Novice

Renault Laguno bo zamenjal Talisman

Renault je objavil video napovednik za povsem nov model Talisman, srednje veliko limuzino, ki bo uradno razkrita 6 julija.

Novinec se bo odpravil na pot s povsem novim dizajnom zunanjosti in notranjosti ter naj bi zamenjal dva ostarela modela – Laguno in Latitude. Spodnji video ne prikazuje bistvenih stvari, a kljub temu lahko vidimo lesene dodatke v potniški kabini, perforirano usnje na sedežih, projicirni zaslon, agresiven nos vozila z dolgo kromirano letvico na maski, ki jo podkrepijo dvobarvna aluminijasta platišča, atraktivna zadnja žarometa in lično oblikovan pokrov prtljažnega prostora.

Francoski proizvajalec vozil trenutno še nadzorovano molči o novem predstavniku segmenta D. Oznako Talisman so sicer uporabili že na konceptu iz leta 2001, ki je bil predstavljen na avtomobilskem salonu v Franfurtu. Poleg tega ime Talisman  na Kitajskem uporablja model Renault Samsung SM7, ki je obenem najbolj prestižen model znamke.

Do zdaj je jasno le, da bo novi Renault Talisman slonel na arhitekturi CMF, ki so jo razvili skupaj z Nissanom, zaradi slednje pa naj bi bil po velikosti večji od aktualne Lagune. Po zadnjih informacijah bodo kupcem opcijsko na voljo polni LED žarometi, štirikolesno krmiljenje, aktivni radarski tempomat, sistem za prepoznavo znakov, polavtomatsko parkiranje in precejšnje število varnostno asistenčnih sistemov. Izdelovali ga bodo v obratu Georges Besse v Douaiu, kjer bodo sestavljali limuzino, kasneje pa naj bi v proizvodnjo prišla tudi karavanska različica.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans, Carscoops. Foto, Video: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peta generacija Audija A4 bo lažja in pametnejša
Kozmetično prenovljena Kia Cee’d