Novice

Mercedes-Benz z Lufhanso prinaša prestiž v letalski svet

Prestižni proizvajalci vozil se pogosto hvalijo z videzom potniških kabin svojih najbolj prestižnih vozil, vendar tisti najbolj elitni potniki vedo, da je nad tem še nekaj več – potniške kabine zasebnih letal. Ravno zato so se pri Mercedes-Benzu odločili, da svoje znanje prenesejo tudi v ta razred potovanj.

Nemški prozvajalec vozil ne bo izdelal lastnega letala, temveč bo njegov oblikovalski oddelek sodeloval z nemškim letalskim prevoznikom Lufthanso in ustvaril zasebni prostor, ki bo postavil mejnik vsem ostalim prestižnim letalskim kabinam.

V konceptu so povezali stene, strope in tla v tekočo, neprekinjeno obliko, v katero je integrirano pohištvo – stoli, postelje, kavči in mize. Na krovu je nameščen tudi ribji akvarij in stekla, ki so nameščena pred okna in se samodejno zatemnijo, preko njih pa se lahko upravlja sistem za zabavo.

Dizajn sta predstavila Mercedes-Benz Style in Lufthansa Technik na evropski konvenciji za poslovno letalstvo in razstavi EBACE v Ženevi. Na istem salonu je svoje videnje prestižne potniške kabine predstavil tudi Brabus, enako so storili pri bavarskem BMW-ju, Mercedes-Benz pa je pred leti tam predstavil potniško kabino Eurocopter.

S predstavitvijo želi Mercedes-Benz pridobiti naročila zasebnih kupcev; če bo bo videz vsaj malo podoben konceptu, jim kupcem zagotovo ne bo manjkalo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedes-Benz z Lufhanso prinaša prestiž v letalski svet"


INFINITI
8 leta 11 meseci nazaj

Kupujem, ko zadenem na Eurojackpot 🙂

 
Avtomobilska sivina
Fiat bo Aegeo pripeljal tudi v Slovenijo