Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne apr 27, 2008 9:44 am

Dr.M3
oh ja bo spet treba povedat nekaj kar nekateri mislijo da je to samoumevno
namrec A4 je bil prvi s t.i. singleframe-om (grill maska) z letom 2004 in to sasija
B7 kasneje v letu 2005 pa se A6 C6 in A8 D3 ki je pridobil tak grill-frame vsi ti frami
so pa plod inspiracije prototipa nuvolari-ja predstavljenega leta 2003

Enkrat smo celo povedal da si vsi ti frami A4,A5,A6,Q7,A8,R8 niso tako podobni
...kajti takoj zatem sem izpostavil BMWjeve "ledvicke" kaj poves na ta superiorni oblikovalski stil?
Zadnjič spremenil MacTron, dne Ne apr 27, 2008 4:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne apr 27, 2008 10:24 am

Ni imel prvi single frame A8 V12? Tako se mi zdi - razen če me spomin ne vara...

Drugače pa moje mnenje glede Audijev - lepi ampak dolgocajtni (tega izraza ne preveč zabetonirano jemat). Moti me to (sicer že vsaj 2 leti trobim to), da so si vsi (razen mogoče A8) preveč podobni med seboj. Tako zunaj kot znotraj. Sicer je res da se določene oblikovalske elemente prenaša po avtomobilih ampak to je pa že postal absurd.

Dam napoved za bodoči A7? Vzemite A5, ga malo 'nategnite' ter dodajte en par vrat zadaj...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne apr 27, 2008 10:29 am

Shebo je napisal/-a:Ni imel prvi single frame A8 V12? Tako se mi zdi - razen če me spomin ne vara..

malo... torej A8 D3 W12 je bil narejen v letu 2005 in ni imel prvi singleframa ampak ker
je A8 zastavonosa audija je bil pac tudi bolj izrazit ta single frame...

Septembera 2004 pa je prisla ven A4 B7 in zato je bil to prvi singleframe predstavljen
bolj v senci... prakticno je bil tudi A3 8PA sportback nerejen v septembru 2004 in
enako faceliftan
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne apr 27, 2008 5:10 pm

Mactron: glede ledvičk. Že res da se pri vseh BMWjih pojavijo ledvičke, ampak so si modeli izredno različni (že sprednji del enke se krepko loči od 3ke, 3ka se spet hudo loči od 5er, ta pa od sedmice, Z4 pa sploh poglavje zase). Celo pri Mercedesu so si modeli bolj različni od Audijeve filozofije (beri: copy/paste -> pomanjšaj/povečaj -> odreži zadek/limuzina [da/ne]...).
Poglej, recimo MB E klaso takoj ločiš od S klase. Če bi bil Mercedes "Audi" bi ob nastanku nove S klase preprosto faceliftal E klase s potezami S klase. To recimo dela Audi s svojimi modeli in to ne zagotavlja raznolikosti. Kot da ne bi zaupal v svojo obliko in jo potem vsaj enkrat krepko spremeni (recimo facelift prejšnje A4 je sploh poglavje zase - ok, izjema je sedanja A6).

Meni je sicer večino Audijeve ponudbe (razen tiste krave Q7 in dolgočasnega Q5) všeč, bi me pa prekleto motilo to kot lastnika, da je praktično par let star avto pri njih že oblikovno zastarel (zaradi nekih nepotrebnih "faceliftov"). Poglej recimo lastnike sedanje S3. Na trgu je, če se ne motim od konca leta 2006. Torej bo praktično leto in pol star model že zastarel (oz. prvi lastniki S3 bodo imeli aktualni model le leto in pol)... Upam da je vidna poanta. ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne apr 27, 2008 9:27 pm

"Matrjoška princip" dizajna je kratkoročno uspešen za forsiranje image-a (nič slabega) oz blagovne znamke, a dolgoročno je notranja neprepoznavnost prevelika, ta princip pa podcenjujoč do strank in vodi prej ali slej v slepo ulico. Vprašanje je edino, kdaj bodo to pripoznali. Morda, ko se uveljavijo na trgu vsi novi modeli (A1, Q5, Q3, A7,...) in bodo znotraj palete bolj diverzificirali ponudbo - torej čez recimo 6-8 let?

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Ne apr 27, 2008 10:11 pm

esem je napisal/-a:Vprašanje je edino, kdaj bodo to pripoznali.

ko bo prodaja začela padat, nič prej. In močno dvomim da bo facelift a3 temu pripomogel, prepričan sem da prej prav nasprotno.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne apr 27, 2008 10:29 pm

lizard je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:ja kabrio k je glihkar pršu vn ma pa tastaro masko- čudno a ne??

Am, ne nima stare maske.

Glede tega FLja; vbistvu nevem kaj naj rečem, sledi ostalim Audijem. Naprej vsi dobijo enak gril, ki je IMO kar polepšal prednji del avta, zdaj pa še vsi dobivajo ledice, ki pa, vsaj meni poslabšajo celotno zadevo. Morale bi enostavno biti nareje drugača oz. v dugu obliki al nekaj. Zdaj zgledajo kot da bi prišli iz neke tunning hiše ali pa kot okrašene jelke :)

se oproščam mislu sm luči ;)
http://www.avtomobilizem.com/modules/ar ... rt_id=1473
razen če je to razlika med xsenonkami pa halogenkami
lp

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So maj 17, 2008 10:40 am

A3 TDi Clubsport Concept za Lake Wörther Tour

Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Sr sep 10, 2008 5:36 pm

Bodoči S3 Cabrio.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Pe apr 09, 2010 6:33 pm

Podobno kot TT tudi A3 za modelno leto 2011 dobiva rahle popravke. Maska in stebrički so pobarvani v bleščeče črni, zunanje kljuke so dobile kromiran trakec (razen pri S3), nekaj kroma je našlo mesto tudi na spodnjem delu odbijača, spremenjena so zunanja ogledala. Trivratnem A3 so spremenili še zadnji difuzor in zatemnili zadnje luči. K temu je treba dodati še običajne spremembe ob menjavi letnika, torej nove barve, oblike platišč,...

Trenutno so na voljo samo fotografije Sportback.

Slika

Slika
Slika
Slika
Slika

http://es.autoblog.com/2010/04/08/liger ... i-a3-2010/
Kobilica:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Re: 2008 Audi A3 facelift

Napisal/-a martin_krpan Po nov 22, 2010 1:43 pm

RS3 Sportback z motorjem iz TT RS (340 konjev!).

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

več na:
http://www.autoweek.nl/specials.php?id=611
Kobilica:

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! To nov 23, 2010 11:12 pm

Petvaljnik iz TT-ja. Lepo! V nemčiji za slabih 50 k ojrov.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr nov 24, 2010 12:11 am

Končno so prešli na vsaj 5 valjev. :DDD
Da bo tudi zvok nekaj spodobnega.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov