Avdiofili, raj za vas...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

mikrokamera in trdi disk v vozilu

Napisal/-a moj-avto Ne jun 21, 2009 9:46 pm

Sem mnenja, da bi avti obvezno potrebovali mikrokamero ali več nameščenih na vozilu in trdi disk, kjer bi se shranjevali videopodatki in podatki o hitrosti. Po določenem času pa bi se sami izbrisali. In to bi moralo biti zaplombirano v avtu.
In to za to, ker se na cestah dogaja to, da pride do prometne nestreče, nastrada z globo pa lahko tudi nedolžen udeleženec, še posebej, če je težko dokazljivo kdo je kriv.
Delovalo pa bi tudi kot preventiva prometnih nesreč.

Stvar dejansko niti ni draga, je pa koristna.
Le zakon bi morali sprejeti!
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jun 21, 2009 10:11 pm

ja valda :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jun 21, 2009 10:15 pm

Po eni strani maš ful prav, samo are we robots? Potem nam lahko dajo te diske in mikrokamere na glavo in nas nadzoruje vsak, ki je nekaj višjega. In nato še malo pa bo sex prepovedan, oz če bo zapisan zvok ko bo ženska malo zacvilila da je že posilstvo.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: mikrokamera in trdi disk v vozilu

Napisal/-a MacTron Ne jun 21, 2009 10:24 pm

moj-avto je v conradu verjetno zasledil tole napravo, ki stane cca. 700€ je pa to
t.i. crna skrnjica avtomobilov (vozil) ...ne to res ni draga zadeva :roll: ...in btw
moj-avto to ŽE deluje, tako da s tem nisi odkril nobene revolucije.

Slika

Albrecht FAS 100 asiatenca za voznika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne jun 21, 2009 11:00 pm

Zaradi mene si jih lahko zmontiraš 10, pa še kakšno veš kam, samo meni pa ne vsiljuj te krame v moj avto!

LP

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne jun 21, 2009 11:09 pm

slab dan
? :lol:

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne jun 21, 2009 11:32 pm

Moram rečt, da se po razmisleku stvar sploh ne zdi pretirano napačna... Koliko je primerov, ko policija ob prometni nesreči banalno za vzrok okrivi neprilagojeno hitrost, ali avtomobilista, ali motorista? Kolikokrat se na forumu sliši krivično kaznovanje naših organov pregona? Kolikokrat lahko na cesti opazita b*****, ki zganja vsemogoče bedarije, ampak prijava enostavno ne pomaga, ker niste mož v modrem? Malo se samo zamislite, kaj vse se dogaja, pa tega ne morete dokazati... Seveda pa je jasno, da se takega sistema najbolj bojijo ravno tisti, ki zavestno prekrškujejo in se posledično bojijo s tem utemeljenega kaznovanja.

In to je samo ena stran medalje. Po drugi strani, bi vedno vedeli kaj vaš mulc počne z avtom, kdo ga je na parkirišču butnil in hrabro pobegnil, z rahlo nadgradnjo bi lahko tudi zabeležili morebitne kraje in predvsem njihove storilce. Za uporabnika, ki živi v okviru zakonskih in etično/moralnih normah, je tak sistem kvečjemu velik plus, za razliko od vsega stran zmetanega denarja za sisteme kvazi nadzora.

Iskreno - sam v tem ne vidim nobene slabosti, tak sistem bi k varnosti prinesel precej več kot na primer precenjeni radarski tempomati ali kakšno podobno tehnološko čudo. In za vse ki se bojite, da bi videli ali ste se v avtu poonegavili, mislim da se da s pametno zakonodajo preglede tega dogajanja tudi preprečiti. Kako se to pri nas dogaja je seveda popolnoma druga zgodba o kateri sedaj resnično ne bi zgubljal besed, ker smo na avtomobilističnem in ne političnem forumu ;).

