Novice

Velika pričakovanja za BMW serijo 2 Active Tourer

Dolgoletna tradicija BMW vozil z zadnjim pogonom je s prihodom nove serije 2 Active Tourer prekinjena, saj se le-ta kot prvi izmed novodobnih vozil BMW ponaša s pogonom na prednji par koles. V prodajne salone širom Evrope bo model prišel 27. septembra z začetno ceno 27.200 evrov.

BMW z enoprostorskim vozilom Active Tourer stavi predvsem na praktičnost. Osnova za takšne načrte je 468-1.510 litrov prtljažnega prostora in pomična zadnja klop, ki je deljiva v razmerju 40:20:40, kar po potrebi poskrbi tako za večjo prostornost na zadnji klopi kot tudi za dodatno povečanje prtljažnega prostora. Na voljo je še zložljivo dno prtljažnega prostora, ki skupaj s splošno uporabnim pladnjem ustvari prostor za shranjevanje predmetov.

Poleg številnih praktičnih rešitev bodo v seriji 2 Active Tourer vgrajeni vsi bencinski in dizelski motorji zadnje generacije, ki se lahko pohvalijo z nizko porabo in brezkompromisno kvaliteto. Ob začetku bodo na voljo trije agregati. Prvi je 1,5-litrski bencinski trivaljnik s 100 kilovati (136 KM) z oznako 218i, drugi je 2,0-litrski bencinski štirivaljnik s 170 kilovati (231 KM) z oznako 225i in zadnji je 2,0-litrski dizelski štirivaljnik s 110 kilovati (150 KM) z oznako 218d.

Najbolj varčen je po podatkih sodeč dizelski agregat z normirano porabo 4,1 litra na 100 km in 135 g/km CO2. Najmočnejši je model 225i, ki potrebuje od 0-100 km/h 6,6 sekunde in doseže največjo hitrost 240 km/h.

Osnovna stopnja opreme vsebuje avdio sistem ”Radio professional”, ki poleg običajnih funkcij nudi tudi prostoročno telefoniranje preko Bluetooth povezave, iDrive nadzorni sistem, 16-centimetrski visokoločljivostni zaslon, senzor za dež in senzor za samodejni prižig luči, športni usnjen volan, sistem za klic v sili in sistem za preprečitev trka s funkcijo City Breaking. Ob koncu leta bo na voljo tudi atraktiven M-paket.

Pri BMW-ju pravijo, da bodo kar trije od štirih kupcev serije 2 Active Tourer novinci pri znamki, s čimer želijo resno stopiti na prste konkurenčnima Mercedes-Benzu razreda B in Volkswagen Touranu.

Avtomobilizem.com ( Vir in foto: BMW)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Velika pričakovanja za BMW serijo 2 Active Tourer"


bucko_99
9 leta 9 meseci nazaj

Upajmo da si ne bosta z žejo tudi podobna. Kar težko jim bo; na eni strani mercedes benz b z cenejšim začetnim modelom, na drugi strani vw golf sportvan, bomo videli kako jim bo šla prodaja od rok.

Sportivo
9 leta 9 meseci nazaj

S tisto kravo na sliki 5 sta si zelo podobna. 🙂

 
Fiat še s Freemontom Cross
Ciljno usmerjen video oglas ponudi izbrano barvo avtomobila