Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

VW 0,9l na 100 kilometrov.

Napisal/-a lancia hf Če feb 03, 2011 10:15 pm

Ker sem opazil, da noben ni nič napisal o čem takem, sem jaz prekopiral z druge spletne strani.

Čeprav se nam zdijo maloprodajne cene pogonskih goriv že sedaj ekstremno visoke, bodo te v prihodnje, po besedah poznavalcev, le še naraščale. Zato si vse več ljudi želi avtomobil, ki bi na 100 kilometrov porabil manj kot liter dragocene tekočine. Čeprav to mnogim še vedno zveni kot znanstvena fantastika, je to že mogoče doseči v praksi. To so s pripravo konceptnega vozila XL1 dokazali inženirji podjetja Volkswagen.

Avtomobil z razvojno oznako XL1 na 100 kilometrov porabil komajda 0,9 litra dizelskega goriva. Izjemno nizko porabo je inženirjem uspelo doseči z združitvijo 0,8 litrskega dizelskega motorja s tehnologijo Common Rail Turbo-Diesel in močjo 65,2 kilovatov ter elektromotorja moči 36,7 kilovatov. Ker avtomobil XL1 tehta le slabih 800 kilogramov, lahko iz 0 do 100 kilometrov na uro pospeši v pičlih 11 sekundah. Najvišja hitrost znaša kar zavidljivih 160 kilometrov na uro, na trgu pa ga po vsej verjetnosti ne bomo videli še kar nekaj časa.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Re: VW 0,9l na 100 kilometrov.

Napisal/-a domen_ Če feb 03, 2011 11:08 pm

Saj je bila novica o tem. Pa to je in bo ostal samo koncept, oz. samo tako, da se prikaže kaj vse se da doseči s tehnologijo (ok no.. samo malenkostno prirejeno), ki je že na voljo. V prodajne salone pa tega ne bo.

Clancy
Novinec

Re: VW 0,9l na 100 kilometrov.

Napisal/-a Clancy So feb 05, 2011 5:53 pm

Tega avtomobila v salonih ne bo, bo pa tehnologija, ki je bila uporabljena v tem konceptu, uporabljena v obstoječih modelih.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov