SpiderMan
Nov uporabnik

Napisal/-a SpiderMan Sr maj 20, 2009 5:52 pm

Priznam, da je avto, ki stane 55000 - 60000 € zelo drag.
Ampak to ni avto, ki bi ga menjal vsaka 3-5 let. Nameravamo ga imeti 10 let ali več. In vsak prodajalec da tudi popuste itd. taklo da bi bila cena nekoliko nižja. In če gledam rabljene cca stare 1-2 leti je cena tam tam. Potem raje vzamem novega.
H1 odpade... Preveč plastenjaški, nam ni všeč.

Sharan variante odpadejo...premalo prostora zadaj. Smo testirali. In Espace-a tudi. Sedeži so zelo stisnjeni in ko imaš 3 avtosedeže, katere delajo zelooo široke (bočne ojačitve itd.) je preozko vse skupaj. Potem nismo naredili nič. Doma že imamo V70 in smo kot ribe stisnjeni.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr maj 20, 2009 10:21 pm

viano z zadnjim pogonom. Ker kombiji s sprednjim pogonom rabijo dost več placa za obračanje. Itak pa že ima vso elektroniko in ni bojazni za nevarnosti zadnjega pogona.
LP Rok

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr maj 20, 2009 10:47 pm

če je izdelava Vianota na ravni Vita, potem kar Multivan nabavi. Pri vitu mi je izdelava katastrofalna, da ne govorim o počutju v kabinu, ko vse bobni (gol pleh okoli glave).
Vianota nisem vozil, mi pa po obliki en najhujših kombijev (sploh v bordo barvi, pa s kromom). Si ga lasti en z naših koncev, pa se samo slinim, ko ga zagledam.
Kar se tiče transporterja. Doma ga imamo. Res da T4 in tovorni, vendar ga ne damo od hiše za noben dnar. Stroškov nobenih (tok, tok), samo redni servisi, nafta in tekočina za stekle. Drugega vzdrževanja ne poznam. R5 dizel ima svoj čar in zvok, ki ga pri MB s z R4 ne boš dobil.
Nekaj pa moram vprašat avtorja teme? Zakaj gledate Multivana? Morda bi bilo cenejše, če bi pogledal za Caravele ali pa Transportejem, pa dodaš nekaj več opreme.

Tako da moj glas gre T5 (Multivan, Caravelle, Transporter), zaradi dobrih izkušenj z njimi, čeprav bi se zelo težko odločil med Vianom in Multivanom.

P.S. Caddy Maxi Life si kaj pogledal. Osebno mi je hud "avtiček", da o prostoru ne govorimo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 20, 2009 11:19 pm

Če se boste vozili tudi po tujini, obvezno upoštevaj oz preveri, da ima filter trdih delcev. Marsikatero velemesto bo čez nekaj let (nekatera to že imajo) dizlom brez filtrov prepovedalo vožnjo v središča. Če ga res kupujete za 10 + let.

W3s7_S1D3 je napisal/-a:...
Nekaj pa moram vprašat avtorja teme? Zakaj gledate Multivana? Morda bi bilo cenejše, če bi pogledal za Caravele ali pa Transportejem, pa dodaš nekaj več opreme.

Tako da moj glas gre T5 (Multivan, Caravelle, Transporter), zaradi dobrih izkušenj z njimi, čeprav bi se zelo težko odločil med Vianom in Multivanom.

Enako

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če maj 21, 2009 7:24 am

Glede na izkušnje, ki jih imamo v naši firmi z Mercedes kombiji in Transporterjem, ki ga imamo v "žlahti", ti svetujem VW. Naša Sprinter in Vito sta sicer lepa, od začetka sta izgledala tudi kakovostno narejena, po 170.000+ km pa sta oba precej bolj zmahana in, na žalost, precej bolj zarostana kot 16 let star Transporter z 300.000+ km.
Tko da moj glas gre definitivno VW Multivanu.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če maj 21, 2009 8:28 am

moj glas gre tudi za multivana. v bistvu je avto več kot odličen. res da je cena ogromna, vendar to pa je to za ta denar. čeprav multivan deluje ko navaden kombi, ni to. jaz vidim, ko se kaki pelje po cesti, pa vsak poznavalec reče. lej ga kaj je dober.

