Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

POMOČ! hibridi, električna vozila, eko motorji...

Napisal/-a rok46 To mar 30, 2010 2:51 pm

rabim vašo pomoč, torej...za diplomsko nalogo delam nekaj v tej smeri, se pravi razvoj tehnologije, oz motorjev z zmanjšano emisijo CO2. se pravi hibridi, električna vozila, predelave na plin, novi eko motorji (bluemotion, ... )

znamka vozila ni pomembna, pomembni so samo podatki, katere navajajo tovarne, in če je možno tud kakšna cena. zelo priporočljivo pa je, da se napišejo izkušnje, oz realne porabe tistih uporabnikov, kateri si omenjena, oz podobna vozila lastijo.

sam sem že zbral nekaj vozil, ampak materjala ni nikol preveč :)

hvala usem za pomoč!

Lp
Zadnjič spremenil rok46, dne To mar 30, 2010 7:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO To mar 30, 2010 7:40 pm

ti jaz napišem izkušnje s civic hybridom, starim skoraj dve leti.. :)

avto kot avto je super, z izjemo menjalnika, ki se ga je potrebno navaditi, ker je pač brezstopenjski. neka normalna poraba avtomobila je vse med 5 in 6 l/100km, največ mislim, da je bilo 6.2-6.3l/100km porabe, z zimskimi gumami.

lahko se pelješ na elektriko, ampak ob pogoju da je baterija polna(ko se jo sprazni do polovice, se avtomatsko preklopi na bencin) ter da se pelješ največ 45km/h in obenem "božaš" pedal za plin :)

cena novega avta je po mojem spominu 22,5k€ s kovinsko barvo, mi pa smo doplačali zimske gume na platiščih, zadnje park-senzorje pa mislim da smo dobili kot darilo ali nekaj v tem smislu. dodatne opreme za doplačilo mislim, da ni kaj dosti, jaz se spomnim edino usnja v notranjosti, saj je serijske opreme za koga morda še preveč. :)

ima pa avto morda eno večjih slabosti to, da nima možnosti podiranja zadnjega naslonjala sedežev in s tem povečanja prtljažnika, tega, da je izredno nepregleden se pa pač sčasoma navadiš, tako kot menjalnika :)

upam, da ti kaj pomaga to, kar sem spisal. ostale tovarniške podatke pa lahko najdeš na internetu.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To mar 30, 2010 7:54 pm

to je že ena super informacija, take rabm, preverjene :) hvala ti!

še kdo kej podobnega?
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov