Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MiksoM
Nov uporabnik

za študentski žep >> CLIO <<

Napisal/-a MiksoM To jun 16, 2009 4:34 pm

KAJ PA TA?

Letnik: 1998
Starost vozila: rabljeno
1.registracija: 5 / 1998
Tehnični pregled: 11/2009
Prevoženi km: 155000
Motor: 1149 ccm (bencinski motor)
Moč motorja: 43 kW / 59 KM
Menjalnik: ročni menjalnik(5 pr.)
Oblika: kombilimuzina (5 vr.)
Barva vozila: bela
Notranjost: /
Ohranjenost: odlično ohranjeno

Podvozje:
- lahka (ALU) platišča:msw 14 col
Varnost:
- 1 x Airbag
- meglenke
- 3.zavorna luč
- blokada motorja
- kodno varovan vžig motorja
Notranjost:
- komfortni sedeži
- paket za kadilce
Udobje:
- tonirana stekla
Multimedia:
- avtoradio / CD:Sony
- Hi-Fi ozvočenje
- CD izmenjevalnik / strežnik
Uporabnost:
- strešne sani
- vlečna kljuka
Ostalo:
- nekaramboliran
Priponke
CLIO__1.jpg
CLIO__2.jpg
CLIO__3.jpg
CLIO__4.jpg

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM To jun 16, 2009 4:46 pm

Priponke
CLIO__1.a.jpg

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To jun 16, 2009 4:49 pm

oprema????

KUpi nekaj, kar ima vsaj servo, 2x airbag, cz, električni pomik stekel, klima itd. Ne pa neke avte, ki nimajo niti servota, niti cz, niti električnega pomika stekel
Teli clioti so veliko preveč dragi, kar ponujajo glede na letnik.

Za koliko pa kupuješ avto?
Če za 1500 evrov ti toplo priporočam, da pogledaš stare teme, ker je kar nekaj naslovov kaj kupiti za 1500 evrov, no ko boš to prebral pa daj kakšen link iz avto.net-a sem pa bomo kakšen nasvet dal.

Bi ti pa seveda svetoval za študentski avto kakšno ibizo, polota, accenta, saxo-ja, itd
Vrjetno kupuješ malo bolj prostorne avte in en kakšne velikosti, kot je pego 106, ax, saxo....

OFF

Grejo mi na ku*ac te cliotove jaj*e k majo ceno po 1200 evrov in več pa nimajo nobene konkretne opreme še neke stare gare od Forda imajo za 800 evrov vso opremo (servo, elektr.pomik, cz, klima, airbag....).
Sem tud sam pred slabim letom kupoval avto pa sem v eni avtohiši gledal cliota l.98 samo 1x airbag in konc cena 2200 evrov. hahahaha. no sej sem prišel gledat še druge avte
Sem si mislu tud 800 evrov nebi dal za tak avto.
Zadnjič spremenil abcabc, dne To jun 16, 2009 5:05 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM To jun 16, 2009 4:51 pm

abcabc je napisal/-a::bonk :bonk
oprema????

KUpi nekaj, kar ima vsaj servos, 2x airbag, cz, električni pomik stekel, klima.

Teli clioti so veliko preveč dragi, kar ponuja.

Ja, se strinjam... Da bi le blo tak lahko kupit...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jun 16, 2009 5:24 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2927566&show=1

neunicljiv avto...samo moras pogledat da ni kje rje in to je to. od opreme ma pa vse kar rabis.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To jun 16, 2009 5:40 pm

Sori ampak kakor opažam sploh neveš kaj hočeš. Najprej accent (z 1,5 motorjem, airbagom in klimo je to res super avto) potem gledaš s16ko z 2.0 motorjem, ki je za užitek med vožnjo ampak ne sopomenka varčnosti, nato pa prilepiš za dobrega jurja cenejšega cliota 1.2 brez klime in nasplošno oskubljen vse opreme (je pa res, da šparovec).

Se bo treba najprej odločiti kaj želiš oziroma potrebuješ ;)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Damirhu
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Damirhu To jun 16, 2009 6:46 pm

lenivec je napisal/-a:ma daj ded kupi bilokaj drugega kot tega cliota.
avto nima NIČ od opreme.
in ne mi rečt da nimaš izbire pri avtih z več opreme.

ajde servo res ni nujen. ampak centralno in pa elektro šipe in obratomer pa bi skoraj že bla nuja

Pomoje je servo bolj nujen kot centralno.

Drugač imam sam "takšnega" cliota in ima servo, obratomer in centralno (ir al karkoli majo starejši renoji). Je pa prednost takega cliota vzrževanje, je dokaj poceni posebaj za študente kot sem sam ;)
Bogat ni tisti, ki ima največ, temveč tisti, ki najmanj potrebuje.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To jun 16, 2009 6:59 pm

Damirhu je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:ma daj ded kupi bilokaj drugega kot tega cliota.
avto nima NIČ od opreme.
in ne mi rečt da nimaš izbire pri avtih z več opreme.

ajde servo res ni nujen. ampak centralno in pa elektro šipe in obratomer pa bi skoraj že bla nuja

Pomoje je servo bolj nujen kot centralno.

