Nasveti in napotki ter povpraševanja...

audirs6
Nov uporabnik

težave z vžigom audi a6

Napisal/-a audirs6 So dec 10, 2011 2:30 pm

imam avto audi a6 2.8 V6 guattro bencinarja letnik 1998.
težave imam z vžigom na mrzlem, ponavadi imam avto v garaži na toplem in tam nimam problemov, ko pa avto dlje časa stoji zunaj na mrzlem pa ga moram parkrat zaverglat da vžge in potem tudi ko vžge ko mu dodam gas ga fejst zamori, kot bi mu zalivalo motor, včasih tudi tako močno da ugasne, ko pa motor pridobi svojo temperaturo pa avto dela skoraj brezhibno, samo med močnim pospeševanjem se čuti da nima tiste svoje prave moči, občutek je pa tak kot da avto hoče in noče potegnit, kot bi cukal ampak zelo blago, in ko se ustavim na semaforju v avtu začne smrdet po zažganem.
ali je možen vsemu temu najti skupni imenovalec ali je tu več težav.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Re: težave z vžigom audi a6

Napisal/-a aklan86 So dec 10, 2011 2:32 pm

Če smrdi so največkrat krive bremze, zasštekalo kakšno vodilo, ampak z vžigom nimajo veze.
Slika

audirs6
Nov uporabnik

Napisal/-a audirs6 So dec 10, 2011 5:25 pm

a pa misliš da bi lahko za vse to bile krive svečke in to da ena ne dela???

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So dec 10, 2011 5:38 pm

Če ena ne bi delala bi avto trokiral.Prej bi rekel da ga kak senzor temperature zajebava.Pelji na tester nekam.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So dec 10, 2011 5:40 pm

sem ti ravno svečke hotel omenit, ker imam iste simptome razen smradu, so svečke že preodlg nor tak da je zihr to, ca. 54kkm majo za sabo

audirs6
Nov uporabnik

Napisal/-a audirs6 So dec 10, 2011 5:51 pm

pinny, pa ti avto kaj vibrira ko stojiš na mestu???? sem pa tud nekje dobil informacijo da je čist možno da smrdi zarad svečke ker nima pravega izgorevanja pa da bencin zato meče v auspuh in je posledno tud večja poraba.

audirs6
Nov uporabnik

Napisal/-a audirs6 So dec 10, 2011 5:54 pm

sem pa drgač tud pomislu na senzor temperature ker mi v avtu kaže za 10 stopinj celzija manj kot je v resnici. ampak sem pri prižganem avtu odstranjeval vžigalne kable pritrjene na svečke in je pri petih odklopljenih cilndrih avto spremenil zvok razen pri eni je pa zvok ostal isti. zato mislim da mi ta ena svečka nagaja, ampak je pol itak smiselno vse menjat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 10, 2011 6:01 pm

Smrdi lahko tudi, ker gre v katalizator preveč neizgorenega bencina - kar spet kaže na napako pri doziranju goriva ali pri vžigu le-tega (kot tudi za vžig in tisto rahlo "cukanje".

Najdi nekoga z dobrim znanjem uporabe testerja in naj natančno testira. Najprej pa zamenjaj sveče, še prej pa preveri razlike, če menjaš po tvoje defektno svečo med sabo z eno sosednjo dobro. Tako boš videl, ali je res sveča (če se slab vžig "preseli" na sosednji valj) ali morda vbrizg goriva (ali celo kabli).

audirs6
Nov uporabnik

Napisal/-a audirs6 So dec 10, 2011 6:05 pm

pa a obstaja kaka verjetnost da bi te napake povezal z umazano dušilno loputo? pa da bi jo blo treba spucat

audirs6
Nov uporabnik

Napisal/-a audirs6 So dec 10, 2011 6:06 pm

ali dušilna loputa povzroča samo nihanje obratov?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 10, 2011 6:32 pm

Lahko vpliva tudi na vžig. Če je za spucat, spucaj. In zamenjaj dve sveče med sabo, če ni razlike (da se ta "razen pri eni je pa zvok ostal isti" preseli na drug cilinder), zamenjaj še dva kabla med sabo (če se da, če sta dovolj dolga), a pazi - oba konca kabla zamenjaj (! - drugače lahko poškoduješ mašino), če še ni razlike, je verjetno vbrizg (doziranje) goriva. To bo pokazal kvaliteten tester.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov