Novice

Zvezdnik Le Mansa v Ljubljano pospremil novi Audi A4

Audi je včeraj na Gospodarskem razstavišču za svoje kupce pripravil posebno presenečenje, saj je predpremierno razkrili novo generacijo modela A4, ki ga pri nas vozi kar četrtina vseh voznikov znamke. Zvezdnika na štirih kolesih je v Ljubljano pospremil zgovorni Italijan Emanuele Pirro, voznik Formule 1, petkratni zmagovalec Le Mansa in ambasador znamke Audi, ki o avtomobilih vedno govori v ženskem spolu.

Dobra dva tedna pred začetkom avtomobilskega salona v Frankfurtu je v Ljubljani zasijala nova zvezda, Audi A4, ki se je zbrani publiki pokazal v vsem svojem sijaju in, prvič v zgodovini, hkrati v dveh karoserijskih oblikah – kot limuzina in karavan. Pravzaprav je bila pod žarometi včeraj kar gneča, saj sta za uvod v razkritje nove generacije z zanimivim pogovorom poskrbela Emanuele Pirro in Igor E. Bergant.

Legendarni italijanski voznik Formule 1 ter petkratni zmagovalec Le Mansa, ki dirka že od svojega enajstega leta, je z znamko Audi in predvsem z modelom A4 tesno povezan. Med drugim je povedal, da so se tehnologije in izkušnje iz moto športa znamke vedno prenašale v običajne modele. Kljub temu, da je iskreno povedal, da novega A4 še ni vozil, je prepričan, da enako velja tudi za prihajajočo generacijo. Audi ga namreč še po vseh teh letih sodelovanja vsakič znova presenetiti z novostmi in izboljšavami vozne dinamike, ki se mu je že v prejšnji obliki zdela popolna.

Pirro je med lastnostmi avtomobila, ki ga navdušujejo v običajnem življenju, naštel vozne lastnosti, udobje ter varnost. Bolj kot lepota ga navdušuje tehnika pod pločevino, saj si je v mladosti želel postati inženir, a mu je uspešna kariera dirkača precej spremenila življenjsko pot. Prednosti sodobnih tehnologij za avtonomno vožnjo in povezljivosti vidi predvsem v povečanju cestne varnosti, žal pa meni, da ne bomo nikdar prišli do točke brez prometnih nesreč. Za zaljubljence v vožnjo pa po njegovih besedah kljub temu ostajajo avtomobili, s katerimi se je moč pogovarjati v “starem” jeziku.

Enako vznemirjeni, kot je Pirro pred vsakim spoznavanjem z novim modelom, so tudi pri slovenskem zastopniku. Franci Bolta, direktor znamke Audi v Sloveniji, je povedal, da gre za njihov najbolj številčen model, ki ga v Sloveniji vozi vsak četrti lastnik vozila te nemške znamke. Po slovesni predpremieri bo A4 prikazan širši publiki na salonu v Frankfurtu, v Slovenijo pa uradno prihaja v novembru.

Po včerajšnjem zanimanju je videti, da ga bodo slovenski uporabniki že nestrpno čakali – oba razstavljena avtomobila sta bila namreč oblegana še dolgo v večer.

Besedilo in fotografije: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Zvezdnik Le Mansa v Ljubljano pospremil novi Audi A4"


8 leta 7 meseci nazaj

Če bi imel službo bi si ga takoj kupil.
Zgleda da je bil narejen velik napredek: https://www.youtube.com/watch?v=7MSY-Cq3l58

 
Jaguar nestrpno čaka prihod modela F-Pace
Opel Astra je odvrgla odvečno breme