tudi kvaliteta ne razočara.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če maj 21, 2009 8:35 am

Se pridružujem mnenju, da je fuknit ven 60.000 € samo zato ker maš 3 otroke in rabiš prostor, salamenska bedarija, razen če imaš res ogromno, mnogo preveč denarja. Ne vemo sicer koliko ima družina denarja, vendar če se kopa v njemu, potem ajde, sicer pa je vrednost razmislit, če nebi odvečnega denarja raje devali v sklad in otrokom potem, ko bodo odrasli, pomagali do stanovanja oz. da bodo imeli kje živet.

Enoprostorec velikosti WV Touran, ki ima posamične sedeže + ogromna truga na strehi je za eno družino dovolj. Za na največja potovanja pa lahko v skrajni sili še vedno pripneš prikolico, pa problem rešen (ki je nato uporabna še za kakšna spomladanska opravila) - le 170 KM motor je dobro izbrati. V kolikor to ni dovolj obstaja še precej drugih ogromnih avtomobilov npr. Grand Espace, Alhambra, Ford Galaxy, ipd.

Mimogrede zdej pa še en resen predlog v kolikor so ti premajhni. Kaj pa Renault Traffic - z vso naklikamo opremo srednjih nivojem opreme nisem prišel nad 27.000 €. Pa odstraniš recimo permanentno eno vrsto in dobiš super ogromen prtljažnik + dodaš na streho še kakšno zadevo.

Uporabniški avatar
SpiderMan
Nov uporabnik

Napisal/-a SpiderMan Če maj 21, 2009 9:30 am

Pozdravljeni.

Zakaj Multivan in ne Caravelle ali Transporter?
Zato ker je Multivan bolj prostorsko urejen, bolj limuzinski..Caravelle je bolj kombijevska od znotraj.
Touran? Odpade. Premalo prostora. Ne vem, če ste me razumeli vsi. Ne iščemo enoprostorca ampak kombija. To je to. Enoprostorci odpadejo.

Pa še ena obrazložitev glede cene... res je 60t € veliko, ampak vsi trgovci dajo na nov avto popust, pa če odštejem še DMV (3 otroci) me pride isto, kot bi gledali 1-2 leti starega cca 40-50t. In to nov s špic opremo. Če si ga ne bi mogli privoščit, tudi spraševali ne bi po mnenju in otroci že imajo svoje varčevalne račune. Pa brez zamere.

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc Če maj 21, 2009 9:48 am

Pozdravljeni,

če ste oproščeni plačila DMV-ja bi se mogoče splačalo še pozanimati za uvoz novega iz tujine, imajo malenkost nižje cene kot v Sloveniji. Seveda pa se cene izenačijo, če se v Sloveniji dogovorite za popust, vendar ta možnost obstaja tudi v tujini.

lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če maj 21, 2009 9:54 am

ko boš šel na testo z vianom, pejt še na testno z R klaso- pa boš dobu res udobje in presenečen boš kolk ma tale ''karavan'' placa- za ta denar se moreš voziti kot general
lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če maj 21, 2009 10:00 am

ford galaxy vem da ima v prtljažniku še ogromno prostora, ko odstraiđ zadnja zica..
v 2 vrsti ostanejo 3 samostojni sedeži..
Slika

če si še niste ogledali tega avta priporočam zaradi prostornosti..

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če maj 21, 2009 11:19 am

Malo Off-Topic, ampak eni ste res pacienti...tip vam lepo pove (in to celo večkrat :roll: ), da išče potniški kombi in da ga ne zanimajo enoprostorci, vi mu pa skoraj v vsakem odgovoru porivate take in drugačne enoprostorce in ga prepričujete v svoj prav...

Kar se pa prvotnega vprašanja tiče je pa moj edini odgovor testna vožnja...prav tako se pa da pri obeh znamkah dobiti kar lepe popuste na novo vozilo! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov