Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jan 08, 2009 2:20 pm

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Ja, to je photoshop, pa vendar zgleda bolje kot BMW 1! 8)
Sam ni pa nič posebnega, mislim samo poglejmo npr. Peugeota 308, avto je malce višji kot povprečje v tem razredu (čeprav malenkost nižji kot 307) je pa do neke mere mešanica enoprostorca in kupeja (predvsem zaradi oblike), SW pa itak obstaja,... ;)

Point, ki ga hočem izpostavit je:
1. naj BMW naredi novo 1 tudi oblikovno všečno (tehnološko je že) in pa tudi zadosti prostorno zadaj, ne pa da imajo za razred manjši avtomobili več placa zadaj. :nae

2. Naj se rajši osredotočijo na novo serijo 8, bi bilo bolj pametno. :roll:

Drugače bo pa čas pokazal, če bo to priromalo tudi na ceste.
Lp

1ka je oblikovno čisto taka kot mora bit. Raje to kot pa nekaj vmes med kombijem in avtomobilom, kar je trend v zadnjih letih.

Da je pa manj prostora zadaj pa ni nič presenetljivega, BMWja se pač ne kupi zaradi prostornosti.
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če jul 02, 2009 6:54 pm

BMW je potrdil, da bodo pripravili komblilimuzinsko verzijo serije 3. Po vzoru na večjega brata se bo imenovala Gran Turismo oz. GT. Prtljažna vrata naj bi bila enaka 5 GT in Superbu.

Ena ilustracija:
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/ ... nt.500.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/ ... ar.500.jpg

MUNICH, Germany — BMW has confirmed its plans for a 3 Series hatch called the 335i Gran Turismo, which follows in the footsteps of its bigger relative — the 2011 BMW 5 Series Gran Turismo. It's slated to hit the streets in 2011.

Like 5 Series GT, the 335i GT will carry a price premium, settling in between the standard 3 Series and 5 Series. It is meant to rival Audi's A4 Avant lineup as well as the new Q3 SUV, which is an interesting point considering the compact X1 crossover is similar in size to the 335i and already set to come to the States in 2011.

With comparable models like the X1 and 5 Series GT, BMW offers proof that a global recession is not hindering its production plans: "We haven't cancelled the crossover of the 3 Series, as it is considered a volume builder with which we can earn good money," said BMW CEO Norbert Reithofer.

Like the 5 Series Gran Turismo first shown at this year's Geneva auto show, the 3 Series GT will have a unique two-stage tailgate, giving owners the option of opening just a small part of the trunk or the complete tailgate (including the rear window) if more space is desired. Remember, BMW does sell a wagon version of the 3 Series in the U.S., so the Gran Turismo will bring the model's body style count to five (coupe, convertible, sedan, wagon and the GT five-door).

Sources also tell us that two seating configurations will be offered, a four-seat or a more practical five-seat setup, and BMW's latest turbo and diesel engines will be offered. As far as we know no M3 version is planned.

http://www.edmunds.com/insideline/do/Ne ... d=151786#2
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če jul 02, 2009 11:39 pm

Moram povedat, da res cenim drznost BMW-ja, vendar pa sem mnenja, da si BMW močno kvari ugled s takimi skropucali (pardon, sam točno tako bi opisal serijo 5 GT) in pol je folk noru nad Chrisom Banglom :!: :?: :huh: :ne :ue :jao: :nae :/:o:/
Se je folku (ne vsemi) zrolalo? On je zaslužen npr. za prejšnjo 7, ki ni bila ravno za dol pasti, a korak v pravo smer, da ne omenim sedajšnjo 5-ko, ki mi je najlepši BMW.

Talking about NAROBE SVET.
Če imajo kar soli v glavi bodo orenk pomislili kakšno obliko bodo ven dali, ker če bo ala 5 GT copy paste s minimalnimi modifikacijami bo OMG!

