Novice

Hyundai je terensko oplemenitil model i20

Hyundai je z blagimi terenskimi dodatki oplemenitil svoj mestni model i20. Javnosti ga bo predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, na ceste pa bo prvič zapeljal na začetku prihodnjega leta.

Kljub terenskim dodatkom je v primerjavi s kombilimuzino i20 Active malenkost krajši, vendar obenem širši in za 20 milimetrov višji. Ker si arhitekturo deli z običajno različico, je medosna razdalja ostala enaka.

Na prednjem in zadnjem odbijaču sta nameščeni dve zaščitni plošči, koloteki pa so obdani s črnimi obrobami, s čimer so še poudarili njegov terenski značaj. Na strehi so nameščene strešne letve. Za potrebe evropskih kupcev so pri korejskem proizvajalcu vozil najverjetneje priredili tudi podvozje, zato se bo lažje spopadel z največjim tekmecem, Volkswagen CrossPolom.

Motorno paleto bosta še naprej zastopala 1,4-litrski bencinski in 1,4-litrski dizelski agregat. Proti koncu leta se jima bo pridružil še litrski trivaljnik v dveh različicah s 74 in 88 kilovati.

Hyundai daje še naprej velik poudarek terenskim vozilom. V Frankfurt bo poleg modela i20 Active pripeljal še prenovljeni model Santa Fe. Model ix25, ki je namenjen kitajskemu trgu, pa lahko le z nekaj popravki pripelje tudi na evropske ceste. O cenah zaenkrat še ni informacij, a bodo po pričakovanjih zaradi nekaterih izboljšav in karoserijskih dodatkov najverjetneje višje.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Hyundai.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benzov šesti predstavnik v najbolj prestižnem segmentu
Odprta prva univerzalna hitra polnilnica za električne avtomobile