Novice

Peta generacija Audija A4 bo lažja in pametnejša

Audi je predstavil peto generacijo modela A4, ki z evolucijsko preobrazbo sledi strogemu oblikovalskemu jeziku znamke. Spremembe so manjše, a A4 s svojim začrtanim videzom ostaja priljubljena izbira v premijskem segmentu limuzin.

Aktualni A4 je v obtoku že osem let  in, ker navsezadnje ni vse v videzu, so peto generacijo modela postavili na drastično prenovljeno arhitekturo MLB Evo, ki je odgovorna za 120 kilogramov manjšo maso vozila, ter s pomočjo skrbno premišljenih linij dosegli, da znaša koeficient zračnega upora le 0.23.

Od začetka prodaje bo motorno paleto sestavljajo sedem agregatov – štirje dizelski TDI in trije bencinski TFSI z močjo od 110 do 200 kilovatov. Vsi motorji bodo lahko delovali v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim, 7-stopenjskim dvosklopčnim S-tronic ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Najbolj učinkovit A4 bo z nameščenim dizelskim agregatom TDI Ultra s 110 kilovati, ki bo proizvedel 95 gramov CO2 na prevožen kilometer  (99 gramov v karavanski različici).

Novi A4 bo navdušil ljubitelje različnih sistemov in pripomočkov, saj bo na armaturni plošči nameščen Audijev virtualni prikazovalnik z 12,3-palčnim osrednjim zaslonom – takšnim, kot je nameščen v športnem modelu TT. V osrednji konzoli bo 8,3-palčna večopravilna enota MMI. Za boljšo vidljivost bodo poskrbeli matrični LED žarometi, za boljše zvočne efekte pa zvočni sistem Bang & Olufsen.

Med najbolj udarne tehnologije spada aktivni radarski tempomat, ki lahko v kombinaciji s samodejnim menjalnikom vozilo ustavi in tudi spelje. Deluje od hitrosti 0-250 km/h in bo po zagotovilih proizvajalca uporaben tudi v mestnih središčih ali celo v gnečah.

Novinec bo predstavljen septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Audi. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Peta generacija Audija A4 bo lažja in pametnejša"


toMmy
8 leta 9 meseci nazaj

Pogumen tempomat 🙂

 
Trije nizkocenovni modeli za Volkswagen leta 2018
Renault Laguno bo zamenjal Talisman

Več vsebin

Testi

Racionalno neracionalen

Audi A4 Avant 2.0 TDI Basis
Frankfurt

Kaj bo na ceste pripeljal Frankfurt 2015