Jaz bi se resno zamislil. Vendar če pa upoštevamo npr. novo X1, ki mi je najlepši BMW-jev X doslej lahko s olajšanjem rečem, da je "odrešitev" :P če se lahko tako izrazim še možna. ;)

Lp in brez zamere.
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Pe jul 03, 2009 12:19 am

Ti BMW-ji me spominjajo na Peugeot-ovo reklamo.Ono indijsko,ko se indijec s staro kripo zaletava pol pa pride vun 306 al kaj je že.Isto so tu nardili.Vzeli so enga lepega BMW-ja pa se nekajkrat rikverc v steno zaleteli.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jul 03, 2009 12:32 am

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Moram povedat, da res cenim drznost BMW-ja, vendar pa sem mnenja, da si BMW močno kvari ugled s takimi skropucali (pardon, sam točno tako bi opisal serijo 5 GT) in pol je folk noru nad Chrisom Banglom :!: :?: :huh: :ne :ue :jao: :nae :/:o:/
Se je folku (ne vsemi) zrolalo? On je zaslužen npr. za prejšnjo 7, ki ni bila ravno za dol pasti, a korak v pravo smer, da ne omenim sedajšnjo 5-ko, ki mi je najlepši BMW.

Če imajo kar soli v glavi bodo orenk pomislili kakšno obliko bodo ven dali, ker če bo ala 5 GT copy paste s minimalnimi modifikacijami bo OMG!

Jaz bi se resno zamislil. Vendar če pa upoštevamo npr. novo X1, ki mi je najlepši BMW-jev X doslej lahko s olajšanjem rečem, da je "odrešitev" :P če se lahko tako izrazim še možna. ;)

Lp in brez zamere.

Ah, nevem. Meni niso lepo ne Banglovi BMW-ji, in ne ti sedanji. Edini BMW, ki je kot celota v redu je 3 Coupe, vse ostalo izgleda že prav smešno. Od čudno presekanih zadnjih luči, do prednjih luči, ki izgledajo "škileče", do prevelikih ledvičk in na koncu čudaških zadkov. Nekako je normalen edino 3 coupe. Nekoč so bili precej precej lepši in elegantenjši.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 03, 2009 1:40 am

lizard je napisal/-a:Ah, nevem. Meni niso lepi ne Banglovi BMW-ji, in ne ti sedanji. Edini BMW, ki je kot celota v redu je 3 Coupe.... Nekoč so bili precej precej lepši in elegantenjši.

Podpis.

Naj pripomnim le, da je vse te avte dizajniral ali vsal požegnal veliki Bangle. Pri BMW-ju so sami dejali, da se bodo "neBangle-ovski" BMW-ji pojavili šele čez več let (4-6). Kakšne detajle lahko še spremenijo v vmesnem obdobju, več pa ne.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe jul 03, 2009 2:04 am

esem je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Ah, nevem. Meni niso lepi ne Banglovi BMW-ji, in ne ti sedanji. Edini BMW, ki je kot celota v redu je 3 Coupe.... Nekoč so bili precej precej lepši in elegantenjši.

js bi mogoče dodal še x5ko, ki nekako še drži nit z "zemeljskim" oblikovanjem

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jul 03, 2009 7:37 am

esem je napisal/-a:

Podpis.

Naj pripomnim le, da je vse te avte dizajniral ali vsal požegnal veliki Bangle. Pri BMW-ju so sami dejali, da se bodo "neBangle-ovski" BMW-ji pojavili šele čez več let (4-6). Kakšne detajle lahko še spremenijo v vmesnem obdobju, več pa ne.

Sedaj ti bom pa povedal eno skrivnost. Ampak ne povej tega nikomur... Bangle osebno ni oblikoval niti enega BMWja ter tudi direktno ni požegnal nobenega BMWja. Njegova funkcija v podjetju je bila bolj managerska in zato je imel največjo vlogo v prepričevanju uprave za določene modele ter detajle. Končni žegen da vedno uprava. Drugače je pa bil Bangle v BMWju zaposlen že od leta 1992 ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 03, 2009 12:13 pm

Hvala za "skrivnost", pikrost pa raje zadrži zase (če res misliš, da te stvari niso popolnoma jasne in so celo takim kot jaz skrivnost). Povsem jasno in razumljivo je, da "šef dizajna" nima časa risat vseh avtov in vseh detajlov (kaj šele tehnična izvedba) in kot odgovoren za konkreten dizajn in razvoj dizajna (tudi to Bangle morda ni bil?) predvsem izbira ljudi (dizajnerje, sodelavce) in jih predvsem usmerja, nadzoruje, seveda vse v povezavi z upravo in načelnimi usmeritvami (enotnost, prepoznavnost dizajna). Kot tak (odgovoren) seveda požegna določene dizajnerske rešitve (več za isti avto) in jih zagovarja pred upravo (nekatere bolj - osebne oz "strokovne" preference), ki da dokončem žegen. A sta v soodvisnosti (tudi oba žegna) - dokler je on šef oblikovanja. Kaj je tu novega ali skrivnost?

Seveda se trend ne more in ne sme obrnit čez noč - zaradi "utečenosti" in škodljivosti hitrih rezov (če niso nujno potrebni), zaradi "značilnosti", sposobnosti, usmerjenosti sodelavcev (izbranih večinoma od Bangle-a?), ki so ostali, zaradi prepoznavnosti, zaradi že narejenega razvoja (bodočih modelov), ne nazadnje zaradi predkrizne dobre prodaje. In temu je dal največji pečat Bangle, zato bo njegov vpliv še nekaj časa močno prisoten.

Če te pa moti izraz "on jih je risal (oblikoval)", se pa opravičujem - tak je pač "hiter" način pisanja kratkih postov po forumih (dolgih razprav skoraj nihče ne bere, nekateri se celo pritožujejo). Žal je argumentirana debata običajno preobsežna, a to hkrati tudi pomeni, da se ni treba obešat na vsak pomanjkljiv nastavek (odvisno od naslovnika v debati) - lahko nadaljujemo nad tem.
Upam, da se strinjaš, da vsaj glede tega resničnih skrivnosti ni?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jul 06, 2009 12:59 pm

Tista skrivnost je bila mišljena pod narekovaji, vendar so se zaradi tipkarskega škrata nekoliko izgubili...

Sedaj pa eno hipotetično vprašanje: Zakaj se vedno pljuva po Banglu glede dizajna čeprav nima skoraj nič z dizajnom?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jul 07, 2009 1:26 pm

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Moram povedat, da res cenim drznost BMW-ja, vendar pa sem mnenja, da si BMW močno kvari ugled s takimi skropucali (pardon, sam točno tako bi opisal serijo 5 GT) in pol je folk noru nad Chrisom Banglom :!: :?: :huh: :ne :ue :jao: :nae :/:o:/

Lp in brez zamere.

BMW je mnenja da ko bo te gospodarske krize oziroma recesije konec, bodo preživela podjetja, ki so prilagodljiva, imajo v svoji paleti izdelkov izdelke za zelo raznolik okus in bolj specifične narave. Ravno zaradi tega sedaj prehaja na trg z nišnimi modeli. Poleg tega se sami dobro zavedajo da nišni modeli ne bodo prodajani v tako množičnih številkah kot njihovi glavni (navadni 3, 5, 6, 7,...), zaradi tega jih niti ne bodo proizvajali v takih količinah.

Kar se tiče 5ke GT je avto katerega glavni cilj so kupci, katerim je X6 previsok, nočejo pa klasične 5ke, mišljen je tudi kot protokolarni avto, dokaj agresivno pa jih bo ponujal tudi kot vozni park za razne prestižne hotele, kjer bi se avto znal obnest (2 božanska zadnja zica in dovolj velik prtljažnik, prilagodljivost,...).

V debato o Banglu se pa nerad spustim ker po izkušnjah je z argumenti težko prepričat ljudi, ki o tako izobraženem in razgledanem človeku ki je toliko dosegel, govorijo tako poniževalno. Predvsem pa o stvari o kateri imajo malo do nič pojma.
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: BMW serije 3 GT

Napisal/-a Renault VG Pe mar 25, 2011 1:14 pm

Tole bo morda še celo izgledalo,ne pa tisti 5 GT.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po dec 03, 2012 12:16 pm

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po dec 03, 2012 1:51 pm

Tole bo pa kr nekej spet... zgrešeno, kot večji GT brat...

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Po dec 03, 2012 3:09 pm

Meni pa dobro zgleda :)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Po dec 03, 2012 6:30 pm

Plebejci znajo naredit bolj skladno kombilimuzino srednjega razreda. In lahko bi mu namenili zadnji brisalec (ali pa se to po njihovem ne sklada z GT filozofijo).
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 03, 2012 6:43 pm

Lep nekje do C stebrička, potem pa začnejo bolet oči... :huh:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov