Volga Siber, kot licenca Sebringa pa tudi ni doživel nikakršnega zanimanja s strani kupcev in bo proizvodnja po ukinitvi državne pomoči ob zamenjavi več kot 10 let starega avta z novim uninjena. Upam, da bo projekt novega osebnega vozila sploh realiziran, po popolnih debaklih z modeloma 3111 in Siber je njihov dvom razumljiv.
Crankshaft je napisal/-a:[b]Ali ima kdo kaj več informacij o konceptu nove Volge ?
Lignage je napisal/-a:Crankshaft je napisal/-a:[b]Ali ima kdo kaj več informacij o konceptu nove Volge ?
Nobenih informacij nimam, vendar skoraj zanesljivo vem, da kaj več od tega, kar se da videt na teh slikah ne bo, in še to je daleč od tega, da bi bil sploh koncept
Ker do zdaj se je samo sem pa tja pojavila kakšna ideja, to je bilo pa vedno tudi vse.
Crankshaft je napisal/-a:Kot je rekel pred menoj že vazman, počakajmo...
Verjetno si boš pa takrat lahko porinil svoj prstek v ritko.
vazman je napisal/-a:Crankshaft je napisal/-a:Kot je rekel pred menoj že vazman, počakajmo...
Verjetno si boš pa takrat lahko porinil svoj prstek v ritko.
Kakor koli je že to bilo mošljeno, diši po neprimernem izražanju. Čisto mimo grede...
Drugače pa so danes razmere v Rusiji popolnoma drugačne kot pred desetimi leti. Država je bila takrat popolnoma bankrotirana in gospodarski zlom je bil vsesplošen, od leta 1991 do 1998 je vse šlo samo navzdol, propad težke in vojaške industrije, preveliki koncerni, ki jih pač ni bilo mogoče preoblikovati v skladu s splošnimi smernicami svetovnega gospodarstva zaradi popolnoma drugačne zgodovine in razvoja v preteklosti. Danes stvari stojijo nekoliko drugače, čeparv je gospodarstvo daleč od fenomenalnega stanja, je pa kar se tiče okrevanja prodaje in proizvodnje vozil v Rusiji očitno veliko bolje kot v drugih ex-ZSSR državah, kar tudi vrjetno kaže na neko širše stabiliziranje gospodarske stabilizacije.
Jaz nisem ravno pesimist, nikakor pa ne trdim, da so Rusi za čas 5-ih let sposobni izdelat konkurenčen avto kot je bila za svoje čase konec osemdesetih, začetek devedesetih npr. Lada Samara. Ruska avtomobilska industrija, ki drži tretino ruskega trga pa temelji na licenci Fiata 124 iz leta 1966, oz. njen facelift iz 1980 Lada 2105/7 v limuzinski in 2104 v karavan vertiji. Neverjetno dobro se drži tudi Samara in še ena klasika iz leta 1977; NIVA. Nivejša produkcija Priora in Kalina predstavlja približno 1/3 proizvodnje. Volga/GAZ je trenutno pod vprašajem, UAZ je specializiran za terenska vozila, vendar njegov Hunter tudi izvira iz 60 let. Ostalo je propadlo, npr. Moskvič, sestrski IŽ pa so prodali AvtoVAZ-u kateri v tej tovarni izdeluje klasično Lado karavan 2104 z zadnjim pogonom iz leta 1984, po novem letu pa se jim bodo pridružili še limuzini 2105/7. V bistvu je edini serijski postsovjetski model Lada Kalina, Priora je samo facelift Lade 110, katere prvi prototipi so bili izdelani že leta 1987.
Projektov je veliko, do sedaj se razen butične proizvodnje ni veliko realiziralo in vse kar še kaj pomeni je obtičalo nekje v 70-ih in 80-ih letih. In to dobesedno. Napočil je skrajni čas za spremembe, čakamo jih že zelo dolgo, vsekakor pa Ruski "avtoprom" ni preveč za podcenjevati. Nekaj se bo moralo spremeniti in iz vseh projektov bo nekaj enostavno moralo meso postati ... Medtem, pa moja Lada 111 že 10 dni čaka na novo tesnilo glave in ekspanzijsko posodo... na srečo in nesrečo so prazniki ni edini avto pri hiši, več kot očitno pa se ji čas po desetih letih počasi izteka. Novega ruskega pa na žalost ni nikjer nič. Ne zanikam, da bo vrjetno malo spremembe celo prijalo, upam samo da ne za vedno. Lada gre naprej, na žalost mimo nasČe sem iskren, neki ful ne zamujamo, samo jaz bi vozil novo Lado...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 36 gostov