Novice

Fiat bo Aegeo pripeljal tudi v Slovenijo

Trg kompaktnih limuzin predstavlja v vzhodni Evropi, na Bližnjem vzhodu in Afriki še vedno pomemben segment, v zahodni Evropi pa proizvajalci v zadnjem času nagovarjajo publiko predvsem z bolj cenovno sprejemljivimi modeli.

Fiat Aegea je bila oblikovana v Italiji, v centru Fiat Chrysler Automobiles Centro Stile, in razvita v Turčiji, kjer je Fiat prodal precejšnje število enot kompaktne limuzine Linea. Aegea je trenutno poimenovana ”Fiat Aegea projekt” v čast italijanskemu sodelovanju s Turčijo, ravno zato pa je bil novi model predstavljen prav v Istanbulu.

Z atraktivnim zunanjim videzom in proporci je Aegea izredno zapeljivo vozilo. V dolžino meri 4,5 metra, v širino 1,78 metra in v višino 1,48 metra, medosna razdalja meri 2.640 milimetrov in se po velikosti lahko primerja z Audijevo limuzino A3. Prtljažni prostor se pohvali s 510 litri prostornine.

Dobro delo so opravili tako pri nosu, kot tudi na zadku vozila. Zanimiv je dizajn žarometov, številni detajli pričarajo bolj prestižen videz in med praktične dodatke zagotovo spada večopravilna enota Uconnect s 5-palčnim zaslonom na dotik. Vozniki bo do znali ceniti še prostoročno povezavo s telefonom, bralnik tekstovnih sporočil in sistem glasovnih ukazov, AUX in USB izhod, upravljanje radia preko volanskih tipk ter opcijsko nameščeno kamero za pomoč pri vzvratni vožnji.

Motorno paleto sestavljata dva prisilno polnjena dizelska agregata MultiJet II in dva bencinska agregata z močmi od 70 do 88 kilovatov. Poleg ročnega menjalnika bo na voljo tudi samodejni menjalnik, izbiro pa bo pogojeval vgrajeni motor. Pri Fiatu pravijo, da bo Aegea z nameščenim dizelskim agregatom porabila samo štiri litre goriva in bo izredno varčna v vseh pogojih.

Novinka bo v salone zapeljala letos novembra, za začetek v Turčiji, kasneje pa še v štiridesetih državah po Evropi, Bližnjem vzhodu in Afriki.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz z Lufhanso prinaša prestiž v letalski svet
Izbrana gospodarska vozila leta 2015