Novice

Fiat še s Freemontom Cross

S Fiatovo družino križancev bo poleg nove Pande Cross na evropske ceste spomladi 2015 zapeljal tudi Freemont Cross.

Medtem ko je Panda Cross res posebno vozilo, je Freemont Cross pravzaprav le preimenovan Dodge Journey Crossroad. Kakorkoli že, Fiat je zavrgel ameriške motorje in vanj vgradil dva različna dizelska agregata MultiJet II. Prvi, 2,0-litrski turbodizelski motor, bo imel 104 kilovate in bo sodeloval s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter prenašal moč preko prednjega para koles. Drugi, prav tako 2,0-litrski turbodizelski motor, bo imel 126 kilovatov. V primeru pogona na prednji par koles bo sodeloval izključno s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, v primeru izbire štirikolesnega pogona pa bo edina možna izbira 6-stopenjski samodejni menjalnik.

Freemont Cross se od običajnega Freemonta razlikuje po večjem 21-centimetrskem zaslonu na dotik, DVD predvajalniku, prostoročni Bluetooth povezavi, vzvratni kameri in zvočnemu sistemu proizvajalca Alpine. Za udobje skrbijo električni sedeži, ki se premikajo v desetih smereh, v njem so nameščeni ogrevani in električno zložljivi stranski ogledali, šest varnostnih blazin, osvetljeni predali, keyless Enter’n Go in multifunkcijski volan.

Spremembe so tudi pri zunanjem videzu, kjer ima izvedenka Cross spremenjene odbijače, nižje pragove, črno masko, temnejše sprednja in zadnja žarometa in 19-palčna aluminijasta platišča.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Fiat še s Freemontom Cross"


nenad32
9 leta 9 meseci nazaj

Za moje pojme ta avto v tem rezredu nima prave konkurence. Pravi družinski avto. 7 sedežev pa še nekaj prostora vseeno ostane v prtljažniku za razliko od ostalih kvazi 7sedežnikov. Dvigneš tretjo vrsto sedežev pa je v prtljažniku prostora za eno čivavo.

xxl
9 leta 9 meseci nazaj

bucko_99 saj je to preimenovan Dodge Journey Crossroad

RedBaron
9 leta 9 meseci nazaj

Škoda, da ni opcije 4×4 in ročni menjalnik….

bucko_99
9 leta 9 meseci nazaj

se že vidi vpliv ameriškega duha na fiat. Tole je prava ladja, prav takšna kot jih obožujejo Američani. Koliko se bo pa gibala cena?

 
Prodaja terencev in križancev najvišja v zgodovini
Velika pričakovanja za BMW serijo 2 Active Tourer