Cesta in dogajanje na njej pa je javna dobrina in kot taka bi lahko bila v vsakem trenutku pod nadzorom - seveda pa, kot sem že omenil, se s tem ne strinjajo vsi prepotentni idiotki, ki si z namenom rasti lulka lastijo precej večji del le-te kot jim je v danem trenutku odmerjena.

Razmislite, jaz bi bil za, prej kot za vinjeto :P

LP
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

mali22
Nov uporabnik

Kraj: izola

Napisal/-a mali22 Ne jun 21, 2009 11:40 pm

v času recesije, ko marsikdo nima za osnovne življenske dobrine nekateri razmišljate o obvezni uvedbi takih naprav?!
proti prostovoljni montaži pa nimam nič proti in menim, da je taka naprava koristna.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Po jun 22, 2009 1:07 am

ah no... Le kje je s kakršnokoli besedo omenjeno, da bi to morali obvezno vgraditi prav zdaj, v času recesije? In recesija je zdaj, marsikdo pa nima za osnovne življenjske dobrine že zadnjih 10 let... Avto pa je daleč od osnove, ali se morda motim?

Vgraditev bi morala biti prostovoljna, zakonsko pa urejeno, da se lahko posnetki uporabljajo kot dokazni material kadarkoli, brez vnaprejšnjih pravniških klobas o obveščenosti in snemanju in bla bla bla...
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jun 22, 2009 2:10 am

Nekaj takega ja oz. naprava se vgradi prostovoljno in se jo predloži državnim organom po želji (posnetek je tudi pravnomočen), razen če pride do nesreče s hujšimi posledicami, kjer videoposnetek lahko jasno pokaže vzrok in potek nesreče.

Niti slučajno pa ne sme biti nekaj prek česa država nadzoruje voznike, ker potem se raje preselim v drugo državo.

In tisti, ki bi se odločili vgraditi takšno napravo bi recimo dobili popust pri cestnem skaldu ali zavarovanju.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po jun 22, 2009 4:47 am

Gosic je napisal/-a:Po eni strani maš ful prav, samo are we robots? Potem nam lahko dajo te diske in mikrokamere na glavo in nas nadzoruje vsak, ki je nekaj višjega. In nato še malo pa bo sex prepovedan, oz če bo zapisan zvok ko bo ženska malo zacvilila da je že posilstvo.

Na podlagi katerih besed, si ti dojel da bi nas s tem nadzorovali? Sej ne bi blo to konektano preko satelitov na ene monitorje na kšno policijsko postajo, lol, sam pač če bi bila nesreča, bi tisto pogledali in ne bi bilo dvomov o pravični obravnavi situacije. Pa ne vem kaj majo tle veze prepovedi pa sex, sej je s tako kamero še vedno isto dovoljeno kot prej. Če boš vozil 200 pa se ne boš zaletel, ne bo vedel noben, če se pa boš zaletel, bojo pa v vsakem primeru vedeli da si vozil prehitro.

Maš pa recimo vsakodnevno situacijo, čakaš v večjem križišču da zaviješ levo, se ti prižge puščica za levo, nasproti vozeči imajo rdečo, ti zaviješ, en pa prileti vate. Mel si pa prednost. In če ni očividcev, kako se potem dokazuje oz. kako policaji vejo a je bila nesreča ravno ko si mel ti prednost, al 3 sekunde prej, ko jo je mel še ta drug avto...

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Po jun 22, 2009 7:50 am

Se mi zdi, da mamo tut na tem forumu teoretike zarote, ki v vsaki stvari vidijio same mehanize kontrole :)...
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jun 22, 2009 3:57 pm

Jaz sem pa post od moj-dom-a razumel bolj v smislu da bi bilo fajn, če bi bile take naprave že avtomatsko vgrajene v avto, ne pa da bi bili sedaj vsi prisiljeni to kupiti za svoj avto. No, kukrkol, ja zadevca bi znala biti fajn, sploh če bi tako lahko posnel vse idiote na cestah in bi že končno dobil kar si zaslužjo
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Avtoakustika in avtovideo

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost