Novice

BX7 je novi športni terenec Borgward

Čakanje je končano. Le nekaj dni pred odprtjem avtomobilskega salona v Frankfurtu so pri proizvajalcu Borgward razkrili svoj prvi novodobni model, ki so ga poimenovali BX7.

Po daljšem napovedovanju so pri Borgwardu končno razkrili podobo svojega novega športnega terenca, ki je obenem prvi znamkin novi model po več kot polovici stoletja. S prodajo naj bi začeli v začetku naslednjega leta, najprej na Kitajskem, kasneje pa tudi v Evropi.

Po prvih fotografijah se zdi, da se BX7 dimenzijsko uvršča v enak segment kot Audi Q5, BMW X3 in Mercedes-Benz GLC. Sprednji del zaznamuje velika maska motorja z eminentnim emblemom Borgward. Padajoča strešna linija se na zadku zaključuje s strešnim spojlerjem.

Na tiskovni konferenci spomladi v Ženevi so predstavniki proizvajalca povedali, da razvijajo sistem priključnega hibrida, po navedbah poročil pa naj bi bila osnovna pogonska opcija BX7 dvolitrski štirivaljni turbobencinski motor z močjo 165 kilovatov, medtem ko naj bi imela hibridna različica skupno sistemsko moč 221 kilovatov ter okvirno 55 kilometrov izključno električnega dosega. Predvidevajo še, da bo na voljo z novo razvitim dvosklopkovnim samodejnim menjalnikom ter štirikolesnim pogonom.

Borgward daje velik pomen tudi novodobni povezljivosti, kjer naj bi njihov pristop po lastnih navedbah spremenil način, na katerega razmišljamo o avtomobilih. Žal zaenkrat še ni na voljo fotografij notranjosti.

Proizvajalec, ki namerava prodajati globalno, si je postavil mejnik pri 800.000 enot letno do 2020, ko naj bi pospešil tempo do 1,6 milijona enot v letu 2025. Zadani cilj: želijo postati eden glavnih igralcev na avtomobilskem trgu.

Naslednji model po napovedih lahko pričakujemo že naslednje leto  v Ženevi, njihova paleta pa naj bi bila luksuzna, inovativna in drzna.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Borgward.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Scandola suveren, Turk zmagovalec loterije nesreč
Sveže skice Seata Cross Sport