Novice

Black Edition za porsche 911

Porsche je objavil podatke in fotografije posebne omejene izvedbe modela 911, ki bo premierno predstavljena na prihajajočem salonu v Ženevi.

Kot že samo ime pove, je tema omejene serije, na osnovi modela 911 carrera in njegove kabrioletske različice, črnina. Označujejo jo v črno odeta platnena streha (pri različici zgoraj brez), zavorne čeljusti, usnjeno oblazinjenje, volanski obroč in zadnji del sredinske konzole. Druge, sicer ne črne, posebnosti pa so 19-palčna platišča iz lahke litine Turbo II ter aluminijasto srebrno okrasje armaturne plošče in prestavne ročice.

Potnike bo razvajal avdio sistem znamke Bose, ki šteje 13 zvočnikov (12 pri kabrioletu), serijska oprema pa bo med drugim vključevala navigacijsko napravo, parkirna tipala, tipalo za dež in tempomat.

Za pogon so mu namenili 3,6-litrski šestvaljnik, ki razvije 253 kilovatov (345 KM) in je serijsko sparjen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. To mu omogoča, da pospeši od 0 do 100 kilometrov na uro v 4,9 sekunde in doseže končno hitrost 270 kilometrov na uro. Opcijsko si bo moč omisliti dvosklopkovni menjalnik PDK ter paket Sport Chrono Plus, ki vključuje sistema Launch Control in prilagodljivo podvozje Porsche Active Suspension Managment.

Prodaja omejene serije, ki bo štela vsega 1 911 primerkov, bo stekla že aprila. V Nemčiji bo treba odšteti 85.538, za kabrioleta pa 96.843 evrov.

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Black Edition za porsche 911"


Blinder
13 leta 4 meseci nazaj

posebne serije so ponavadi drage. poglej tistega retro-look targa, nevem kako so ga poimenovali, ki je stal dooooosti več kot normalen

gusti85
13 leta 4 meseci nazaj

A zej ko je manj od 100k€ boš pa kr letel pa enega naročil? Meni čist dol visi koliko ti avti stanejo, ker tut če bi jih delili zastonj ko si ga 95% ljudi ne more privoščit vključno z mano. Pravzaprav mi je bolj všeč če je zelo drag, da raznim miljonarjem čim več dnarja speljejo. Dnar more krožit 😉

Blinder
13 leta 4 meseci nazaj

končno ena posebna serija 911 ki stane manj ko 100k€

MyWay
13 leta 4 meseci nazaj

13 Bose-ovih zvočnikov v tako majhni kabini. Nice!

 
Najem električne mazde2
Chevrolet camaro bo varnostni avto na tekmovanju Indy 500