Drugač imam sam "takšnega" cliota in ima servo, obratomer in centralno (ir al karkoli majo starejši renoji). Je pa prednost takega cliota vzrževanje, je dokaj poceni posebaj za študente kot sem sam ;)

....tud druga vozila so lahko za pocen vzdrževat.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr jun 17, 2009 9:12 am

Za tolko denarja sem kupil avto, ki pije manj od tega cliota, gre bistveno bolje, je precej večji, udobnejši, ima boljšo lego, abs, servo volan, šibedah, vse na elektriko. In se že več kot 10k km samo vozim (in tankam).
Tako da svetujem, da pogledaš kaj drugega.

miha7889
Nov uporabnik

Napisal/-a miha7889 Sr jun 17, 2009 9:25 am

Še kakšen teden nazaj sem tudi jaz iskal avto nekje okoli 1500€.
Najprej sem se nekaj zaletel v Fiat bravote, ampak ko sva šla z mehankarjem pogledat par modelov me je hitro minilo. Ne da bi bilo z avti nasplošno kej narobe, ampak očitno so tisti konkretni modeli ki sem jih šel gledat zelo slabo vzdrževani.
Drugače pa za svojo ceno ponujajo defenitivno največ opreme.

Zelo udoben mi je bil za vozit Citroen Xsara, bi ga takoj vzel, ampak je bila cena 1800, pa še gume bi mogu kupit, tako da poglej za kakšno xsaro v tem rangu...
Gledal sem polote 75, če bi mi bil avto vizualno bolj všeč bi sigurno šel pogledat kakšnega, ker so mašine zelo trpežne in stroškov bi blo zelo malo...
Na koncu sem se pa odločil za nakup hyundai accenta letnik 00, z avtom sem zelo zadovoljen, samo malce me moti ker ni servo volana ( v ostrih ovinkih morš volan kar pošteno obrnit, za parkirat pa malo fizične moči zelo prav pride :D ).
Malce se morm tut še navadit na zelo trdo sklopko in zavore, drugače pa odličen avto.
Jaz sem sicer zaradi videza uzel novejši model, ampak če nisi preveč izbirčen, dobiš starejši model, za 1000€ že z vso opremo...

Pa veliko sreče pri nakupu ;)

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr jun 17, 2009 9:30 am

A ma tisti modri streho zbito od toče, ali samo zgleda tako?

Pa zadaj spodaj na levi je tudi nekaj uničen odbijač?

Aja drugače pa ne vem kako je pri ostalih, ampak tej Clioti imajo kar dosti problemov. Seveda spet odvisno kaj dobiš...moj kolega ga je imel kar dostikrat na popravilu.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr jun 17, 2009 10:23 am

lenivec je napisal/-a:tak clio nemore met dosti problemov in ne s*** glej. na takem avtu nima kaj crknit, ker nič nima razen pleha in mašine.

Ima tudi podvozje, kolesa, elektriko...kaj pa ti iščeš raketni pogon? Ja ta pa res ne more crknit ja :roll:

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Sr jun 17, 2009 11:04 am

lenivec je napisal/-a:in kaj je v tem clitu takega da skos crkuje. lepo te prosim na 1.2 mašinci mogoče vžigalna tuljava. in nič drugega.

No, ko se tega potrošnega materiala nabere toliko, da je vsaka 2 dni na servisu zaradi kake malenkosti lahko mirno rečeš, da se stalno kvari. Meni se je v pol leta pri tastarem cliotu nabralo toliko pizdarij, da ga nisem mogel več gledat. (enkrat komplet izpuh, drugič ostal na cesti zaradi benz pumpe, ležaji tedensko, dihtunga na glavi, lambda sonda, katalizator, vsi amortizerji, diski...) Jebote da ni blo ene stvari, ki ni crknla. Ko sem vse zrihtal sem ga pa sodelavcu prodal pa se že 3 leta vozi b.p. :D

Damirhu
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Damirhu Sr jun 17, 2009 11:07 am

Clio 2 kar se tiče tega, je res vzdržljiv avto, menjaš kake končnike ko se obrabijo mogoče še spone pa lager , ampak da bi kej dugega masovno crkovalo veliko niti nevem. Res pa je, da je najbolje, da kupiš avto z znano preteklostjo in ne nekaj na blef.

Še nekaj o Citroen Xara. Sam sem si hotel hupiti t avto in sem uprašal 4 mehanike o mnenju ali naj si ga kupim. Vsi 4 so rekli da naj se izogibam citroen xsare posebaj L.97, da naj bi imela že tako veliko serijskih napak, poleg tega pa da se kvarijo veliko.
Bogat ni tisti, ki ima največ, temveč tisti, ki najmanj potrebuje.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jun 17, 2009 12:01 pm

frgo je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:in kaj je v tem clitu takega da skos crkuje. lepo te prosim na 1.2 mašinci mogoče vžigalna tuljava. in nič drugega.

No, ko se tega potrošnega materiala nabere toliko, da je vsaka 2 dni na servisu zaradi kake malenkosti lahko mirno rečeš, da se stalno kvari. Meni se je v pol leta pri tastarem cliotu nabralo toliko pizdarij, da ga nisem mogel več gledat. (enkrat komplet izpuh, drugič ostal na cesti zaradi benz pumpe, ležaji tedensko, dihtunga na glavi, lambda sonda, katalizator, vsi amortizerji, diski...) Jebote da ni blo ene stvari, ki ni crknla. Ko sem vse zrihtal sem ga pa sodelavcu prodal pa se že 3 leta vozi b.p. :D

Ja no vidiš, samo vzdrževanje je rabil. Nič nisi napisal pri koliko kilometrine si to delal.
Jaz sem na svojem tudi menjal od sklopke, amortizerjev, katalizator so mi menjali pri nakupu, zadnji lonec, diske pa dva kolesna ležaja.
Samo sej avto je zdaj star 11 let pa 195.000 km. Ja mislim, da to ni nič tragičnega. Sej je normalno, da na naših zjahanih cestah ne morejo amortizerji držat celo večnost, diski enako, menda ne bojo prvi diski držali 300.000 km itd.....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov