Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: 2012 Citroën C4 Aircross/Peugeot 4008

Napisal/-a B|ind Po nov 26, 2012 9:07 pm

drugmirko je napisal/-a:Citroen nima 4wd pogona... to je Macubriši... vse! Citroenov je samo karoserijski "šminkeraj"... 4x4 zmogljivosti pa so, kljub temu, da Micka zna naredit orenk terenca, po moje "primerne namenu" tega avtomobilčka... zato jaz ne bi pričakoval kej posebnega. ziher pa ne kej "heavy duty terenskega"!

No saj ni potrebe po kakem hudem terencu. Predvsem je potreba da se avto izkaže na zasneženi asfaltirani cesti.
Kjer se C4 Picasso kljub dobrim gumam zelo slabo pelje.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po nov 26, 2012 10:49 pm

eh... vrjetno se od Picassota po snegu boljše pelje vsak tazadnji "salonski terenc"... najbrž tudi tisti brez 4x4 pogona... to pa predvsem zaradi drugače nastavljenega vzmetenja, drugačnih dimenzij in težišč... Picassu je osnovni namen, da je udobem in prostoren! uspešnost izvajanja vratolomij po zasneženih cestah pa bo pri njem veliko bolj odvisna od sposobnosti in izkušenj njegovega šoferja, kot pa od česa drugega...

sej ne, da mislim, da so "mestni terenci" kej dosti boljši... niso! no... nekaj malega so, vendar niti približno ne toliko, da bi se splačalo za tistih eventuelnih par dni na leto (ali celo dve), vseh 365 dni v letu, s sabo "trogat" tisto dodatno "4x4 železje"! povprečna "blondinka" bo s kakšnim "aircrossom" v snegu najbrž res prišla nekaj dlje, kot bi s kakšnim "picasotom" ampak... ga ni 4x4 pogona, ki bi iz bed*ka napravil dobrega šoferja... ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Po nov 26, 2012 11:43 pm

Sem tudi sam imel preblisk o menjavi Xare Picasso za C4-aircross-a, pa me je njegova cena in pa nepraktičnost (mejhen prtljažnik, malo prostora za dostop do zadnje klopi in malo prostora na le tej).
To da pa je 4*4 kar brez veze pa nebi ravno trdil, da pa je marketinška muha za 3K€ je pa res nekoliko pretirano.
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To nov 27, 2012 9:20 am

sej ne pravim, da je 4x4 (kot pogon) brez veze... ce bi ze rekel kaj takega, bi to rekel za segment "mestnih terencev" kot takih, ne glede na vrsto njihovega pogona! seveda se pa strinjam, da so v dolocenih pogojih 4x4 "mestni terenci" boljsi od 2x4 "mestnih terencev"... pri celi stvari gre predvsem za "namen" vozila... kar bi se seveda lahko pogledalo tudi "bolj radikano":

recimo "obicajen" sofer, ki avto uporablja na relacijah dom-sluzba-sola-trgovina, k temu doda se kak izlet in dopust, 4x4 pogona NE RABI priblizno 87% cajta uporabe svojega vozila! v kaksnih 10% cajta je sicer fajn, ce ga ma, ni pa neki must have in bi mirno lahko tudi brez, ene 3% cajta pa je res fajn, da bi ga mel... seveda, ce ga zna uporabljat, ko se potreba za to tudi pokaze (kar pa na zalost eliminira debelo vecino "obicajnih" soferjev)...
vse to skupaj ti da odgovor na to, zakaj JAZ mislim, da je 4x4 pogon, na nasih prostorih, v "avtih za vsak dan" bolj "pol tone dodatnih prenosov, zobnikov in reduktorjev", kot tudi zakaj prodajalci celo stvar obravnavajo (kupci pa jemljejo) tako, kot pravis... kot modno muho! istocasno pa je, poleg dodatnih produkcijskih (in servisno/vzdrzevalnih) stroskov, tudi odgovor na to "zakaj 3K€" vec... ker je res bolj "marketinska muha", kot pa kej nujnega... seveda, dokler se ne preselis v sibirijo ali na aljasko!

in ce se enkrat povem... ga ni 4x4 pogona, ki bi iz nesposobnega (ali neizkusenega) voznika napravil dobrega! avto se - ne glede na njegov pogon- vozi predvsem z glavo! in takrat se, spet - ne glede na pogon- "pride najdlje in najbolj varno"!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To nov 27, 2012 5:30 pm

Hvala za različne komentarje. Odločitev je padla in bomo vzeli Aircrossa...1.6 hdi exclusive (razen če preslabo ocenijo picassoja ki si so ga danes ogledali).
Drugje kot na mokri travi ga nismo uspeli sprobati se je pa tam izkazal za korektnega saj ni bilo težav tudi z večjimi klanci.

Sicer je offtopic ampak vseeno, koliko mislite da lahko pričakujem za C4 Picasso 1.6 hdi letnik 09, 28 000km, potrjena servisna, pdc zadaj, sončna streha sicer pa brez neke ekstra dodatne opreme.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr nov 28, 2012 5:38 pm

Kaj rabiš dizla za te kilometre ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr nov 28, 2012 8:12 pm

V bencinski izvedbi je samo 2WD.
Sicer pa prvi vtis je pozitiven..prijeten avtomobil sploh ob tej dodatni opremi je konkreten preskok iz Picassoja. :)

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Če nov 29, 2012 8:19 am

B|ind je napisal/-a:Hvala za različne komentarje. Odločitev je padla in bomo vzeli Aircrossa...1.6 hdi exclusive (razen če preslabo ocenijo picassoja ki si so ga danes ogledali).
Drugje kot na mokri travi ga nismo uspeli sprobati se je pa tam izkazal za korektnega saj ni bilo težav tudi z večjimi klanci.

Sicer je offtopic ampak vseeno, koliko mislite da lahko pričakujem za C4 Picasso 1.6 hdi letnik 09, 28 000km, potrjena servisna, pdc zadaj, sončna streha sicer pa brez neke ekstra dodatne opreme.

Čestitke in uživajte :vrum

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po jan 07, 2013 6:28 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas To jan 08, 2013 4:24 pm

O joj... Ali nima Exclusive ekrana...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jan 08, 2013 5:12 pm

Pri tem avtu so na notranjost pozabili. Res res škoda, ker drugače mi je zunanjost kar všeč. Moral bi imeti citroenovo armaturo od C4.

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 To jan 08, 2013 6:32 pm

Lignage je napisal/-a:Pri tem avtu so na notranjost pozabili. Res res škoda, ker drugače mi je zunanjost kar všeč. Moral bi imeti citroenovo armaturo od C4.

jah, že pri C-crosserju in peugeotovem bratu 5008 se je videlo, da je bilo oblikovanje notranjosti v rokah mitsubishijevih oblikovalcev, ki so radi po japonsko pusti in minimalistični, a to je k sreči tudi kdaj pa kdaj prava pot
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 08, 2013 7:41 pm

E=mc^2 je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Pri tem avtu so na notranjost pozabili. Res res škoda, ker drugače mi je zunanjost kar všeč. Moral bi imeti citroenovo armaturo od C4.

jah, že pri C-crosserju in peugeotovem bratu 5008 se je videlo, da je bilo oblikovanje notranjosti v rokah mitsubishijevih oblikovalcev, ki so radi po japonsko pusti in minimalistični, a to je k sreči tudi kdaj pa kdaj prava pot

Minimalizem mi odgovarja, "cenenost" oz. pomanjkanje občutka "masivnosti" pa ne toliko in to se mi zdi tukaj večji problem. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 To jan 08, 2013 9:35 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
E=mc^2 je napisal/-a:

Minimalizem mi odgovarja, "cenenost" oz. pomanjkanje občutka "masivnosti" pa ne toliko in to se mi zdi tukaj večji problem. ;)

hmm....pa se ti zdi, da je takale notranjost cenena? Jaz sem dobil večkrat občutek, da je pri japoncih kar kvalitetno narejena, le brez občutka za neke vrste ''toplino''. Je pa res, da imajo vsake oči svojga malarja, nekaterim je všeč tak minimalističen stil nekaterim pa gore lakirane plastike in klavirksega laka...meni osebno je najboljša armaturka lesena plata iz Volva V50...minimalistično in masivno hkrati :)
Slika
[povezava odstranjena]
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov